Anya keze

DnB képe

Anya keze jó, mikor hideg van, fagy és kel fel a nap,
lehelet látszik, rajtam sapka van, anyán meg kalap,
nálam tornacucc, ő meg viszi a hátizsákomat,
anya keze most is puha, meleg, de anya harag-
szik, kicsit joggal, nem ittam tejet és a brióssal
se kezdtem semmit, hiába mondta, hogy fiam, enni kell,
mert így nyüzüge maradsz, hiába lesz benned egyezer
szebbnél szebb gondolat, anya keze hiába simogat,
az életben izom és tudás nélkül megnézheted magad,
azt gondoltam akkor, hogy legjobb, ha a gyerek gyerek marad.

Budapest, 2011. november 14.

79 egyedi megtekintés
11 tag jelölte kedvencnek

Új hozzászólás

Kedves Robi!
Nem írtam volna a vershez, de mivel Frady Endre hsz-a alatt megosztottad keletkezésének körülményeit, hátterét, így már megteszem. Első olvasatra nekem nem jött át - szinte semmiféle - érzelem a versből, amit nagyon hiányoltam. Egy anya-gyermek konstelláció vázolása többről kell(ene), hogy szóljon (egy versben főként) - írtam volna akkor. Azt tanácsoltam volna, hogy csak olyan témát verselj meg, amit nagyon átérzel, amivel teljesen azonosulni tudsz, ami totálisan a tiéd, mert csak akkor tudod hitelesen átadni, amit szándékozol.
Brutál őszinte leszek veled: keserédes érzés émelyített versed elolvasása után. Elszomorodtam, hogy egy kisember csak ennyi útravalót kapott édesanyjától: enni kell és tudás (is) kell. Persze, rendben, ott van a simogató, puhán meleg keze, írsz „egyezer szebbnél szebb gondolat”-ról, de mégis erős hiányérzetem támad(t). Ennek okát keresve boncolgattam a verset.
A címből - „Anya keze”- az anyai szeretet leírását vártam a versből. Ezt nem sikerült megtalálnom, talán rossz volt a prekoncepcióm. Viszont az a gondom, hogy mást sem találtam.
„Anya keze jó, mikor hideg van, fagy és kel fel a nap,
lehelet látszik, rajtam sapka van, anyán meg kalap,
nálam tornacucc, ő meg viszi a hátizsákomat,” Jelen időben zajlik egy esemény. Nem értem miért kell a fejfedők típusát megnevezni, mert azt már tudja az olvasó, hogy hideg van. Nem tudom, mi célt szolgál. (A tornacucc és hátizsák szerepe hasonlóan furcsa számomra.) Elmesélted, hogy egy reggelen egy „utcai kép” ihletett meg. Így már értelmezem, de ezt Te itt egyes szám első személyében írod.
Minden átmenet és váltás nélkül (tagmondatként!) ugrasz egyet:
„anya keze most is puha, meleg,…” Ugye még mindig jelen időben vagyunk, iskolába, vagy óvodába menet az utcán. Mit keres itt ez a „most” szó? Gyermekként a még kisebb gyermekkorodra emlékszel vissza?
„de anya harag-
szik, kicsit joggal, nem ittam tejet és a brióssal
se kezdtem semmit, hiába mondta, hogy fiam, enni kell,
mert így nyüzüge maradsz, hiába lesz benned egyezer
szebbnél szebb gondolat, anya keze hiába simogat,
az életben izom és tudás nélkül megnézheted magad,” „Anya” jelen időben haragszik (az már lényegtelen, hogy nem derül ki számomra, hogy a gyermek véli-e így), visszautalva a közelmúltban elmulasztott étkezés miatt. hm.
„azt gondoltam akkor, hogy legjobb, ha a gyerek gyerek marad.” Mikor gondoltad azt kedves Robi? Bölcs gondolat, de nem derül ki a tagmondatokból álló körmondatból, hogy ugrottál-e egy nagyot az idősíkban, vagy mi van. Aztán, ez a „megnézheted magad” kifejezés nekem nagyon (hét)köznapi, mondhatni szlenges, versbe nem (ebbe a versbe se) illő. A „nyüzüge” szó szintén. Amúgy, az izom szóval is gondom van, először is rosszra asszociálok belőle: „gyúrunk, vazze’?”, másodszor pedig az étkezés (pláne tej és briós) nem növeszt izmot. hm.
Úgy érzem ,a szlengektől triviálissá válik az egész mondanivaló…
Ne haragudj Robi, de összességében nagyon nem tetszik a versed. Olvasásakor, érzés és gondolatfoszlányok jelennek meg előttem csupán. Teljesen megzavar, hogy a jelen idős indításod a mondat végére múlt időssé válik. Nem tudom értelmezni a versed, és még arra sem tudok rájönni, mi okozza ezt. Segítenél nekem, vagy hagyjam a csudába a kérdést? :)
Üdvözlettel: next

Kedves next36!

Kérlek szépen, hogy úgy vedd e választ, mint egy esetleges levélváltás sorozat első darabját részemről. Ez egy szerepvers. Nem vagyok gyerek, csak beleképzeltem magam annak a kisgyereknek a helyébe, akit láttam. Honnan tudható, hogy nem vagyok gyerek? Honnan tudható, hogy egy költő (nem én, én nem tartom magam annak) amikor megírt egy verset, hány éves volt. Onnan, hogy ledatálja a verseit és a születési éve meg kis utánjárással megtudható. Szóval az már rég rossz, ha a vers nem áll meg magában, magyarázni kell. Ez fel sem merült bennem, mert nem tudtam úgy olvasni, mintha nem én írtam volna. Egy külső és független olvasó szemével. Pedig jó lenne, erre most mutattál rá, úgy érzem. És ez jó. De ha sikerült is volna úgy olvasnom és meglátnom azokat a zavaró tényezőket, hibákat, kérdésre okot adó dolgokat, érthetetlenségeket, akkor se biztos, hogy meg tudtam, vagy akartam volna változtatni. Én is az a fajta vagyok, aki nem nagyon nyúl már hozzá, ha kész van valamivel. Esetleg egy-két év múlva picikét módosítgat, ha aktualitása lesz valamiért, de nem sokat. Lényegi dolgot már nemigen. A kérdésekre most még nem tértem ki. Később. Ha úgy nézed, hogy szerepvers, akkor is maradék nélkül fenntartod a véleményedet? És a kérdések is aktuálisak még így is? Gondolom igen. Várom válaszodat.
Ja, és köszönöm, hogy mindezt megírtad. Hasznomra szolgál. :)

Üdvözlettel
DnB - Robi

(Arurtól meg elnézést kérek, hogy őt későbbre hagytam a válasszal. És még másnál is van válaszhiányom itt fentebb. Jönnek azok is.)

Kedves Robi!
Igen, szerepversként is próbáltam értelmezni, de akkor is úgy látom, hogy a mondat végére felnőtt a kisgyermek :) És nem látom, hogy hogyan. De, ha egyedül én problémázgatok ezen, akkor igazán nem kell "magyarázkodnod", biztosan bennem van a hiba, amiért nem tudom jól értelmezni.
Átírást pedig végképp nem javasoltam, csak jeleztem, hogy nem tetszik, miért-et, és esetleges miérteket próbáltam rá adni.
Szerintem olyan vers nincs, ami mindenkinek elnyeri a tetszését.
Üdvözlettel: next

Kedves Robi, nem szívesen mondom ezt, de nekem olyan felemás ez a vers (még a háttértörténettel együtt is). Nagyon jól indítasz, de a vers közepe számomra kicsit csapongó volt, mintha hirtelenjében leírtad volna, épp mi jutott eszedbe, vagy mit láttál, mire emlékszel, és utána nem olvastad volna át. De a versed vége ismét csak jó (illetve az utolsó sor), mert ott megint látszik a bölcsesség és az érzelem.
Látom, hogy sokaknak nagyon tetszik az írásod, de én sajnos így látom, remélem, nem haragszol meg rám, amiért megírtam!

Kedves Muse!

Én azt szeretném, ha te is és mindenki szívesen mondaná a szájával (kezével) azt, ami a szívét nyomja. Akármi legyen az, bírálat, vagy dicséret. Nekem fontos az őszinte vélemény. Megígérni nem tudom, hogy az adott verset átírom, javítom, de tán leülepszenek ezek a kritikus hangok bennem és máskor esetleg ezekere is emlékezve fogok dolgozni valami újon. Ez mondjuk elég hülyén hangzik. Talán tényleg jobb lenne megpróbálni időt szánni a javítgatásra. :)
Harag? Az nincs! :)
Érdemi választ igazából nem kaptál most, bocs! Erre volt agyam és időm. Sajnálom. Még vissza kéne térni rá. Úgy legyen.
Köszönöm, hogy megírtad ezeket. :)

Üdvözlettel
DnB - Robi

Ja, szerintem meg épp az az utolsó sor
(azt gondoltam akkor, hogy legjobb, ha a gyerek gyerek marad.)
elég snassz. Olyan kincstári bölcsesség. Kilóg. Nem?

Kedves Robi!
Nem kaptam érdemi választ?... Na ne viccelj! :D Egyébként tényleg érdemes lenne még foglalkoznod ezzel a témával, mármint az anya-gyermek kapcsolattal, mert jól írsz, és ha kicsit összeszedettebb vagy, mikor papírra (képernyőre) veted a gondolataidat, biztos szuper dolgok születnek majd. :)
Az utolsó sor pedig nem lóg ki szerintem. Igaz, hogy általános igazság, de nem snassz, és jókor van jó helyen, elgondolkodtat. :)
Minden jót neked a továbbiakban! :)

Köszönöm. Én is hasonlót kívánok neked, kedves Muse!

Azért írtam, hogy nem kaptál érdemi választ, mert a verssel magával nem nagyon foglalkoztam, amit kiemeltél pl. a közepére vonatkozóan, arra nem reagáltam pl.

Üdv DnB - Robi

Hát, nem baj az, ha nem reagálsz rá, de nyilván elolvastad, én pedig azért írtam le a véleményemet, hogy elolvasd. :)

Ez pedig megvolt.:) Sőt!

Kb 16 éves voltam mikor anyám elhatározta hogy meg pofoz ugy mint a régi szép időkben.Elég mulatságos volt a jelenet mert elment meg keresni a sámlit Nem ért fel és nem álltam neki kézre.Különösebben nem izgultam .Akkoriban jártam boxolni a MEDOSZBA (anyám úgy tudta pingpongozni járok).Baltával sem tudott volna akkorákat ütni minta mit előtte való nap kaptam órákon át . Szegény olyan szerencsétlenül ütött meg .hogy eltört az ujja.Begipszelték Este mosogatni akart de rémesen suta volt bal kézzel .Dühösen mondta nekem .Én már az életben többé sohasem verlek meg.Betartotta a szavát .Bár néha jól eset volna ha azzal le lehetett volna tudni a dolgokat és újra mindent tiszta lappal kezdeni mint régen.Sajnos ha felnövünk már nem tudjuk megváltani a botlásainkat el kel vinnünk a teljes balhét. Jó gondolatokat hoztál Kedves Robi!Jó hogy észre vetted azt az anyát és a gyerekét.Jó találkozások ezek .A élet azon dolgai mikor megtudjuk mi is fontos valójában .Azt a haragsziket ahogy el bírod választani.Abban van egy adag megátlakododttság :Biztos vagyok benne erre van egy kész koncepciód és alig várod ,hogy valaki bele kössön és akkor levívjátok a meccset No az nem én leszek ... Nekem tetszett meg a vers többi része is.

Nagyon tetszett az egész vers, és talán azért legfőképpen, mert nekem olyan, mintha egy kisfiú írta volna. Elolvastam a bíráló hsz.-eket, és értem is a bajukat, de szerintem pont attól jó, hogy van benne egy jó adag gyermekiesség, hiszen egy gyermek beszél a versben, és nem a felnőtt költő. Az utolsó sora pedig egyszerűen fantasztikus:)

Végre egy értő olvasó! :) Én meg egy hanyag alkotó vagyok. Jaj, hol egy kis hamu?

Kedves Chuckén!

Elnézést kérek a faragatlanságom miatt, hogy a te hozzászólásodra nyolc-kilenc hónapja nem válaszoltam (és egy másik olvasóméra sem). Persze, hogy azt mondom, jól látod. De nem azért, mert hízik a májam a dicséretedtől. Hanem mert ténylegf ilyen szerepbe bújva írtam meg a verset. Ez már némelyik válaszomból is kiderült, ha jól emlékszem, mert leírtam, milyen kép, milyen jelenet ihletett meg. Nagyon köszönöm az értő - mi más? - kommentárodat.

Üdvözlettel
DnB

Ui.: Olyan ismeretlen a neved. Megkeresem az oldaladat, hogy milyen műveid vannak ott. Hamarabb illett volna.

Szia Robi!

Nekem teljesen átjött a versed, nem számítottam arra, hogy ilyen erős bírálatot fogsz kapni a hozzászólásokban.

Jól rátapintottál a gyermekség egy sarkalatos pontjára: a gyámoltalanságra, amikor még izom és tudás sincs. Egy jó anya persze azt akarja, hogy a gyereke felnőjön, akármilyen fájó is a szerepváltás,. Én nem vártam többet a versedtől. Sokszor jobb az impressziókra hagyatkozni, mint csontig elemezni, hisz nem csak egyféleképp nyerhet jelentést egy alkotás.

Örülök, hogy itt jártam. Kedvenc.

Nekem is tetszik, gyerekruhába öltöztetett elgondolkodtató sorok. Aranyos.
Az igaz, hogy az utolsó sorban hirtelen múlt időbe váltasz, de szerintem ez nem lenne baj, ha valami gondolatjellel meg pontpontponttal elkülönítenéd.
Az itt-ott előforduló látszólag lényegtelen információkba, a sorvégi elválasztásba és hasonlókba nem kötök bele, mert pont hogy a mondanivalót erősíti a stílus, és gondolom, szándékosak ezek a "hibák".
Igen, kicsit beleolvastam egy-két hsz-be, és nem tartom feltétlenül hibának az említetteket, sőt.
Be is szívezem.

Jó vers, a zárás pedig különösen szuper.

Kedves Seingalt, te is újrázó vagy itt, mint Gábor. Lásd: - 2011. 12. 07. - 22:41 "Kedves DnB, nagyon klassz verset írtál!"
A válaszom ez volt:
"Hízik a májam, hogy így tetszik neked, de nem biztos, hogy egy vélemény alapján el kéne bízzam magam, hisz mások rámutattak már, hogy azért nem teljesen hibátlan."

Ismét köszönöm, hogy írtál. Azóta több pozitív véleményt is kaptam és már "májtúltengésem" van. :)

Üdvözlettel
DnB - Robi

Robi, ez nagy vers, igaz, hogy a vírus vezetett ide, de nem mehetek el szív és gratuláció nélkül!
Láttató, ez meg elengedhetetlen egy versnél, örülök a vírusnak. :D

Szia Tamás, köszönöm szépen ismét. :)
Már voltál itt, épp tegnap válaszoltam neked. Íme, itt találod fentebb:
Gábor Tamás - 2011. 11. 17. - 19:36
Ez a vers bizony-bizony nagyszerű, hatalmas szívet ér.
válasz

DnB - 2013. 01. 07. - 09:06

Igen, közben rájöttem, illetve már a szívezésnél, rég beszíveztem ?)

ó, ez nagyon szép. :)

Kedves Lumos, egy kissé (?) elmaradtam a válasszal, bocs! 10 hónap ide, vagy oda. :)

Köszönöm a hsz-t, örülök, hogy így gondolod.

Üdvözlettel
DnB

Szia! DnB!

Öröm volt téged is újra olvasni!
Sajnos a legelső Gothart eltűnt, ezzel elvesztek azok a művek is, amiket annyiszor olvastam tőled...

Ez a versed igazán gyönyörűre sikeredett! Igaz gondolatokat írtál le, és én még nem vagyok annyira messze a gyerekkortól, hogy ne tudjam: ez mind és így igaz.
El is rakom kedvenceim közé, hogy máskor is visszataláljak!

Üdv:
Péter

Kedves Csepi!

Köszi szépen, megtisztelő... :) Láttam a jelentkezésedet, de még nem tudtam tanulmányozni, bocs! Később...

Üdvözlettel
DnB

Kedves DnB!

Sajnos nekem sem jött át az írásod... Amikor először olvastam, azt hittem valami paródiát akartál írni... A Tudósok zenekar "Apa kocsit hajt" című dala jutott eszembe elsőre...
Elolvastam a hozzászólásokat, és a válaszaid ismeretében sem változott a véleményem.
Eddig nem olvastam tőled semmit, (nézd el nekem, még friss tagnak mondhatom magam), és ha nem lennék kíváncsi természetű, akkor ez alapján az írásod alapján biztosan ez így is maradna.

Sajnos nem értek a "szakmához", így elemzéseket nem is tudnék írni róla.

Véleményemet nem személyeskedésnek szántam, így remélem nem is tartod annak.
Ha esetleg sértőnek éreznéd a leírtakat, akkor elnézésedet kérem!

Üdvözlettel
Zoli

Kedves gazzo!

Az Apa kocsit hajt zseniális. Egy null oda. :)
Nem volt semmi sértő a hsz-odban. Köszönöm, hogy írtál. És elnézést kérek a késedelmes válaszért!
Azért próbálkozz majd az oldalamon, hátha lesz olyan írásom, ami több sikert arat nálad.

Üdvözlettel
DnB

Kedves DnB!

Nekem megmelengette szívemet ez a vers.
Olyan érzést keltett, mint mikor egy nagyobbacska gyerek elmélázik anya kíséretében az iskolába menet, hogy bár most anya haragszik, mégis mennyire jó, hogy van, hogy gondoskodik rólam (mióta eszemet tudom), hogy megmelengeti a kezem, ha fázik, viszi a nehezebbik táskám (hátizsákom), épp elég nekem a tornacuccot cipelni…

A fejfedők részletezése azért sem zavaró, mert megtudjuk belőle, anya kalapot hordott, a sapkát pedig nekem muszáj volt fölvenni.

Az aggódó anyák igyekeznek meggyőzni kicsinyeiket arról, hogy eleget kell enniük, ha erős felnőttek akarnak lenni, és megpróbálnak mindent, hogy erről meg is győzzék a gyermeket, gyakorta nagyon sok szóval, újra és újra, haragot mímelve, ha kell. Egy idő után ez terhes a gyermeknek, megunja, nem akarja teljesíteni a kérést, inkább maradna gyermek, csak hagyják békén. „De anya keze most is puha, meleg”…

*

Utólag köszönöm szépen a szavazatodat jelentkezésemkor, mire észrevettem, már nem volt módom reagálni rá, lezárták.

Üdv: zafir

Kedves zafir!

Kérlek, ne haragudj, hogy csak most reagálok! Csak másfél hónap késés. :)
Már akkor is jól esett olvasni a soraidat és most újra... Mindenki mást lát bele, esetleg a saját emlékei elevenednek meg. A szavazatot szívesen adtam, hisz megérdemelted.

Üdvözlettel
DnB

Beleolvastam a kommentekbe, de hogy miért nem is tudom, mert meg volt a saját kialakult véleményem az írásoddal kapcsolatban.

Azt hiszem valahol az elején (hsz-ek) olvastam, hogy bensőséges. Nagyon találó a kifejezés a versedhez. Engem lelkileg is megérintett, a szerkezetével meg nem foglalkozom, mint ahogyan a sajátjaimnál sem sokat.

Megmelengeted a lelkemet.

Ajjaj, kedves prince!

Jól elmaradtam a válasszal. :( Egy évszakot kb. Bocsánat! Viszont könnyű dolgom van, mert nem kell magyarázkodni, csak megköszönni azt, amit írtál. Örülök, hogy megtetted...:)
Örülök, hogy megérintett...

Üdvözlettel
DnB

Kedves Robi!
Szerkezetileg valóban jó versnek tartom, de a tartalom számomra is "kevés". Nem közvetít nekem olyan érzést, vagy gondolatot, amit a téma megkívánna.
Én sem bántó szándékkal jelzem véleményem!
Üdvözlettel: Ica

Kedves tóthica!

Köszönöm, hogy megírtad. És elnézést kérek a késedelmes válasz miatt!
Tudom, hogy nem bántó szándékkal jelezted a véleményedet.
Tán a cím felfokozta többek várakozását. Lehet, hogy más cím alatt jobban tetszene? Mit gondolsz?
Most hirtelen nem tudok másik címet, de majd ötletelek. :)

Üdvözlettel
DnB

Kedves DnB,
nagyon klassz verset írtál!

Kedves Seingalt!

Hízik a májam, hogy így tetszik neked, de nem biztos, hogy egy vélemény alapján el kéne bízzam magam, hisz mások rámutattak már, hogy azért nem teljesen hibátlan.

Köszönettel
DnB - Robi

Nos én a végén kezdtem,no nem az olvasást,hanem megnéztem a klipet (a számot és a bandát évtizedek óta szeretem) majd elolvastam a verset és olyan érthető lett minden,mint az egyszer egy...! Lehet,hogy ha fordítva csinálom,akkor nem..? de szerintem akkor is értettem volna...! Nagyon de nagyon tetszik.Kalap le..!
Sz.

Kedves Rézi!

Köszönöm. Röviden. A hosszabb rész a linkek megkeresése volt. :)
Nekem inkább ez a lent belinkelt szám ugrik be. Edit hozta a Pink Floydot, nem én.
Kispál és a Borz - Kicsit hadd
http://www.youtube.com/watch?fea...

http://www.zeneszoveg.hu/dalszov...
A dalszövegben "megbújik" még József Attila is. :)
Kíváncsi vagyok, ki veszi észre. Mondjuk, így már könnyű lesz.
És a zenében is van kakukktojás. :) Idézet.

Üdv és én is lengetem a virtuális kalapot. :)
DnB - Robi

Most már világos Robi mint a vakablak...:)

Akkor azt gondoltad-----. és most talán még jobban, jó lenne a puha meleg kéz , ha fogná kezedet akkor, mikor annyira hiányzik ,,,
Mélyen megérintett a versed-- talán mert nekem már nincs az a meleg kéz,,,,,SZÍVES

Kedves sziriusz!

Nagyon köszönöm, hogy megírtad a gondolataidat. És elnézést kérek tőled is, hogy csak most válaszolok. A szívet külön köszönöm. Rutkai Bori (Specko Jedno zkr.) dalszövegével hálálom meg. :)

Üdvözlettel
DnB - Robi

Hideg klezmer

Hideg szél tép sörényébe
Alattunk a gyémánt tó
Nyerítésére elolvad
Jégpáncél és a hótakaró.

Tudod, a föld háta, ha viszket
A pata vakar rá sarat.
Egy titkos helyre el kell mennem
De onnan hozom elő neked a nyarat!

R.: Buszmegálló homályából,
Ha jön a kedvesem.
Túloldalról jelzem neki,
Hogy nagyon szeretem!

Buszmegálló homályából,
Ha jön a kedvesem.
Kézzel-lábbal jelzem neki
Hogy nagyon szeretem!

(I love you so much!)

http://speckojedno.hu/index.jsp?...

Számomra ez egy kellemes, jó hangulatú vers Artur:) Az alapján mondom, amit éreztem, mikor (többször is) végigolvastam...

Szívet ér ez a vers.

Kedves Szűcs János!

Nekem mondod? :D
De komolyra fordítva a szót, nagyon köszönöm. Tőled ez különösen értékes honor.

Üdvözlettel
DnB

Ez a vers bizony-bizony nagyszerű, hatalmas szívet ér.

Szia kedves Tamás!

Bocs, hogy ilyen bunkó voltam, hogy nem írtam hamarabb neked választ. Nos, köszönöm szépen, örülök, hogy méltónak találtad erre a honoráriumra. :)

Üdvözlettel
DnB - Robi

Klassz!!! Csak a szépre emlékezel, az izmos pofonokat begyógyította az idő... :)

Kedves Frady Endre!

El kell áruljam, hogy a saját édesanyám eszembe nem jutott e vers megírása során. Egy mostani kisgyerek helyébe képzeltem magam. Ezt megírtam itt:
http://gorbekor.hu/%C3%ADr%C3%A1...
"Reklámnak tűnik, - és az is, - de épp ma írtam egy anya és fia közti kapcsolatról szóló kis verset, amit egy reggeli látvány ihletett a Bosnyák tér közelében. Anya és gyermeke kézen fogva mentek az iskola, vagy inkább az óvoda felé. Az óvoda lehetett a cél inkább, mivel ez már nyolc óra után történt. Egy kicsit továbbgondoltam a látványt."
Kőműves Klára egyik verse,- Batyumból (...fiamnak.) - alatt van az a kommentem, amiből idéztem. Próbáltam őt ide hívni a művemhez. Bizonyára jött is, csak nem hagyott nyomot. :)
Köszönöm, hogy olvastad és "nyomot hagytál". :)

Üdvözlettel
DnB - Robi

Gratulalok Robi.Nagyon kedves,bensoseges hangulatu,es erzelmu a versed.Tetszetos.Udvozollek:B

Kedves Barna!

Köszönöm szépen. Igen, ez volt a cél. Ez is. Szeretném, ha elárulnád, mi az, ami esetleg nem tetszett annyira. Próbáld kritizálni! Vedd ezt feladatnak! :)
Szerintem az utolsó sor valahogy külön áll a többitől gondolatilag. Nem? Meg az egész cselekményes előzménytől eltér jellegében. Hú, most megkérdezheted, minek az olvasó, ha én magam akarok bírálatot is írni a saját versem alá. :)

Üdvözlettel
DnB - Robi