Domine! Non sum dignus?

kismezei képe

Harag-parázs hullik
élettelen égből,
nem véd meg sem pajzs, sem
sebzett tenyér,
ezertorkú farkas
üvölt lábnyomomban,
nem csitítja éhét
szentelt kenyér.
Szigorú sziklákon
Uram, jelre várok,
kiáltok az égig,
hallod szavam?
Az átok már nem fog,
imádság nem őriz.
Nem vagyok hát méltó.
Magam vagyok.
Magam.

(Domine, non sum dignus, ut intres sub tectum meum: sed tantum dic verbo, et
sanabitur anima mea.)

4 egyedi megtekintés
2 tag jelölte kedvencnek

Új hozzászólás

Persze, ha te beszélő viszonyban vagy vele:) Mondhatnám, hogy engem elhagyott, de hát aki sosem volt velem, el sem hagyhat, nem igaz?
Fellini helyében én nem papot kértem volna, hanem az Istent. Mégis csak autentikusabb...

jó a hangulata. a címes-zárójeles keret jó ötlet volt, főleg latinul, (és főleg, mert a latin egy csodálatoséselbűvölőéscicerocesarovidiusetcetc nyelv)
a harag-parázs szép, és kezdésnek erős kép. a szigorú szikla a másik kedvencem.

(in principio erat verbum et verbum erat apud deum, et deus erat verbum. hoc erat in principio apud deum. omnia per ipsum facta sunt, et sine ipso factum est nihil quod factum est: in ipso vita erat, et vita erat lux hominum: et lux in tenebris lucet, et tenebrae eam non comprehenderunt.)

én sem vagyok vallásos, viszont azt, hogy "és nem is leszek", butaság lenne kijelenteni. mert változunk, mint az erdő, mint az évszakok, és ki tudja, egyszer lehet istenbe borul majd a világ, nem pedig télbe.

Kedves kismezei!

Itt is ua. a helyzet, mint A lét elviselhetetlen gyönyörűsége c. versednél. Megismétlem ottani hsz-omat. Azaz "látom, hogy az egyetlen szívet én adtam itt, mert piros. Igaz, nem szóltam semmit eddig. Most sem sokat. Tetszik. Elnézést, hogy szűkszavú vagyok, oka van."

Üdv! DnB

Te kaptad itt a 400. és a 401. hsz-omat. Jubilálok. :)

Fellini is ezt mondta a halálos ágyáig, aztán papot kért. Egyébként a meggyőzést én sem szeretem. De a versed szívet érdemel. Közel éreztem az Istent, bármit gondolsz. Viszem. :)

Nem vagyok vallásos. Nem is leszek. Kéretik ezt figyelembe venni, és nem próbálkozni meggyőzéssel. Köszönöm.

amikor úgy érzed nem hallgatják meg szavad, nem áll melléd az ég, azért van, mert hátat fordítottál. Fordulj a hátad irányába, s meglátod... igazam van.