adok (fals poetica)

DnB képe

hálát adok magamnak
én vagyok az isten
olyan jó dolgom van
ami másnak nincsen

54 egyedi megtekintés
1 tag jelölte kedvencnek

Új hozzászólás

Kedves Gary Hun!

Más, átvíve az értelmet,:) - te is gyorsan ide rittyentél. De nem a sebesség teszi a hsz-t. Köszi, hogy pozitív, és örülök, hogy tetszik neked.

Üdvözlettel
DnB

Hát ezt gyorsan kirittyentetted Robi! :-) Pozitív, tetszik! :-)

Értem amit mondani akarsz vele, tetszetős. A cím, mármint a zárójeles része kicsit ellenmond a szövegnek, hogy akkor Isten vagy de mégsem. Abban viszont hiszek hogy saját magad kovácsa vagy :)
Néha azért segitségre szorulunk, legyen az Isten vagy ember, örülök hogy olvashattalak.

Üdv Milán (Raven)

Kedves Gotha R.M.!

Köszi a hozzászólásodat. Nézőpont kérdése, lehetünk mindenhatók is a saját kis "szemétdombunkon", ugyanakkor porszemek is, kiszolgáltatva hatalmasabb erőknek, nevezzük akár isteneknek őket. Nekem öröm, hogy olvastál, és írtál.:)

Üdvözlettel
DnB

Ez a valódi költésszettan, rájönni az élet lényegére, mert erről van szó!
Üdvözletem!

Kedves eferesz!

Nem is tudom...
Talán a pozitív életszemlélet. Merthogy úgy érzem, nem jöttem rá semmire. Csak örülök annak, ami van.:)
Köszi a hozzászólást, örülök neki.

Üdvözlettel
DnB

Naná, hogy örülsz, mert Te örülsz annak, ami van!
:)

Üdv újra DnB!

Magyarázatod alapján értem már :) És ebből a szempontból sokkal tetszetősebb... Az istenhívőkkel óvatosan lehet az ilyen verseknél bánni, mert csúnya vége lehet egy "én vagyok az isten" kijelentésnek :)

A vers egyként tetszetős négysoros, tényleg elvont de érthető!

Üdv!
Péter

Kedves Csepi!

Igazad lehet, és "isten látja lelkemet", :) nem provokálni akarok. Örültem a véleményednek, és főleg, hogy tetszik a kicsike. :)

Üdvözlettel
DnB

Kedves red!
Kedves Brigi!?

Mit is válaszoljak erre? Végül is ez egy ateista megközelítése a nem is tudom, minek. Az isten csak úgy jön ide, hogy van az a szólás, hogy hálát adok az istennek, hogy....
És ezt a szófordulatot mindenki használja tekintet nélkül arra, hogy istenhívő vagy sem. És igen, újabban esténként azt szoktam magamban mondani, hogy de jó dolgom van. És ki másnak adnék hálát ezért ateistaként, mint magamnak. Ugyanis gyakorlatilag se kutyám, se macskám,... magamnak kell lökdösnöm magamat előre a sírgödör felé. :)
Ám elismerem, hogy nem mindig állja meg a helyét az a közmondás, hogy mindenki a saját szerencséjének a kovácsa. Sok szerencsétlen ember valóban nem okolható a sorcsapások és a determináltság (hova született) miatti nyomorult életéért.
Ennyi.

Üdvözlettel
DnB - Robi

És köszönöm a hsz-t. Ja, a címet (eredetileg: adok) megtoldottam. S lett belőle: adok (fals poetica)
És itt van József Attila Ars poetica című verse is, mert ez jutott eszembe most. De a világért se merném hozzá mérni magam.
http://magyar-irodalom.elte.hu/s...

A magyarázatod alapján azt mondhatom, hogy jól olvastam ki, és én sem kevertem bele több "istenességet", mint te magad. :)
Arról, hogy nem mindig állja meg a helyét a közmondás: így van, mindenki csak saját magára vonatkoztatva találhatja helytállónak vagy nem helytállónak.
Üdvözlettel: Brigi

Na ne :D Látom változott a cím :)
Egyszer - már nem is emlékszem, melyik versemnek - ezt a címet akartam adni, de sejtettem, hogy nem én vagyok az első lángelme, aki ezt kitalálja, úgyhogy beírtam gugliba, és láss csodát, volt találat :)

Adja magát. Így többeknek is eszébe ötlött, így nekem is. Snassz felhasználni? Most már mindegy. :)

Nem tudom, hogy snassz-e, csak azt, hogy én nem akartam, de még az is lehet, hogy kellett volna :)

Közben - míg ezt írtad - szültem a választ. Tovább tartott, mint a "verset". :)

Valami olyasmit olvasok ki belőle, hogy - elvontabb és kevésbé elvontabb értelemben is - mindenki a saját maga istene, és csak úgy egyszerűen megfogalmazva, minden rajtunk múlik, mármint embereken, mármint egyes egyedeken, mindenkin a sajátja, és amit még ebből ki lehet hozni :)
Tőled szokatlan ez a stílus, legalább is nekem :)