Kereszt út

Artur képe

Fakereszten lóg az Isten
Tudja jól, hogy semmim sincsen
...dehogy adna
Rászolgáltam a haragra

Úton vagyok a pokolba
Keresztekkel megpakolva
...nincs mit tennem
Ő az, aki nem hisz bennem

107 egyedi megtekintés
34 tag jelölte kedvencnek

Új hozzászólás

Kölcsönös hitetlenség.
Osztom a versbéli nézeted... és a hozzászólásaidét is. Nem a hit, hanem a vallás az, ami engem is zavar.
Nagyon fogós vers. Kedvencem lett...

Köszönöm Dorian...ősrégi kövület ez a versféle de ma se tudnám másképp írni.Örülök hogy kiástad.

Nagyon tetszik, hogy ilyen tömören fogalmaztál, nagyon méllyé válik a mű általa.

Kedves Artur, ez a vers nagyon ötletes, csattanós, hatásos, szíves, le a kalappal!

Talán az első versszakban van némi olyan érzésem, hogy túl sokat próbáltál belepréselni... de nem tudom. Ellentmondást érzek. Aki fakereszten lóg, attól nem várjuk, hogy adjon... jó esetben. De az is lehet, hogy ez szándékos, és akkor még nagyobb szív, mert ez jó, de lehet, hogy túl sokat látok bele. Ne menjek magyartanárnak :) Tudom, nem mai darab, de lehet, hogy ha az első sort lecserélnéd valami frappánsra, még hatásosabb lehetne :)

Szólj a vesszőnek és a szóköznek az utolsó sorban, hogy cseréljenek helyet ;)
Még egy apróság, arra nem gondoltál, hogy a címet kötőjellel írd?

Kedves Seingalt, olvastam az előző hozzászólásodat, és bocsánat, hogy belepofátlankodok, de szerintem az embernek bármelyik században szüksége van arra, hogy higgyen valami magasabb izé létezésében. Sőt. Persze lehet, hogy félreértettelek, és az sem kizárt, hogy te is félreértesz majd engem :)

Kedves Red,
Tévedsz, mert ember vagyok és semmi szükségem hinni semmi megfoghatatlan magasabb létezésében. Nekem elegendőek a létező létezők.
Már csak a kíváncsiság: Neked miért van rá szükséged?

Még egy szóra :)
Szóval igen, az így nem igaz az, hogy az embernek bármelyik században szüksége van rá. Ha vitába szállok, az általában főleg a saját nézeteimre van hatással (legalábbis azt tudom nyomon követni) :)

Bocsánat, túl általánosan fogalmaztam meg, ennél sokkal sokrétűbb a dolog. Van, akinek szüksége van rá, van, akinek nincs. A XXI. században elméletileg ezt elfogadjuk, mindenki azt a vallást gyakorolja vagy nem gyakorolja, amelyiket szeretné.

A vallások értékközvetítő szerepe tagadhatatlan, bár azt látjuk, hogy nagy általánosságban nem töltik be ezt a szerepet, pedig akár a tízparancsolat, akár a nemes nyolcrétű ösvény szerint élni helyes lenne. De ahogy sokszor a gyerekeknek nem tanítják meg, hogy milyen pozitív hatásai vannak az életedre annak, ha jól megtanulod a matekot, és hogy egy-egy képlet hogyan épül fel, és miért van úgy, ahogy, csak bemagoltatják vele, többnyire azt sem tanítja meg mondjuk a katolikus egyház az embereknek, hogy miért kell, hogy az ő tanítása szerint élj. Hogy a menny és a pokol nem valami elvont, megfoghatatlan dolog, ami a halál után történik velünk, hanem itt a Földön, az életben lavírozunk a kettő között, és itt tudjuk mennyországgá vagy pokollá tenni a saját életünket. Így ez az értékrend nem válik belsővé, és a legkisebb széllökésre eldől. Nem papoknak kellene gyónnunk, hanem önmagunknak.

Ha az ember nem alakítja ki a belső, saját értékrendjét, akkor szüksége lehet egy külső akaratra - és ezt ki is lehet használni, de ez már "másik" téma - és emellett egy biztos pontra, hogy érezze, hogy nincs egyedül, hogy van értelme jónak lenni, mert Isten megjutalmaz. Az más kérdés, hogy ezzel mennyire lehet dróton rángatni az embereket, tanultunk történelmet - bár azt sem mondták el nekünk, hogy miért kell - látjuk, hogy mit tesz az emberekkel az elvakult hit.

Hogy nekem miért van rá szükségem? Nincs rá szükségem, hogy valami megfoghatatlan magasabb létezésében higgyek. Viszont hiszek egy nagyon is megfogható, a tudományos materializmusnál nem kevésbé XXI. századi dologban, aminek persze lehet, hogy csak a töredékét tudom itt most kifejteni. Tekintsük a világegyetemet egy egésznek, ami részekből tevődik össze, amely részek önmagukban is egy-egy egészet alkotnak, és szintén részekből tevődnek össze. A részek hatással vannak az egészre, ahogy én például rosszul érzem magam, ha fáj a fogam. Azt pedig, hogy az egész jól vagy rosszul "működik", megérzik a részek, és hatással van rájuk. Ha a képletbe behelyettesítem például a társadalmat, mint egész, és az egyéneket, mint részek, és ez lebeg a szemem előtt, mielőtt bármit is teszek vagy nem teszek, akkor például nem bántom és nyomom el a másik embert, mert tudom, hogy ha elveszek tőle valamit, mert úgy gondolom, hogy kell nekem, akkor lényegében nem adtam magamnak sem semmit.

Tálalhatnám mindezt sokkal magasztosabban, meg amúgy szerintem tényleg nagyon szép, hogy így van, de akkor félreértenénk egymást, és a társalgás szempontjából lényegtelen dolgokon akadnánk fent :)
Az, hogy neked semmi szükséged hinni semmi megfoghatatlan magasabb létezésében, szintén egy általános megfogalmazás, de valószínűleg jót jelent :)
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra nyúlt :)

Köszönöm Seingalt ,hogy rendszeresen visszatérsz és elfilozofálgatsz erről a versről.
Hitet adsz hozzá, hogy keresem meg a ceruzát,mert vannak akikkel még mindig érdemes megosztani pár gondolatot.Régen nem írtam már semmit de lehet,hogy erőt veszek magamon.Mikor jelentkeztem akkor is te voltál az egyik akitől kaptam egy erős bíztatást ,kritikus szemmel.Nem felejtettem el és nem is fogom .soha
Jó éjt álmodj szépeket!

Valóban, a valóság mindig visszaránt a hit témájához. Szívesebben hiszek az Elsődleges mezők-ben, mint a politika újrafelfedezett segédeszközében.
Mindenki hívő. Csak az nem mindegy, milyen valószínűségű dolgokban hiszünk.
Mondjuk az, hogy aki él, meg is hal, szinte 100% valószínűséggel hihető.
Hogy még holnap is lesz munkahelyem, az már valamivel kisebb valószínűséggel.
Az, hogy a ceruza megtalálása fontos, megint közel száz százalékos hittel hihető.

Kirázott a hideg... Gratulálok.

"Ő az aki nem hisz bennem". És igen. A szerepcsere kifejezetten tetszik. Ilyen ötletet még nem láttam.

Egyedi nagyon. Rövid, ennek ellenére többet mond mind az én némely 1-2 oldalas versem.

Gratulálok.

Nagyon jó ez a versed (is), bár mint tudod, én nem nagyon értek hozzá.
Csakis olvasó vagyok!
Az utolsó sor tetszett legjobban, azt hiszem, abban van valami nagy fájdalom. :(
Arról, hogy a remény hal meg utoljára, egy viccet olvastam, ami nem is vicces.
A poénja az, hogy persze, mert ő a gyilkos!
(Azért nem vagyok olyan negatív!) Ági

Fájdalom és csalódottság, ez a két szó ami elsőre eszembe jut... na meg a reményvesztettség. Kifejezetten azt sugallja, hogy a remény örökre elveszett, valahogy érezni benne a véglegességet, sajnos. Azonban ez - mint minden az életben - még változhat.

Pffff.....
Artur ez hatalmasat ütött..... igazi csattanós pofonos vers volt. Nagyon nagyon jó! Nem igazán szoktam kedvencelni, de ezt mindenképpen fogom! Ritka jól eltalált, tömör, csípős befejezésű írás!!!
Üdv: Zoli :)

Kedves Artúr!
Nagyon élvezem minden versedet és minden gondolatodat. A szíveim egyelőre lakat alatt vannak. Adnék abból az egyből, ami felett rendelkezem, de nem örülnél a velejáró vérnek.
Üdv!
Remete.

Most vettem észre, szívet már adhatok. Gyorsan rá is kattintottam. (Nem véreztem össze semmit.)

Kedves Remete !
Örülök .hogy már teljes váll szélességgel közöttünk vagy.Hiányzott innen egy ilyen habitus mint a tiéd.Rendszeres olvasója vagyok élveztes kommentjeidnek is .és jó az hogy a jelentkezéseknél is oroszlán részt vállasz a szűrésben . Lassan rászoksz a versekre ,Ha ebben szerény képességeimmel tudtam egy lökést adni az engem boldoggá tesz ,Szeretnék prózát is írni.De még hosszú út áll elöttem De szerencsére van kitöl tanulnom.Örömömre szolgáll ,hogy itt vagy és ,hogy itt jártál nálam.

Mindenkit tisztelek és mindenkinek a meggyözödését is.Nagyon távol áll tölem ,hogy bárkit meg bántsak. Nekem magamnak Istenről nagyon egyedi, homályos elképzeléseim és késégeim vannak .A vallásokról meg azt gondolom vak vezet világtalant .Ki tudná megmondani melyik a valódi.:Van egy pici provokáció a versemben .Szándékosan használom -lóg szót -Többértelmü.Szándékosan nem Krisztus hanem Isten .Ugyan az a fokozat miért használjak közvetitöket ? .Ha Isten nem hallgat meg direktbe , Szűz Márián kersztűl meg hallgat ? Az utolsó sort Boldogtalanal már tárgyaltuk. Itt is kiváncsi voltam Kinek mit jelent.Egyébként ne keress benne mély értelmet .Egy ember sóhajtása akinek kinjában Isten jutott eszébe semmi több és egy kis keserüség mert nem érzi a segitséget és az áldást a munkájában .Barátsággal Artur

Kedves Artur!
A vers jó, csak a téma megközelítése nem az. Nem tudom, mennyire személyes a vers, de ha tényleg az, akkor csak annyit mondanék: nem ő nem hisz benned, hanem te magadban és őbenne. Másnak képzeled, mint ami. Nem egy automata, amibe bedobod a 20-ast és nyomja, amit szeretnél. Ez csak az a kép, amit emberektől tanultál róla - az nagyon nem a valóság. Nézz csak körül, mit tudnak az emberek - nem sokat. Még annak sem urai, amit maguk eszkábáltak, saját akaratukból.
Persze, mindez a te személyes dolgod vele, más nem szólhat bele.

erre nincs mit mondani.

Azaz de!
Nagy vers.
Szerintem.

Nem olyan nagy kedves ÁS. mindössze két versszak.Persze értelek .Zavaromban hülyéskedek

Volt már olyan, hogy tévedtem... :(

Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, aztán kiderült, hogy mégsem, tehát tévedtem, amikor azt hittem tévedtem! :)

Nekem nagyon tetszik!

Irigy-irigy!

Nagyon tetszik! pedig nem viszem túlzásba a jókereszténykedést.
Feszült, mély, és nagyon jól van használva a három pont.
Ez pedig külön megdöbbentő és erős: "Úton vagyok a pokolba / Keresztekkel megpakolva"

Nem akarok vallásfilozófiai vitába keveredni, de én örülök, hogy Isten "nevét" hoztad fel a versben, kedves Artur! Bár, ott a "kereszt", de - olvasatomban -így egyetemes, és nem egyházhoz kötött a HIT a versben. A mondandóval ismét remekeltél, gratulálok!

Kedves Artur nagyon pesszimista a versed..,ám ilyennek is lenni kel...,de attól függetlenül tetszik.Szívesen olvastam.
Megjegyzem,nincs igazad,mert az Isten az Isten s annak fia a Jézus..No mármost olyan sincsen,hogy szentlélek.....,már mint hogy Atya,Fiú és szentlélek....Ezt már a papok fordították ki,a dátumot nem tudom,de a régi Magyar imádság úgy hangzott (nem csak a magyar ) az Atya az Anya és a Fiú nevében.....No az anyát gyorsan eltüntették s kreálták helyette a lelket...Ennek én már sok helyütt utána néztem.

Félelmetes szavak...
Élek az első szív jogával...

( a meg pakolva, itt helyesen: megpakolva) de ezt csak szigorúan zárójelben! :-)

Ja és ki is javitottam a meg pakolvát Valamit mellé mentettem..Vigasztalhatalan vagyok Kedves Kutyafüle Szivű..A legfelsö polcra tettem a szivedet és letörölgetem a helyét elötte.Rá van irva a polcra ..ELSŐ SZÍV!

:))) Felkerültem a magaslatokba :)

Kedveseim !
Ahogy öregszem egyre többször botlok bele Istenbe,ilyenkor udvariasan elnézést kérünk és tovább megyünk .Mindig gondolkozok ,hogy honnan is ismerjük egymást.
Ja úgy nézz ki sajnos ,hogy mindig akad egy üres kereszt ...

Próbálom pár szóban .
Más a hit más dolog a vallás és megint más dolog az egyház.
Valamennyi hitem van mert nem tudhatom biztosan hogy honnan jöttem és hová tartok.,hogy ez isten hit -e vagy valami más még ezt sem tudom elmondani :mondjuk úgy ,hogy néha rá csodálkozok a napra.Sajnos a materializmus nem váltott a be a hozzá fűzött reményeimet .Túl sok a: Ha
Mások vallását tisztelem,bár nem értem miért van szükség a vallásra miért nem elég a hit legyen minden ember egy vallás,a francnak kell csoportokat alkotni amiben megkülönböztetjük magunkat másoktól-általában persze úgy ,hogy mi vagyunk a jobbak.
Az egyház ennek a versenynek a gerjesztője haszon lesője és kihasználója .Természetesen tudom ,hogy vannak adomány gyűjtő gyógyító tanító vigaszt nyújtó egyházak. Mégis azzal ,hogy meg különböztetik magukat a másiktól ,beépített ellenség képet generálnak .Bár az embereknek ahhoz .hogy gyúlöljenek nem kell ilyen bonyolult dolog elég ha a másik szőke vagy barna bőrű már kész az ok az utálatra .
Ha egy egyház elég gazdag elég hatalmas és elég befolyásos egy társadalomban akkor részt vesz a súlyával a társadalmi és politikai folyamatokban .Ez esetben a világi dolgok képviselőjévé válik számomra pedig hiteltelen és sajnos :Ilyen az egyházak zöme .

Egyet kell, hogy értsek, én is így gondolom.

Megdöbbentő az az emberi sötétség, ami még istenben gondolkodik a 21. században.
Isten mindig lesz, hiszen azonos az ismeretlennel.
De miért nem lehet nevén nevezni?

E vers a barátom.
De már korábban mondottam.

Kedves Artur!

Ez egy nagyon valós és rettentően jól megírt költemény. Szívem hagyom itt.

Az csak három napig tart...

Lenyűgöztél...
Nagyon fontos egy versben, hogy mindent mondjon el arról amiről szól, de semmi felesleg ne terhelje a mondanivalót.
Hát ez tökéletesen ilyen!!!:)))

Ketten állunk lenyügözve én a hozzászólásodtól..Kedves Peiker! Örültem!

remélem tévedsz de a vers jó! Kedvenc!

Pedig azt mondták a Remény hal meg utoljára -Mondta Homokipukka nevü barátom még a határörségnél miközben a döglött lovat noszogatta akit Reménynek hivtak de nem váltotta be

Ennyit tudtam felhozni mentségemre. Kedves Lelkészmérnök barátom.Vigyázz a lufival vissza ne fújjon!

Nem lufi, hanem piros munkavédelmi sisak. Tudod, statikus vagyok... :)

Rossz a szemem .Én azt gondolom ... dinamikus vagy .. egy tett-majer forma..

Versileg jó, teológiailag helytelen.
Szerencsére mindig van remény! :)
/egy "lelkészmérnök"/

Remény van.
De csak az...

Kedves Rézi!
Felkészültséged közelébe sem tudok lépni .Amire gondoltam .Az emberek nagy gondjukban ránéznek a keresztre és azt mondják: Istenem.Nem Krisztusal beszélnek hanem Istennel.Remélem igy elfogadható .Egy egyszerű ember egyszerű verse. Egy fájdalmas de szelid pörölés.Örömmel láttalak errefelé.Üdv
P.S. Próbálok én optimista verset irni de szamovár helyett mindig géppisztoly lesz belöle.

Ugyan Artur,olyan a felkészültségem mint a koldus tarisznyája...,lukas....D De ez a témakör illetve ez is foglalkoztat és hát minden oldalról boncolgatom...D

Barátom, azt gondolom, egy malomban őrlődünk.....nekem úgy tűnik, hogy a jók szenvednek, a rosszak vígan élik világukat (a mi világunkat) olyan ez, mint egy fordított nap az iskolában ,csak itt évtizedekről van szó vagy teljes életről?......
A versed remek!

Baráti tollkoccintásal:
Janus

A pontok helyebe annyi mindent lehetne irni...nagyon ertem miett vannak ott...

Sokan nem szeretik a három pontokat én gyakran alkalmazom .Úgy képzelem mint te Amikor sok mindent lehetne oda irni de vagy annyira egyértelmü vagy úgy sem lehet felsorolni--Örülök hogy egyet értünk ebben .Biztos lesz akinek más a véleménye.

Gratulalok Artur.Ez egy kivalo vers.Mellbe vag,rad kialt,es kozben szorongatja a lelked...Orulok ,hogy olvashattam.Szives a vers,udvozollek:B

Ez bizony igaz. Ha valakinek oda vannak szegezve a kezei, az nem tud adni. Csak akkor tud kezet nyújtani az ember felé, ha már üres a kereszt.

Hah! :) Lóg :)
Hát na, erre nem gondoltam. Nagyon frappáns ;)
Nem mondanám, hogy művelt vagyok a témában, de úgy tudom, Jézus aszongya', hogy ha vele beszélsz, akkor magával az Istennel beszélsz, mert ők egy és ugyanazok. Úgyhogy ebbe nem is kötöttem bele :)
Értem.
Neked is :)

Én sem vagyok elég művelt Red de én is így gondolom
.Ha igaz és jól értem a világ Isten szétosztotta magát Akkor mindegy melyik részéhez beszélek .Persze szerintem Senkinek nem ajánlom ,hogy kövessen
Üdv :)

Kedves Red!
Persze de nem is az Isten lóg a fa kereszten,hanem a fia és a lóg is két értelmű szó,ettől kicsit eretnek az egész .Az Isten mindenható ha akar lemászik a keresztről ugye.Nekem bajom van ezzel az egész történettel de hát ez ez én bajom .
Te ha én ettől frappánsabbat tudnék írni nem fognám magam vissza :) -akkor írnék.
A lókötő jelen elgondolkozok a szóközt meg cserélem Szép álmokat Brigi

Köszönöm Csepi!
Ezt sajnos a Hair-ból loptam .Mikor Berger masírozik be a repülőbe és azt énekli -Hiszek Istenben..de vajon Isten hisz-e bennem.. Hát én is elgondolkoztam rajta.
Üdv.Artur

Tudod TimO számosan szóvá tették ,hogy nem is az Isten lóg a fakereszten.Nekem ő és ki akartam használni a lóg sok értelmét is.A cím biztos direkte van külön írva,már nem emlékszek jól.Ott is szerettem volna a kereszt út meg a keresztút kétértelműségét.Végül elég sok van benne de nem vagyok elégedett (ezt csak neked mondom el.) Kicsit más lett mint amit akartam.Veszőket majd javítom a nyelvtanom gyalázatos.meg a vaksi szemem is:Kösz ,hogy olvastad

az "vallásfajta" kérdése... :) Engem abszolút nem zavart. (most, hogy belegondolok, én is írtam hasonlót, és istennel :))
Jól sikerült kihasználnod! ;)
(halkan, hogy senki ne hallja, mi? :)) Ezzel sokszor vagyunk így. Hogy más lesz, mint amilyennek akartuk. De talán nem is baj, ha hajt az elégedetlenség.

Azt hittem, már olvastam, de akkor valszeg csak kívülről...
A cím ugye direkt van külön írva?

"Fakereszten lóg az Isten" - na jó, engem már ezzel megvettél, szenzációs kezdősor! :)
És már itt tudtam, hogy tetszeni fog a vers. Tetszik a megközelítés, a bátor megfogalmazás, a felépítés, hogy két vsz., hogy ennyi minden benne van, hogy egyszerűen fogalmaztál, és talán pont ezért üt. Csak gratulálni tudok.

("Tudja jól ,hogy semmim sincsen" vessző utána szóköz, nem elé!
"Ő az aki nem hisz bennem" - aki elé vessző)

Jó éjt Kedves Messina!
Épp kezdek kómába esni .3-kor keltem.
Ne várj tőlem ma érdemi választ.Köszi

Kedves Kortalantárs!
Köszönöm a megtisztelő szavakat .A keserv egyelőre tart így még kicsit távol vagyok az oldaltól csak percekre tudok be ugrani .Remélem nem sokára javúl addig is ÜDv

Remek vers!
A ritmus, rím kifogástalan, de ez a te esetedben nem kérdés.
A tartalomban jól nyomon követhető a kiábrándultság és a keserv. Rövid és mégis kerek egész.

Ne mond meg senkinek az utolsó sort a Hairböl loptam.
Kedves Ági, te legalább olvasó vagy .én most még az se..no majd ..addig is öllelek

Már felhúztam a redőnyt Why-att,,de még egyelőre nem nézek ki..talán kicsit később.
Üdv és kösz

Hmm ..címoldalon van?Nem néztem..
Kedves Seingalt!
Kösz ,hogy olvastad lassan már a hozzászólásokra se tudok válaszolni annyi baj szakadozik rám, talán majd télen
"egyetlen gyertya kicsi fénye is elég ,hogy megtörje a végtelen sötétséget"

A vers címoldalra juttatása bizakodással tőlt el. Talán oszlik az évezredes sötétség...

Kedves három x 123!
Most volt anyák napja ,Biztos büszke rád.Tehetséges vagy! írj neki levelet! Örülni fog ! Meg az egész nyilvános ház is,ahol dolgozik

Kedves Máris! Köszönöm !
Kedves Seingalt! Minden tiszteletem a hívő embereknek.Valahogy mi emberek mindig megtaláljuk akire dühösek lehetünk okkal vagy ok nélkül.De valahogy megkönnyebbül tőle a lelkünk.Isten bizonyára elnéző mosollyal nézi ,gyermeteg lázadozásunkat a sorsunk ellen,ami néha lehetne jobb de sokszor és hirtelen elém kerül egy egy ember akinek a sorsa sokkal rosszabb az enyémtől és tisztességgel viseli.Ilyenkor elszégyellem magam.Kezeld ezt a verset a helyén.Üdv.

Bizonyára.
Vagy nem.
Ma is megerősödött a nemhitem, amikor egy kacskalábú nyolcéves lány töredezett mozgását láttam.
Emberség van, istenség nincs. A hívőket én is tisztelem, mert emberek.
Hiszékenység volt, van, lesz.

Szerencséd, hogy Istenkörbe születtél.
Különben kereshetnéd, kire öntsd a dühöd...
Isten volt, van és lesz.
Mert az ismeretlen ő.

Elég megrendítő pár sor.
Szóval nagyszerű! : )

Sose jutok el a feléig sem .Én is csak szaladgálok mint a gyerek a játék boltban Meglátok valami mást és elfelejtem hova indultam

Kovács Sándor képe

Ez a vers nekem kimaradt. Kár. Pótoltam. Jól tettem.

Nekem tévedhetelenül tetszett...

Kedves Del!
Örülök hogy látlak .Remélem most már körünkben maradsz.
Kívánok neked az új évre egészséget és mindent ami a boldogságodhoz még hiányzik.
Köszönöm-a hozzám való- jó szívedet.

Most láttam meg a címlapon a versedet, és nagyon tetszik!
A mód is, ahogyan megírtad. Nincs benne semmi cifraság,
csak valami nagy - nagy lemondás.
Szíves vers természetesen! Ági

Akkor ? Elégedetten hátradőlhetek? Igy sikerült kedves Iker! Örülök ha tettszett

Kedves Klára!
:)

Kedves Rathos!
Ritka kedvencelésnek nagy az árérték aránya.Neked elárulom munka közben irtam Nem volt sok idöm Hamar kellett befejeznem .Hát akkor már legyen frappáns.Ha lett volna idöm molyolni vele biztos elrontom

Ez hihetetlenül jó vers!!!!
Nagyon megérintett, köszönöm...
Mély kalapemelés:)))

Kedves Prince !
Megvan az csak meg kell nyomni a kettes gombot.Nem fért ki egy lapra.Hidd el nekem is szokatlan.
Nézd megalapithatjuk az irigyek klubbját.Nekem is vannak jelöltjeim Ahol akkora a tehetség hogy tovább csordul az utódokba is Szerencsére.Szép napot!

Kedves Prince !
Megvan az csak meg kell nyomni a kettes gombot.Nem fért ki egy lapra.Hidd el nekem is szokatlan.
Nézd megalapithatjuk az irigyek klubbját.Nekem is vannak jelöltjeim Ahol akkora a tehetség hogy tovább csordul az utódokba is Szerencsére.Szép napot!

Szia Artur!

Érdekes, én már írtam ehhez a versedhez. fogalmam sincs, hogy hová tűnt.Nem is tehettem, hogy ne írjak kommentet, mert bennem nagyot robbant ez a pár sorod.

S amit ÁS írt azt ismételgethetem csak: Irigy, irigy!

Kedves Herceg!
Barátodnak lenni ?Dicsekszem majd vele úton- útfélen. (kereszt úton)Hát akKor mindig csak ilyen levélbombákat kapj ezután sose másfélét:Megtiszteltél.

No, Artur barátom (ha megengeded ezt a megszólítást)

Bombaként robbant nálam a versed. Ejha! Ejha! ..., és még sokszor!

Üdv

Zoli

Nagyon tévedsz ha azt hiszed hogy tévedsz!
Örülök ha teszik.Voltak kétségeim...persze most is vannak.Kétséges vagyok..alapvetöen

Nem vagyok tévedhetelen ..inkább tévelygösnek mondanám magam .Örülök ha tetszett!

Éreztem már ezt... amit a versed elmond, leteszem szívem.

Te sok mindent érzel -polihisztor barátom -és mi ennek haszon élvezöi vagyunk A legfelső polc foglalt Papirella lefoglata elsőként De hidd el megbecsült helyre tettem szívedet- kedves Tamás!

Én a szívemmel tisztelgek a versed előtt kedves Artur. :)

Nagyon szép!

Egy nöi sziv..pláne egy rongybaba szíve ..még a repülögép is leszállna érte .Köszönöm

Volt hat pontom ,pont mint a kezdő katicának .szétszórtam.Akkor ez bejött.Ha találok úton -útfélen egy keresztet mindig felpróbálom .Van egy pár ami rajta maradt a vállamon Örülök hogy olvastad.Üdv

Szívet érő vers.

Gratulálok szeretettel.

Kedves Ica ! Jó helyen lesz a szíved szivem mellett-Köszönöm

Kicsit aggódtam a pongyolaságom miatt de örülök -Kedves Next.-ha igy megy át.Mert igy szerettem volna de egyáltalában nem voltam benne biztos :Megerősitésnek veszem szavaid és ...megerősödöm. Üdvözöllek

Ó kedves barátom ! Szerénykedel.Én meg nem elékszem minek is jöttem be?Na majd eszembe jut ..Talán

Kedves Jannus! Mindig öröm veled össze futni .Sajnos a szükös idö mindig beszorit Pedig láttam valahol verseidet amikhez nem jutottam még el.De mennél tovább húzom annál nagyobb lesz az öröm amikor oda jutok. Igen .Hajtjuk a malmot , másnak.Sokszor keseredik meg a szó a számban mostanában .A világ napról napra kegyetlenebbé válik. Rossz látni a gyengébbeket ahogy elhullanak mellettem .Mennyi érték megy pocsékba.Hány tisztességes ember.Mindig azon töröm a fejem hol lehetne értük szót emelni és mi módon .Jó tudni hogy társam társaim vannak mellettem ebben a küzdelemben .Proszit a tollakra ! Barátod Artur

A Specko Jednoról azt hidtem hogy a Vacka rádióhoz áll közel . Új világot nyitottál ki Ezután figyelek rájuk--Igyekszem tömörödni .Most erre futotta..késöbb majd arra is futja Üdv

A Vacka "prodzsekt" a Hébe Hóba bandához kötődik, akik a Specko tagjaiból álltak össze kb. Tehát mutánsai az anyazenekarnak. :) És szeretném valahogy megmutatni R.B. festményét is neked, amit ez alapján a dalszöveg alapján írt. Ha kapok egy levelet ide: rbrtgergely@gmail.com, akkor el tudom küldeni a róla készült fotót.

Üdv DnB

Kedves Róbert!
Kifutom a köreimet .Eléggé időzavarodott ember vagyok-Van fiókom amit nem nyitottam ki két hete :Igyekeszem irni:Kösz a felvilágosítást:Csak emlékeztem hogy hallottam a nevet-Üdv

Robi!
Nagyon egyszerű idetenni egy kép linkjét, ha megvan valamilyen weboldalon.
Egér jobb gomb, kép megnyitása új lapon. Aztán annak a linkjét idemásolod!
Én is kíváncsi vagyok rá!:)

Lehet, hogy pont az a kép nem szerepelt a kiállításon, ahol fotóztam. Nem találom sajnos.

Kedves Robi! Hátha máshol van ?.Rólad nem gondodlom de velem megesik azilyesmi .Ha meg lesz akkor lécci! Üdv

Írtam az alkotónak, hátha tud küldeni fotót, vagy linket. De azért írj egy mélt Artur! :)

Az JÓ lenne ! Ide mindig eljutok..bár néha rohanvást Szasztok

Az én szívem meg kutyafüle... :D

Irtam neked azonnal és ug ylátszik nem nyomtam meg a mentést ,MIndjárt eszembe jut mit irtam majdne mszellems volt..Bocsesz

Kedves Artur!

A szív a véleményem. :)
Az asszociációm pedig ez:

Keresztúton
Szövegíró: Rutkai Bori
Előadó: Rutkai Bori és a Specko Jedno

körösztúton nagy a tömjén
biztos felborult egy templom
két lába az égnek mered
szomorú dal onnan ered

kurvák önfeledt csoportja a téren
a Szűz csillagjegy konstellációjába
rendeződik éppen

jaj, de nagy a te sátrad
és véd a te pléded
a bűnök muskátliját
szívemből kitépted

a bűnösök bokrétája
a templomtoronyba akadva
a Jóisten leszüreteli
s mint egy ikebanát, úgy nézi

a szívagyú hunyó kunyhójánál
megint hiába vártalak
ha holnap sem jössz, majd az eső
ül ölembe, ül ölembe helyetted

http://www.zeneszoveg.hu/dalszov...

http://www.youtube.com/watch?v=i...

Üdvözlettel
DnB - Robi

Barnus !Nagy becsben tartom a szívedet.Már meg van kb egy napja csak volt egy sor amivel nem voltam megelégedve .Üdv

Nem egy és ugyan az ? Három féle megjelenési formája az Istenek .Az apa a fiú és a szentlélek.?Az, hogy nem hisz bennem sajnos nem csak az ő baja az enyém is .Rajtam csattan.Üdv

Aha!
A szentháromság!
No, így igen!
Én csak jót akartam neked, hogy inkább az ő baja legyen!:)

Ezt a sort valójában loptam ..vagy is az érzést de csak késöbb jöttem rá.A" Hairben " Berger gyalogol bele a szálitó gépbe és énekli:Hiszek Istenben ..de vajon Isten is hisz-e bennem ..Bár nem teljesen erröl van szó de tagadhatalan ,hogy közük van egymáshoz. Nem tudom Istennek menyire baj ez ? Egy hangyával több vagy kevesebb a bolhacirkuszában. A szentháromság értelmezésében meg azt hiszem nem vagyok szaktekintély de én igy képzeletem .Gondold meg amikor egy paraszt ember elmegy egy kereszt elött nem mindig azt mondja : Krisztusom -ha rá néz ..néha azt mondja :Istenem ..

"I believe in God, and I believe, that God believes in, me, Cloud Hower Bukowsky!"
Borsózik a hátam, ha hallom.
A Hair nekem a filmek filmje!

Nem tudom hányszor láttam Sajnos túl régen .Az a jelenet amikor valaki aki elégete a behivóját elmegy meghalni más helyett..Hát alig láttam nagyobbat vagy hasonlót ..Igen az a kérdés Isten hisz-e Cloud-ban

Tévedésben vagy, Artur!
A fakereszten csak a fia lóg.
Az meg, hogy nem hisz benned, legyen az ő baja!

Na és a homousion és a homoiusion? :)