GÖRBEKÖRBEKÖRBEGUMI... gumiszoba! Belépés csak "örülteknek"! :)

Vendula képe

Megőrülni kötelező!

Szédülj be! :P :D

Hozz magaddal : gumicukrot, gumimacit, gumicumit, úszógumit, kutyagumit, guminudlit, bugyigumit, rágógumit, ....gumit!

Esténként külön műsort szolgáltat az "Őrült nők ketrece" szereposztás naponta változik! ;)

1564 egyedi megtekintés

Ds_high, itt folyt köv, mert itt van még elég hely! :D

Mi alapján szoktál témát választani?
Ne akarj "nagyot" írni, ami rövidebb, tömörebb, és ütős, az jobban leköti az olvasót, A hosszú "cifra" írás nehezebben köti le az embereket. :) Aki sokáig le akarja kötni az olvasók figyelmét, annak féprofinak kell lenni minimum.
Persze ez csak az én véleményem... :)

Éppen ahogy érzek. Ez mindig attól függ. Általában szerelmes történet. A szemszögeket is szoktam választani azalapján, hogy most a férfi vagy a nő szerepe bizonyul fontosabbnak.
Még nem igazán írtam közönségnek, csak időtöltés volt.. éppen ezért valamiért másképp szeretném megírni, persze nem a szó szoros értelmében ;)

Egyet értek, én is így tapasztaltam, azért sem írok hosszú verseket!

"félprofi"-t akartam írni

Bocsi, csak most épp párommal beszélek FB-n, és váltom állandóan a füleket a böngészőn! :) De most már itt leszek a jó kis meleg kuckóban! :)

Ok, csak viccelek, senkit nem kérek számon, hogy mit tesz, mikor jön stb. :)

Tudom én, csak nem szánt szándékkal vagyok csigalassú! ;)

Elsőre is megértettem. :P

Potty, újra beestem! :D

Na szép! :P

Jó sokat késtél kedvesem! :P

Na jó csak vicc volt. :)

vagy nem is! Döntsd el Te! :D

Igen, én valahogy így képzelek el egy tartalmas társalgást... :) Tök jó! :)

Én sem hiszek az újságos asztrológiában. Én a magában a "tudományban" hiszek, a barátnőm annyiszor bizonyította, hogy igen is van alapja, és lehet hinni neki, persze csak azok szájából akik ezzel komolyan foglalkoznak.
"enneagram" nem ismerem mesélj róla.

Az enneagramban kilenc személyiségtípust különböztetnek meg, de minden egyes típusnak van még kilenc szintje, amin mozog (pl. egészséges, vagy egészségtelen), ill. minden típusnak van egy szárnya. A személyiségtípusok számozva vannak egytől kilencig, a szárny a személyiségtípusod mellett szereplő szám.
Pl. én négyes vagyok ötös szárnnyal, ez azt jelenti, hogy alapvető személyiségtípusom a négyes, de van bennem ötös vonás is (az asztrológiában ez lehetne az aszcendens).
Aztán, hogy bonyolódjon a helyzet...
Minden szám összeköttetésben van még kettővel, szóval bizonyos élethelyzetekben előfordul egy adott személyiségtípussal, hogy az egyik ilyen számnak megfelelő típusként fog viselkedni. (Pl. az egyessel és a kettessel vagyok összeköttetésben, szóval előfordulhat, hogy egyesként vagy kettesként viselkedek.)

A legjobb lesz, ha küldök egy ábrát és egy-két linket, ahol magyarázat és személyiségtesztek is vannak.
Ábra: http://image.hotdog.hu/user/Dest...

http://www.enneagram.hu/ - itt vannak tesztek is és itt is, de ez angol nyelvű: http://www.enneagraminstitute.com/

Szóval számomra azért ésszerűbb, mert tesztet kell kitölteni, nem pedig fognak egy dátumot és összehordanak az emberről mindenfélét... nem akarom kizárni teljesen azt sem, hogy az asztrológiának van alapja, de sajnos még nem találkoztam olyan emberrel, aki meggyőzött volna. Minden esetre nem árt nyitottnak lenni.

Jesszus, nem vettem észre a kimerítő, érdekes válaszodat! :(
Kérlek ne haragudj!!!

Semmi gond, még itt vagyok. :)
Közben kitöltöttem az egyik angol nyelvű tesztet, mintha elkezdtem volna szárnyat váltani az utóbbi pár hónapban.

Én meg mind a hármótokra oda akartam figyelni, de szétestem. :D

Még egyszer bocsánat. :) :)

Tényleg semmi gond. :)

Én nagyon régen láttam az aurám, valami szeánsz szerűségen vettem részt. Fehér-ezüstüs az aurám, illetve akkor az volt.
Van egy barátnőm, ő számmisztikával foglalkozik, és effélékkel, onnan a kevés infó.

No igen a "Nemo" a kedvencek kedvence. :)

Fehér-ezüstős??? Hú, akkor valami guru lehetsz. Legalábbis valami ilyesmit olvastam régen, hogy akiknek fehér azok már-már megvilágosodtak vagy ilyesmi, de nem akarok hülyeségeket beszélni.

A sötétvörös aurájuak eléggé anyagiasak, törtetőek, átmennek a betonfalon is egy-egy cél elérése érdekében, de volt már narancssárgás is, az főként pl. a tudományos munkát végzőkre, kutatókra igaz. Pont akkor dolgoztam egy ásatáson. :)

Én nem érzem a megvilágosodást. :D De tényleg ilyesmit mondanak.
Spirituálisan érzékeny vagyok, és azt mondják tipikus médium. Majd egyszer kiderül. :)

Én nagyon öntörvényű, és szárnyaló vagyok, képtelen vagyon a "földön járni" ez néha hiba, de sokszor jó is. Ne érdekelnek a földi javak, csak a szabadság, a szerelem, a művészet... ilyen vagyok. :) :)

Nem is viszem semmire ebben az életben, de tulajdonképpen a sok csalódás ellenére ami már ért az életben, és a nagy pénztelenségem ellenére mondhatom, hogy boldog vagyok!
Nincsenek korlátaim, nincs főnököm, nincs férjem... szabadsááág! :)

Ásatáson dolgoztál? De jó! mit csináltál ott? Gábor Tamás is egy régésznek rajzolta a leleteit, érdemes lenne beszélgetnetek az élményeitekről.

"Tulajdonképpen a sok csalódás ellenére ami már ért az életben, és a nagy pénztelenségem ellenére mondhatom, hogy boldog vagyok!"
Na, hát mi ez, ha nem megvilágosodott gondolkodás mód?!

Nálam az anyagiasság nem olyan téren jelenik meg, hogy anyagi javakat akarok felhalmozni (amúgy is utálok vásárolni stb.), hanem próbálok kicsit spirituálisabban élni, de valahogy újra meg újra visszaránt a materiális világ, pl. ha más nem a pitiáner gondjaimon való rágódás szintjére (hú... napokat tudok úgy eltölteni, főleg, ha stresszel párosul az a "legjobb"). Mintha nem tudnám a korlátaim leküzdeni. Szerintem inkább itt lesz a bökkenő.

Az ásatáson technikus voltam, amolyan "régészinas", azon a nyáron főként tereprajzokat készítettem (tulajdonképpen miniméterpapírra méricskélve rajzolunk térképet egy kisebb területről). Idén végeztem az ELTÉ-n régészet MA-n. (A BA-t még Pécsett végeztem el, sokkal jobban szerettem, mint itt, a pesti egyetemet.)

Hű, ez csodálatos!
Tetszik az a szakma, időutazás!

Hát én nem rágódok sokat a gondokon, de ez néha már átcsap felületességbe. Nagy szám van, nem bírom magamba tartani a véleményem, őszinte ember vagyok, de ez néha nem jól sül el.
Tűzjegyű vagyok (nyilas), és valóban hatalmas lánggal égek. Számomra a vízjegyű emberek a legjobb társak, barátok, mert kicsit oltják a tüzet. Higgadtabbak, és vissza tudnak fogni.

Milyen jegyben születtél? Hiszel az asztrológiában?

o.O Hú... ahhoz képest, milyen semmilyenül indult a beszélgetés, nem hittem volna, hogy ilyen ezoterikus témáknál fogunk kilyukadni... de miért is ne?! :)

Akkor talán pont jó, mert vízjegyű vagyok, halak.
Bár nemigazán hiszek az asztrológiában, - pláne nem az újságokba írt pársoros jóslatokban - szóval elsősorban önismeretre használtam volna, de hamar rá kellett jönnöm, hogy több helyen sántít a dolog. Habár hallottam olyat is, hogy a teljes személyiségrajzhoz kell tudni az aszcendest és a holdjegyet is és így, a napjeggyel együtt a három ad ki valami okosat... hát nem tudom.
Nekem az enneagram jobban bejött.

Jó a Nightwish, még valamikor az egyik albumukat többször is meghallgattam. Az albumcímre már nem emlékszem, de a "Nemo" c. számuk rajta volt.
Jó a metál, de a rock nekem jobban bejön.

Szóval az aurám színe (egyébként ezer évvel ezelőtt volt, hogy láttam) randa... sötétvörös, bár elvileg változhat, bár kiterjedését tekintve elég nagy. A csakráim meg iszonyú pocsék állapotban voltak (szerintem vannak is). Elvileg alulról fölfelé áramlik az energia, a legalsó, a gyökércsakrában olyan, mintha megrekedne, nem áramolna fölfelé rendesen, mert a többi "töltöttsége" nem valami erős.

Neked volt ilyen lehetőséged?

A Szépvölgyi út környékén (Bp. III. ker.) volt egy ezoterikus-keleties (vagy milyen) bolt és ha csak egy füstölőt vettél, akkor is vethettél egy pillantást az aurádra tök ingyen. (Na persze a pontos, részletes elemzés már fizetős volt.) Sajnos már megszűnt a hely egy pár éve.

Hű, ez tényleg nagyon szép medál. Hát nem könnyű a keretet megcsinálni, szerintem én nem bírnám, de neked hajráááá! A réz elég lágy fém, legalábbis ami nekem van, az nagyon könnyen formálható, de nyilván sokféle huzal létezik.

Led Zeppelin ... nem nagyon ismerem, de ha küldesz linket valami jó számukról meghallgatom szívesen.
Én Nightwish rajongó vagyok évek óta, engem annyira elvarázsol az a zene.

Igen, az emberi energiamező az aura, és a tárgyaknak is van aurája, ua. mint a rezgés.
Milyen színű az aurád?

Óh, dehogy nem ismered! Ezt a számot legalább egyszer biztos hallottad életedben, ha nem megeszem a fejemet: Stairway To Heaven (De ez még csak a jéghegy csúcsa!)
http://youtu.be/9Q7Vr3yQYWQ

Igen, ismerem a számot, csak nem azonosítottam, de valóban jó zene! :)
Skorpions a másik favoritom. :)

Na ugye. :)
A Skorpionst én is ismerem hellyel-közzel, de őket nem szoktam hallgatni. Ha bár most, hogy szóba jött, lássuk csak azt a YouTube-ot...

Nekem még a Pink Floyd a nagy kedvencem. Mostanában The White Stripest hallgatok még és kezdek ráharapni Jimi Hendrixre (tőle is csak az ismertebbeket hallottam, pl. Hey Joe, aztán rá kellett jönnöm, hogy ó, az még mind semmi).

Szerintem tetszeni fog neked a Skorpions. :)
Valahogy gondoltam, hogy a Pink Floyd is kedvenceid közt van. Én is kedvelem.

Én most beléjük szerettem menthetetlenül! :
http://www.blackmoresnight.com/

Nem egy emberkénél tapasztaltam, hogy ha a Pink Floydot szereti, akkor a Led Zeppet is, ill. fordítva.
Mindkettő más hatással van rám, a Floyd sokszor elgondolkodtat, a Zep pedig jobban hat az érzelmeimre, mint a PF. A Pink Floyd az ész, a Led Zeppelin a szív, valahogy így vagyok velük.

A Blackmore's Night neve valahonnan rémlett... belehallgattam és nagyon ötletes ez a középkort idéző hangzásvilág, mesélő zene. :)

Ugye! Elvisz a mesék birodalmába, nekem is ez jutott eszembe amikor először hallgattam.
Velarion (régi versbarát még a Gothartról) mutatta nekem. Aztán nagyon megszerettem, mert ihletet ad, valahányszor hallgatom őket.

Mindennek van rezgésszáma, de a természetes anyagoknak sokkal nagyobb, mint a mesterségesen előállítottaknak. Az ásványoknak magas, hiszen a föld belsejéből valók.
Érdekes tény, hogy amikor ezekkel a csodálatos kövekkel dolgozom, sokkal jobban bírom a munkát, a kedvem is jó ilyenkor. Nem hiszem, hogy ezt csak bebeszélem magamnak, de lehet. :)

Jaj, én a türkizt is szeretem, achátból nekem mist narancsvörös van itthon.
Bár nem nagyon van olyan ásvány amit nem kedvelek. A holdkő pl. olyan sejtelmes. Szépek.

Nincs róluk fényképem, de a következő szériát lefotózom, és megmutatom. :)

A rézzel való kombináció nagyon jó ötlet, és az energiát is vezetik a fémek, tehát ilyen megközelítésből nézve is klassz lenne.

Tulajdonképpen valami ilyesmi tetszett meg, most megtaláltam a képet: https://dpegb9ebondhq.cloudfront...

Persze nem tudnám ilyen profin meghajtogatni a keretet, mármint a díszes, kacskaringós részét, de magát az alapot sejtem hogy kell.
Ja és most utána néztem argentiumot használt az ötvös. Na, olyat kellene szerválnom (legfeljebb bányászok :)) és vörösrezet.

(Egyébként erősen emlékeztet Jimmy Page egyik medáljára, innen az alapötlet. Led Zeppelin buzi vagyok egy ideje.)

Ja és a rezgések... ez olyasmi, mint az ember aurája?
Még évekkel ezelőtt volt szerencsém látni a sajátom.

Igen, szeretek ásványokkal dolgozni, és hiszek az energiájukban. A szépségük meg magukért beszélnek.
Készítettem medálokat, és azokhoz fűztem gyöngyből, és ásványokból láncot.

Hallottam róla, hogy valamiféle gyógyító energiával bírnak, de nem merültem bele. Persze nem lehet kizárni, hogy nincs ilyen tulajdonságuk, ki tudja, az ilyen kérdéseket nyitva hagyom, de abban szinte biztos vagyok, hogy a világ sokkal többről szól, mint amit az átlag mindennapok során az öt érzékszervünkkel felfogunk.

Biztos szépek lehetnek, amiket készítettél van esetleg róluk kép és ahhoz link?

Gondoltam rá, hogy megpróbálnék egyet készíteni magamnak zöld achátból vagy türkizből, ilyesmiből és vörösrézdrótot hajtogatnék köré.

Szóval, ha már hozhatok témát... hát...őőő...izé...
Most hirtelen nemis tudom, mi legyen az, de mit szólnátok az atomfizikához? :)

Téma 3. Kedves why-att! Köszi az ötletet. :)
Bozon, vagy repülőgép- anyahajó?
Alighogy napvilágot láttak a hírek arról, hogy a genfi részecskefizikai központ, a CERN munkatársainak hosszú megfeszített munka után sikerült nyakon csípniük az úgynevezett „isteni” részecskét, a Higgs-bozont, a bozonból a pesti flaszteren már bozont lett, és szinte mindenki tudott valamit a felfedezésről, anélkül persze, hogy megértették volna a standard modell e hiányzó elemének lényegét. Jellemző, hogy a nagy napon reggel nálam zárat javítottak, és a szerelő még a friss hír előzményeit illetően is meglepően jól értesült volt.
Bővebben itt:
http://nol.hu/specialis/rss_valo...

Érdekes, de nem egyszerű téma. :)

A cikkhez mellékelt ábrának a felső részét még értem, azt eddig is tudtam, hogy az atom atommagból és az azt körülvevő elektronfelhőből (negatív töltésű) áll és az atommag protongól és neutronból tevődik össze (pozitív és semleges töltésű), ez még gimiből rémlett, de talán már általánosban is volt róla szó és hiába vagyok humán beállítottságú, ami beindítja a fantáziám, az megmarad. De azt már nem tudtam, hogy az atommagot alkotó protonok és neutronok kvarkokból állnak.

Szóval valahogy úgy van ez, hogy fogják az atomot és ameddig lehet boncolgatják és most már megtalálták a bozont is, ill. az egyiket, mert látom több van belőle, amik a kölcsönhatások közvetítőiként funkcionálnak. Aha...

Egyébként már hallottam én is az "isteni részecskéről", de nemigazán tudtam hova tenni és most sem egészen tiszta... mivel tud ez többet, mint a többi bozon? Gondolom, ugyanúgy kölcsönhatást közvetít, nem?
"...a részecskefizika úgynevezett standard modellje a Higgsbozonnal, a hiányzó részecske valószínű megtalálásával megkapta a megerősítését." Vagy úgy, azt hittem ez egy vadonatúj valami, de akkor ezek szerint ez alátámasztása egy korábbi megállapításnak. Na, nem mintha ez nem lenne előrelépés.
De talán inkább itt fogom be, mértek hozzá és az iskolás emlékek halvány foszlányai szerintem ide nem elegendőek, csak spekulálok.

Csak még egy gondolat.
Mi van ha hiába boncolgatják szegény kis atomot, lehet, hogy végtelen akár az űr. Eszembe jutott az a gondolat, hogy mi nem csak sejtekből, de atomokból is felépülünk, az meg atommagokból és így tovább, tehát mi, emberek is olyanok vagyunk mint maga az univerzum. Talán a fizikusok sem tudják még a választ arra, hogy az atomnak hol a legvége, ha vagy egyáltalán. Most itt ez az újabb bozon, ha jól láttam eddig az ötödik.Tovább folytatódnak a kísérletek és újabbnál újabb részecskéket fedeznek fel és talán ennek sose lesz vége.
Vagy már tudják erre a véges vagy végtelen kérdésre a választ? Úgy tudom nem.

Interjú Roy J. Glauberrel, a Manhattan-projekt utolsó tanújával
Gyermekként távcsövet készített, a csillagászat érdekelte Roy J. Glaubert, akinek tudományos pályáját nagy részben a fény határozta meg. Az 1925-ben New Yorkban született fizikus 2005-ben, néhány hónappal második magyarországi látogatását követően kapott Nobel-díjat a fényrészecskék, a fotonok viselkedésének kvantumelméleti leírásáért.
http://nol.hu/lap/tudomany/20120...

Mit mondhatnék erre? Én is szívesen olvasom a közérthető tudományos magyarázatokat, még akkor is, ha hiába közérthető, nekem mégis magas néha. Az ábra nekem is sok újat mutatott. Mit tehetünk? Ha lesz még jó cikk, belinkeljük majd ide. Én legalábbis. És akkor a görbe körösök jöhetnek ide okosodni e témában (is). :)

Hozhatsz naná! Remélem az atomfizika csak poén volt! :D
Ahhoz nem hiszem, hogy fesztelenül, és bölcsen bele tudnék mélyülni. :D

Persze, hogy csak poén volt. :D Csak egyenlőre ötlettelen vagyok. De vehetjük angolosra a figurát és beszélhetünk az időjárásról...
Na jó, azt hiszem majd inkább belekotnyeleskedek egy-egy témába, semmint, hogy újat hozzak.

Igen kisasszony, ma valóban viharosra áll az idő, és ez szörnyen kellemetlen. Az ötórás teám is kihűlt.
De talán holnap kiderül az ég, és tehetünk egy kellemes sétát a parkban. :D :D valahogy így?

Oké, akkor lecsúszunk ide a lap aljára Tamással, vele az ásványokról beszélgetünk. :)

Ásványok?! Na, az jó. Volt egy ásványgyűjteményem és még valahol otthon meg kell, hogy legyen. Remélem még át tudom menteni ide, a másik otthonba (költözéskor nem hoztam magammal, én hülye).
Többségében kicsi, csiszoltak voltak, de volt közöttük nyers is és mindnek tudtam a nevét.
Ha jól láttam az elején, ékszerekhez használsz fel ásványokat?

Sziasztok!
Gondoltam én is benézek. Szép napot vagy lassacskán estét! :)

Csak hívj Pánpéter-esen egyszerűen Vendinek, soha országban így szokás! ;)

Na tényleg megyek. :)

Nagyon helyes, másokat is nézz csak! :)

Én lassan elmegyek... na nem úgy, csak a két lábamon, de ötkor jövök, és akkor folyt köv. :D
Amúgy ha érdekel : zineea@hotmail.com ott is lehet. :)

Oksa, vigyázz magadra és siess vissza, köszi az elérhetőséged, bár már megkukkoltam az adatlapodon, de így jobb, hogy személyesen ajánlottad fel! ;) Addig is szép napot Kedves Vendula! :)

Basszus, nem vagy egyszerű eset! Ha én megyek, te jössz! :D :D

Nem egyszerű engem elcsípni! :D Csak közben nézek másoktól is verseket, vizuális alkotásokat, ilyesmi! :)

Van egy nagy kutyum, Roti és Puli keverék! :D Van még egy kis kotorék kutyám is! :)

Reméltem is! :)

Milyen kutyáid vannak?
Nekem Magyar vizsláim voltak, sajna meghaltak már.

Most egy hiperaktív macskám van. :D

Hi! I was joined this 'kuckó'! :D

Szia Tim! :)

Köszi a hasznos "közbeszólást" kezdek elkényelmesedni, mert mostanában igen gyakran a számból veszed ki a szót, nekem nem kell gondolkodnom sem! :D

Pusszantás neked! :)

Kedves Vendula! Ezt a helyet tartottam a legideálisabbnak, hogy üzenjek. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott és megengedte, hogy én is a művészek közé tartozzak. Egyenlőre még gondolkozom, hogy elsőre mit küldjek be, mint saját művemet. Nem szeretném elkapkodni sem.
Mindemellett, minél több művet el szeretnék olvasni, hogy legyen némi tapasztalatom a többieket illetően. A kommentelésbe nem vagyok igazán jó, ezért még nem próbáltam hozzáfűzni semmilyen műhöz. Először csendes tag leszek, aki elolvassa mindenki írását. Azután pedig visszatérek a sajátoméval.
További szép napot!
Ds_high

Tudom, nem nekem címezted, de erre hadd reagáljak:
"Mindemellett, minél több művet el szeretnék olvasni, hogy legyen némi tapasztalatom a többieket illetően." - tetszetős hozzáállás! :)
"A kommentelésbe nem vagyok igazán jó, ezért még nem próbáltam hozzáfűzni semmilyen műhöz." - ez kevésbé :) Úgy értem, az "hülyeség", hogy kommenelésben nem vagy jó. Mindenki tud véleményt alkotni az elolvasottakról, látottakról. Ne mondd, hogy nem vált ki belőled semmilyen érzelmet! :) Szóval egyszerűen csak írd le, hogy mit "éreztél", emelj ki gondolatokat, részleteket, ha úgy tetszik. Ha valami kevésbé tetszett, "döccent" szerinted, azt is említsd meg persze. Így alakul ki értelmes párbeszéd :) És majd belejössz a háeszelésbe is, ne félj, de ha nem kezded el, hogyan tanulgatod? :):)

Csak jó tanács, ne vedd rossz néven! :)

barátsággal:
TimO

Szia Ds_high! :)

Üdvözöllek a kuckóban.
Gratulálok a bejutásodhoz, remélem felbátorodsz majd, és messzire kiköpöd a karót, amit valami oknál fogva lenyeltél. :P :D

Véleményezni tudni? Minek azt tanulni, ahogy Timo is írja, írd le az érzéseidet. Ha valahol írsz pár sort, ott az alkotónak örömet okozol, látja, hogy olvastad, hogy valamiféle nyomot hagyott benned a műve. Nem kellenek ide nagy szavak... amúgy ahogy itt írtál nekem, az nyerő, csak így kell másokhoz is. :)

Remélem fogunk mi még nagyokat dumálni itt a Görön! Fogunk? ;)

Augusztusban jövök legközelebb, illetve szerdáig még fel-fel nézek... aztán újra itt vagyok, remélem teljes gőzzel...

Jó nyarat, ne légy rossz, élvezd a lányokat, a napsütést, és írj jó kis novellákat.

Puszillak : Vendi

Ismét írok. Körbenéztem és véleményeztem. Sok pozitív élménnyel töltött el. Örülök, hogy rátaláltam erre a Körre, és, hogy nem tartotok reménytelennek. Kezdem azt hinni, hogy az itt töltött idő valahogy nagyon magasan száll az égen, mert képzeletben repülök, amikor itt olvashatok.
Az első művem ma szeretném publikálni, úgy érzém, hogy itt az ideje.
Hogyha itthon elcsendesül minden, füllhallgató a fülbe és gépelek. :)

Ds_high

De jó, hogy így érzed! :) Miért lennél reménytelen? Szerintem jól írsz, csak csiszolódnod kell. Amikor én írni kezdtem, mondjuk én verseket szoktam főleg, akkor olyan voltam, mint egy óvodás, és ma már kinevetem magam. De valahol el kell kezdeni.

Olvastam az egyik kommentedet, és olyan meglepően szépen fogalmaztad meg, hogy egészem elcsodálkoztam. Ne légy kishitű, nem vagy te semmiben sem rosszabb, mint itt bárki. :)
Én örülök neked. :)

Most egy darabig nem leszek itt, de ha visszajövök, valamikor augusztus közepém, rögtön meglátogatlak.
Te is megnézheted a verseimet, hátha kedvedre valók lesznek. (persze ez nem tukmálás, hanem meghívás)

Köszönöm. Ma még tervezem, hogy itt leszek, ezért benézek hozzád is. Majd neked is fogalmazom egy "meglehetősen szép" kommentet. ;) Meg persze időt szakítok a beküldendő művem írására is.

Aranyos vagy! Köszönöm szépem. :)
Ma még én is vagyogatok, itt tudunk beszélgetni, ha van kérdésed, és tudok segíteni, szívesen teszem akár most, akár máskor. :)

Most jut eszembe... a bemutatkozást sem írtam még meg! De ma arra is so kerül;);)
Apropó, azt megkérdezhetem, hogy te milyen gyakran látogatod az oldalt?
Csak azért merült fel, mert én nem igazán vagyok gépközelben, ami azt eredményezi, hogy egy-egy alkalommal sokat tudok kommentelni és tudok néhány művet is publikálni. Mégis csa jobb, hogyha az egész folyamatnak tanúja vagy, ezért próbálok aktív lenni, így vagy úgy.

Elég gyakran vagyok itt, de nekem is adódnak időszakok, amikor nem tudok jönni. Heti egy verset talán kettőt szoktam feltölteni, de annál többet igyekszem a közösséget összefogni, adni egy kis törődést ebben a rohanó világban. nagyon sok kedves, értékes embert ismertem meg a verseken keresztül, vannak akiket már több mint három éve figyelemmel kísérek, és ők is engem. Olyan is van, hogy személyes barátság alakul ki. Persze olykor viták, veszekedések része is vagyok, de ez elkerülhetetlen, hiszen emberek vagyunk. (én meg szókimondó és nem vagyok konfliktuskerülő sem)
Szóval, ha tudok naponta felnézek, ha nem akkor jövök mikor tudok, és a számomra legkedvesebb alkotóktól olvasok, és nekik írok kommentet.
Előbb utóbb kialakul a saját kis köröd, akiket te szeretsz, és akik téged szeretnek. Az jó, mert velük kölcsönösen oda fogtok figyelni egymásra. Ha ilyen a hozzáállásod, kedves érzékeny vagy, hamar megkedvelnek a tagok. Engem már meghódítottál! ;)

:)

Az van a hozzászólások számához írva, hogy egy sem bizonyosult hasznosnak. Ezen hogy lehet változtatni? Mármint hogy lehet egy hozzászólás hasznos? Tudom, hogy ezt más dönti el, de azt nem, hogy hogyan....

Minden hsz. alatt ott van a hasznos gomb. Én az előbb pl. nyomtam neked egy hasznos jelet,a G. Tamás hozzászólásánál, mert tetszett, ha ott még ketten nyomnak "hasznos-t" akkor van már egy pontod, és megjelenik az adatlapodon, hogy egy hozzászólás bizonyult kiemelten hasznosnak, vagy mi.
Szóval, ha hárman, vagy többen szavaznak a hsz.edre, az hasznos lesz. Te is szavazz másokéra, ha úgy érzed, hogy valami igazi értéket képvisel az illető mondandója.

Örömmel szólok neked, hogy a "bemutatkozásom" elkészül. Nem nagy fogalmazás, de perpillanat ez jutott eszembe ;)

Megyek , elolvasom. :)

Jó lett! Éppen elegendő. :)

Személyeskedhetek kicsit? ;)

Volt fenn rólad egyszer egy kép... fekete-fehér féloldalról látszott az arcod. Jól nézett ki. :)
Tedd majd egyszer vissza. :)

Milyen nemzetiségű vagy? :)

Magyar. Talán a kép miatt kérdezted. Újonnan megismertem a keleti kultúrát. Még mindig ismerkedek vele és egyre jobban tetszik :) Ha gondolod egyszer hallgass koreai pop-ot ;)

A kedvenc előadóid miatt kérdeztem.
Oké, meg fogom hallgatni, egyre inkább úgy érzem nyitott vagyok mindenre. :D

Akkor volt fenn az a képed, amikor először voltál itt az oldalon. Azon nem te voltál?

Nem... néha böngészek a képek között és ami leginkább kifejez, azt választom. ;)

Értem. :)
Vannak akik macskát, kutyát, virágot tesznek fel, én eddig a babámat amit varrtam, s hát tény, az sem őket ábrázolja. :D
Na ez most én vagyok, de fura hogy itt vigyorgok magamra, lehet, hogy hamarosan leszedem. :)

Mondd csak.. itt van oylan, amikor a kort vitatják? Persze nem fontos.. de mégis.. van akik között szóba jön, nem?

Nem tapasztaltam, talán akkor, ha valaki nagyon fiatal, és kiemelkedően tehetséges.
Miért? :)

Csak felötlött...
Viszont azon töröm a fejem, hogy mivel rukkoljak elő... most szeretném megírni az első novellát, amit feltöltök:) A történetet még ki kell gondolnom..

Nem férünk le, gyere a lap aljára! :)

Köszönöm! A továbbiakban ez sokat segít majd!

szívesen máskor is. :)

Benéztem a kuckóba... Szép estét! :)

Sziasztok. :)

Nyugodtan hozhattok témát... :)

Téma 2.
Olimpiai-sziget, Budapest (A Népsziget, más néven Szunyog-sziget - korabeli írásmóddal - Félsziget Újpesten, ahol élek.)
Időről-időre felvetődik a gondolat, hogy rendezzen-e Budapest Olimpiát. Vannak, akik olyannyira lelkesednek az ötletért, hogy népszerűsítő mozgalmat szerveznek. Nem újkeletű ez az ötlet, visszanyúlik egészen az előző századfordulóig. A magyar főváros talán sosem volt annyira közel egy olimpia megrendezéséhez, mint a XX. század első évtizedeiben.
Hallottatok erről a korabeli tervről? Érdekes.
http://dunaiszigetek.blogspot.hu...
Egyébként míg én élek, szerintem itt sem olimpia, sem labdarúgó EB, vagy VB nem lesz. Nem fogok 100 évig élni, tehát nevesítem, a következő 30-40 évben. Szegény hozzá az ország, és az is marad. Hisz fejlődhetünk mi, de közben az előttünk járók is fejlődnek. Ha nem előre, hát vissza. Mint válság idején szokás.

Köszönöm a jó kis témákat! :)

Hallottam a tervről, de ahogy mondod :

"Szegény hozzá az ország, és az is marad. Hisz fejlődhetünk mi, de közben az előttünk járók is fejlődnek. Ha nem előre, hát vissza. Mint válság idején szokás."

sajnos, pedig csak pénzből lehet pénzt csinálni, ha itt megrendezésre kerülne egy ilyen volumenű dolog, az hozna pár petákot az ország zsebébe... (szerintem)
De ez csak álom marad, pedig ennek az országnak megannyi csodálatos sportolója van, jó lenne egyszer hazai pályán ünnepelni őket.

"Ez a történet egy városról szól, amely világhírre vágyott. Megkapta, még ha bele is rokkant. A Földközi-tenger partján élő valenciaiak – mert róluk szól a történet –ezt sem bánják: végtelenül büszkék a városukra."

hozna, hozna, de nem annyit, amennyit (esetleg hitelből vitt volna, vinne, és vinne utána), hisz a hitelt vissza is kell fizetni, és ez üres létesítményeket (lásd Portugália) utána is fenn kéne tartani..., - hisz ki töltené meg később? (a most aktuális két stadionépítés is butaság)
egy példa: Valencia
http://nol.hu/kulfold/20120716-a...
épp most olvasom a cikket, még nem értem a végére...

hát, sajnos igazad van. A cikket el fogom olvasni.

figyelted, milyen szolidan fogalmaztam? butaság :)

Téma 1.
Ki ismeri Tóth Erzsébet költőt? Mást is ír. Esszét, tárcát. Én a verseit még nem ismerem. http://www.kortarsonline.hu/2011...
Most olvasom a gyűjteményes kötetét Szívhangok címmel.
"Tárca az, amit azért ír az ember, hogy ne legyen üres a tárcája. Hogy ne pisiljék le a kutyák, na - magyarázta a barátom, szinte csak magának. - Agyad félközép tartományában mindig van tíz-húsz tárcára való készenlétben, álmodban is le tudsz pötyögni kettőt-hármat - mondta, nyilván rendkívül bölcsnek hitte magát. De a 'félközép' tetszett. Egyébként fütyültem az egészre, úgy képzeltem, egész életemben kizárólag verseket fogok írni. Eltelt harminc év, a barátom már nem él, én meg gyakrabban írok tárcát, mint verset. Ezt nyilván még ő is blamának érezné. Se vers, se regény, se esszé, se novella? Milyen író az, akinek csak forgácsai vannak? Aki a tárcából éldegél?" Tóth Erzsébet
http://www.kortarskiado.hu/index...
A Láncok a csuklón-t is olvastam tőle.
http://www.kortarsonline.hu/2007...
"Ami megtörtént: 2005. augusztus 25-én a Nyugati pályaudvar előtt összeesik és meghal Csajka Gábor Cyprian költő, s az életre szólónak remélt barátságból egy szempillantás alatt „életre szóló halál” lesz. Pontosan úgy, ahogy néhány évvel korábban a szintén elmaradhatatlannak hitt másik költőtárs, az önpusztításban már-már felülmúlhatatlan Szervác József esetében is bekövetkezett."

És ki ismeri, ismerte e két jeles férfiút? Hallottatok róluk? A két kötetet a szamosszegi unokabátyám adta a kezembe. Ő a könyvtáros és a művház vezető ott.

Üzenet Tamásnak, ha erre járna! :

Szia Pipacs! ;)

Remélem kitartasz, és nem úszol ész nélkül a kádban, vigyázol az örvénnyel...! :D

Tettél nekem egy ígéretet, amit számon fogok kérni, remélem azt tudod! :P :D
Tessék megkeresni a festékeket, és tollat ragadni," Hass, alkoss gyarapíts"! Na jó, a gyarapítással még várhatsz! :D

Ölellek!!!

Pipacs, ez jó. :)
Simán, odafigyelek a műugrásra.
Ha lesz itt társalgás, lesz kivel eszmét cserélni, természetesen itt leszek.
Minden jót és szépet Neked, várunk vissza!
Én is ölellek!

Gondolom, tudod miért Pipacs? :)

Lesz társaság reméljük, ha nem, akkor augusztusban újra beindulunk, és felvirágoztatjuk a kuckót.
Segítesz majd? :)

Bízom benne, hogy jó lesz a táborom, és augusztusban lesz más munkám is.
Holnap még benézek, szerdán utazok.

Sok puszi gondolj rám néha. :)

Mindig is bajban voltam a nevekkel. :D
Azért ezt tudom, emlékszem rá. :)
Azóta nem is írtam.
Tényleg, ki tud valamit Zsályáról?

Itt leszek, legalábbis remélem, meglátjuk mit tehetünk majd.
Remélem nagyon jó lesz a táborozás, valamint jó munkákat szerzel augusztusra! Benézek délután.
Ölellek!

Zsálya összeveszett valakikkel annó a Gotharton, azóta nem láttam. :(

a pipacsról jutott eszedbe? Szerelmes volt beléd... régi szép idők. :)
Én nem pipacslány vagyok, hanem Le-Vendula, ha az megfelel uraságodnak. :D

Öt óra körül felnézek. :)

Sajnálom, aranyos csaj volt.
Igen, szerette a pipacsokat, írogattunk egymásnak néhány verset, jó volt. :)
Nagyon szeretem a lilát, épp megfelelő. :)
Jól van, én is felnézek rád ötkor, meg persze mindig. :)

Igen én is sajnálom, aranyos volt, és emlékszem mennyire rajongott érted. :) (persze ez nem lep meg)

Én is szeretem a lilát,és a virágot is, az illatát is. Már mondtam talán, hogy ásványokból is az ametiszt a kedvencem. Mostanában sokat dolgoztam ásványokkal, és az ametiszt bűvölt el leginkább. :)

Na mindegy, majd előkerül. :D
Az illata kicsit erős nekem, de ettől függetlenül nagyon finom. A lila jól rezeg.
Nem csoda, igen elbűvölő a rezgése, tényleg szép kavics. :)

A levendula fesztiválra készített ékszereimet ametiszttel kombináltam. Nagy sikere volt, az emberek is nagyon kedvelték. Meg a hegyikristályt is szeretem, a tisztasága miatt.

Igazán szépek lehettek... jók ezek a színes kövek. Habár én az obszidiánt csípem a legjobban. XD

Olyan mintha hópihék lennének rajta?

naaaaa :D
Most komolyan, mert az egyik fekete kőnek vannak olyan kis fehér foltjai. :P

Most mennem kell.
Vigyázz magadra, minden jót kívánok Neked nyárra!

:( :( :(

Nagy ölelés...

Van olyan is. :) Azok is szépek.
Jobban szeretem simán feketében.

Köszi Marcsi!

A tábort nagyon várom, imádom a gyerekeket, hálás kis népség, vidámak, lelkesek, nagyon jó szokott lenni minden évben a tábor. :)

Most van kb. tíz percem, aztán megyek megetetem a sajátjaimat. :)

Ó, hát itt vagy? :-))

Bízom is benne, hogy remek lesz. Tudod? Olyanná lehet tenni, amilyenre szeretné az ember.))

Amikor Te visszaérsz, én leszek kevesebbet, bár azért majd igyekszem bekukucskálni.

A tíz perc lassan lejár, pár szó is sokat jelent:-)

Puszillak: Marcsi

A nyáron ilyen pangás lesz, de szerintem ősszel beindul majd az élet. :)

Mi be-be nézünk, és olvasgatunk. :)

Szeretem a gyerekbulikat. :) Mindent szeretek ami gyerekekkel kapcsolatos.
Azt mondták a csemeték, hogy még maradhatok a gép előtt. :D

Mekkorák a gyerkőcök? Az efféle engedélyezést én is ismerem:-)

Én is imádom a gyerekeket:-) A kis Niko is egy tünemény, a huncut szemeivel. A világot fedezi fel éppen, és a kíváncsiskodás korszakát éli. Magyaráz, édesen, és minden tette édes. ))

10 évesek, ikrek :) Maja, és Soma
Nagyszerű gyerekek! Szerintem a mi szeretetük teszi őket azzá, és minket függővé, gyerekfüggővé. :)

Gratulálok !.-) Majd amikor visszajössz, és tudunk egyeztetni emailt, megnézném őket, ha lehet!))

Az biztos, hogy úgy van ahogyan írok, és ez a csodálatos benne.

Rendben, egyeztetünk majd! :)

Legkésőbb Augusztus közepén mindenképpen fogunk beszélni!
Most elég kimerült vagyok, rengeteg felé kell figyelnem, és problémákat megoldanom, de bízom benne, hogy a nyár, a kimozdulás feltölt majd, és akkor lesz kedvem újra verset írni, és jönni közétek. :)

Jó, és vigyi magadra, töltődj, és gyere majd!! Megyek most én is mert van dolgom !

Puszi:)))

Remélem már a nehezén túl van Vendi az Édesanyád. Mielőbbi gyógyulást kívánok:-)

Kellemes táborozást, teli élményekkel térjél vissza hozzánk, szépekkel természetesen. :-))

Benéztem, éppen nincsen nagy forgalom itt, és ahogy körülnézegetek, máshol sem. Kár ((

No, majd, mert fő az optimizmus... :-)

szép estét! jó kis nap volt ez, voltunk füvészkertben, sikerült lencsevégre kapni a lótuszok virágzását (nálunk van Kelet-Európa legnagyobb tava lótuszokból, de nem kell olyan nagyra gondolni, max egy 130-140 nmes tavacskára ) és jót söröztünk utána... ti?? :)

A barna sör, most ha lecsusszanhatna a torkomon, azt igazán tudnám értékelni:-) Ezzel szembe , Sodawasser hihi

Megnézném, a lótuszvirágzást:-)

Én pl: bevásárlás, takarítás, főzés, és egy Magyar mézes krémes süti elkészítése volt a program. Ugyanis holnap délután szülinapi gyerek partyra vagyok hivatalos. 2 éves a kicsi Nikó:-)

De jó magácskának. :)

Anyukádnak gyógyulást kívánok!
Erre jártam, hátha benéz valaki...

Köszönöm. Nincs igazán jól szegény, nem lát a műtött szemére... remélem ez majd változik.
Csak jövő hét közepén engedik ki, jó esetben.

Anyukám kórházban van, műtötték a szemét. Most tényleg nem igazán fogok jönni egy darabig, vagy csak percekre. Jövő hét elején utazok, ás augusztus 4 körül jövök haza...
Addig kérlek benneteket, hogy nézzetek be néha. :)

Puszillak benneteket!
Mindenkinek jó munkát, nyaralást, versírást, fotózást, szerelmet, és akármit kívánok! :)

122 új hsz van most itt nekem, úh csak később tudom átrágni magam...
Deborah, köszi (én is) a zenét, ezt: Nancy Sinatra and Lee Hazlewood - Summer Wine (1967)

Én jó delet kívánok! :D
Vagy boldog viharnapot! :D

Kellett ez kissé "hűvösebb" idő, ma már takarítani kell, nem foghatom a lustaságomat a melegre. :/

Ezerrel a táboromra koncentrálok a napokban, ha kevesebbet vagyok, kérlek ne nehezteljetek érte.
Össze kell raknom, hogy a nyolc nap alatt, mikor mit kézműveskedek a gyerekekkel, milyen anyagok kellenek hozzá, azt hol kell beszereznem, és akkor útnak is kell indulnom, és bevásárolni a szükséges kellékeket, alapanyagokat.
Aztán ugyan ez a kajával, mikor mit fogunk főzni...
Azután a töltelékprogramokat kell átgondolni. Kirándulás, versenyek, strand, sütögetés...
Erre van hat napom, de közben a kis családomat is itthon "eszi a fene" etetni, szórakoztatni kell őket, tehát nem olyan egyszerű ez a dolog. :D

Ti hová mentek nyaralni? vagy mivel telik majd a nyaratok?

Gyertek közelebb, had öleljelek meg benneteket! :D

Végre változások lesznek a hétvégére odahaza. Lélekben veletek vagyok. Kitartás még pár nap, és frissül a levegő, mindenki fellélegezhet. :-)

Jó ötletek, ügyes szervezés, és egy felejthetetlen tábor:-)). Drukkolok!!

Nyaralás:-) Gyerek látogatás, örömködéssel egybekötött napok:-) Alig várom, hogy a semmittevés uralkodjon el rajtam, bár, majd beindul ám a gépezet.
Anya, ezt megsütöd? Anya, ilyent olyan régen ettünk, vágyunk rá, és jön a kívánságlista:-)))
Jó kis Magyar ízek, illatok, Svájcba beköltöznek a lakásba. :-)

Szép napot kívánok, és ölelés! :-))

Szép jó reggelt kívánok Kedveseim ! :-)

Ha netán, addigra aludni mennék, akkor jó éjt kívánok! :)

A holnapi napom, kissé zavaros lesz, de igyekszem azért felnézni. :)

Én is elköszönök Tőletek, majd lesznek nyugisabb napok is biztosan. Szép hosszú téli esték :D D D

Jó éjt, nektek! :)

kedves itt lévők, én most eltávozom. holnap munka, addig pedig még sétálni kell, és tele írni pár leendő kitépett lapot. vigyázzatok magatokra.

Szia g. Jó sétát, és alvást! :)

Köszönöm, séta több volt, alvás kevesebb...
2 óra alvás, munka, világvége hangulat. Hétfő, én így "szeretlek". Szép napot nektek!

Én ma kínlódtam, halogattam a dolgom, és újra kínlódtam, kicsit tervezgettem a tábori versenyeket, játékokat, és ismét kínlódtam. :D

Most sem vagyok jobban. :)

Vendi, egy kicsit itt kell hagynom a gépet, de jövök vissza hamarosan:-)))

Sziasztok!:-)

Csak minél több hideget fogyasztani, és a torokra vigyázni:-))

Fél doboz fagyi, ez volt a vacsorám. :D

Milyen volt a napod?

Ma igazán lógtam a levegőbe, pihiztem, ettem, lustiztam nagyokat:-)))

Neked???

Hihi! Addig nyafogtam, míg kaptam fagyit! :D

pitét nem...

Köszi! :)

És fagyit is kaphatok hozzá? :)

No jó, bevallom nektek leányok, hogy én általában nem ilyen virtuális kávé-sütivel szoktam jönni, ezt csak azért írtam, mert megtetszett, ahogy mások intézik itt a társalgást :)
Dög egy meleg van...
Le kéne menni a Balatonra, vagy valami...
A Duna se rossz, csak sodor. Ha az embör ott akar kimászni, ahol letette a cuccait, akkor tempózni kell.
Ti hol fürödtök szívesen?

Tiszában nem igazán, mert eléggé mocskos, és ahogy írtátok is, nagy a sodrása.. :) strandos medence.. hát, elég kellemetlen élményeim vannak vele kapcsolatban, de hát egyszer-kétszer kibírja az ember :D Legjobban jó kis hegyi tavacskában fürdenék, remélhetőleg jövő héten már meg is tehetem! alig várom már, wiii

tejben-vajban :D

A Tiszát csípem, de az is gyors.

Na ja, az a lényeg, hogy tejjel-mézzel sodorva legyen gyors :)
Magyar víz, az a lényeg, még ha néha iparilag vagy lakosságilag beleártott is.
A lényeg, hogy a beömlés fölött ússzon az ember, mert ott még elvileg nem találkozhat azzal, amivel lejjebb.

Szerencsére errefelé elég tiszta a dolog, nagyjából itt esik alá a hegyről, nagyobb városok, gyárak sincsenek, viszont elég veszélyes, igazából nem kockáztatok már, háromszor megtréfált a folyó, kétszer elég komoly volt, úgyhogy csak óvatosan, térdig. XD

az sok... bokáig! :P

Tamááás! Hová tűntél? :(

Mennem kellett, eddig tartott a mandátumom.
Piszkos meleg volt, kezdem feladni. :D
Persze én panaszkodom, itt az erdőben. :)

Már kezdtem érted aggódni Füles! :D :D

Én a kádamban szeretek legjobban fürdeni! :P
Úszni bárhol, ahol tiszta a víz. Balaton, Velencei Tó, de a tenger sem volna rossz. A folyóktól félek, mert kiszámíthatatlanok.
Jól úszom, de óvatos vagyok.

Nekem ma már annyira melegem volt, hogy szó szerint szenvedtem tőle, egész nap álmos, rosszkedvű, nyűgös voltam.
Akinek van kedve, ereje felvidítani kérem szépen tegye meg! :)

Szolgálatra jelentkezem. Bár hogy mivel tudnálak felvidítani, még nem tudom...:)

Meggyes pitére vágyom... gyere, kend a monitorra. :D

Már a szándék is vidít. :)

majd éjjel sütök, akkor legalább kevésbé van meleg. holnap reggelre ott lesz az asztalodon. :)

Köszi Füles! Jó hogy benéztél :) Nálam még van jó sűrű szilvalekvár, isteni.. :)

Szia!

A nagyanyám szilvalekvárját vágni kellett, olyan sűrű volt. Úgy az igazi, igaz???:-)

..ha megáll benne a kanál! ahogy mondja! :) ;)

Én nem csinálom sűrűre a lekvárt, szeretem, ha szaftos, és kicsit darabos. :)

Igen? :D
Tőlem lehet, akár az is. ;)

Hoztam kávét meg sütit...

Köszi FüleS, örülök, hogy benéztél:-))

Amolyan Feketeerdő lekvár.

1 kg fekete cseresznye 20 dkg meggy, 25 dkg barna cukor, kb. 1,5 dl alma pektin. egy mokkáskanál őrült fahéj, 10 dkg étcsokoládé.

A cseresze és a meggy felét leturmixolni, majd az egészet elkezdeni főzni a cukorral .Kb 20 percen keresztül.
A vége felé beletenni a fahéjat, és a csokoládét.
Legvégén az alma pektint, amitől besűrűsödik.
Üvegbe tölteni, ez a mennyiség 5X3 dl .
Az üvegeket lezárás után fejre állítani, levákuumozni .

Kevés ebben a cukor, inkább hűtőben ildomos tárolni.

Amúgy pedig jó reggelt, szép napot kívánok. :-)

Itt esik az eső, 17 C a hőmérséklet, nem szeretem időőőő.

Vendi, hajtsd kérlek a Napocskát erre felé:-))) Pussz!

Hm, igazán finom lekvár lehet, nagyon-nagyon szeretem a csokis, cseresznyés cuccokat, az giga párosítás. :)
Már jobb a hangulatom ebben a melegben. :D
17? Ej, ezt is csak azok a nagy tudású német mérnökök tudják elérni az időjárás-csináló gépjeikkel. XD
Hansaluft kellene ide is :D

Nagyon fincsi, és a csokival fahéjjal "megbolondítva" még különleges is.:-))

Már 21 C lassan lekerül rólam a kardigán DD

A jó hangulatod pedig maradjon meg, az lényeges .))

Egzotikusan hangzik. :)
Az már nem rossz érték, azért mi sem fázunk. :D
Jó a hangulat, de már elkezdtem gyanakodni egy kis hőgutára. :)

Ó, nagyon szívesen küldenék legalább húsz fokot nektek, mert itt negyven felett van. A fővárosban a betonrengetegben aludni sem bírunk már. A lakás is 35 fokos, Hiába csobbanok a kádba kétóránként, az max negyedóráig tart ki. Embertelen ez a hőség, és nagyon régóta tart...

A lekvár isteni lehet! Tuti, hogy egyszer majd kipróbálom. :)

Ma le kellene mennem dolgokat beszereznem a táboromhoz, de nem bííírok elindulni. :(

Na, ölellek benneteket! délután, vagy este jövök.

Szaladgáljon mindenki ilyennel .

Sziasztok!:-)

Itt vagyok Vendi, csak sajna ilyen későn értem ide. Most szépen mindent visszaolvastam, és látom gasztro est volt itt. Nagyon szeretek enni:)))

Tamásnak holnap felteszek egy lekvár receptet, és a bőségtálból amit nekünk készít eszem én is.
Nem baj ha nem aranyhal, jó az ezüst is :D

Csuka, harcsa jó falat,
ettől dagad a hasad

Ne tegyétek ezt velem, már megint éhes lettem... :)

Virtuálisan neked is főztünk! van miből választanod. :D

a nájkicsuka csábító.

Persze, addig is írd össze a legtutibb recepteket! :)

Neked is minden jót!

Egyes focistáknak párosával gyártják vasárnapi ebédre. XD

Akár egyben is feltálalhatnád, érintetlen maradna úgy is. :)

Az bizony finom lehet, nagy tésztás vagyok, ha megbolondítják ilyen finomságokkal, az egyenesen extázis. Ügyes vagy, gratulálok, tuti elfogyott az egész! :)

Ejha, megéheztem. Amúgy is el kell lapátolni ezt a sok halat, az aranyhal elég befolyásos lehet, szinte ugrottak a szavára, de nem baj, lesz mit a betonkeverőbe aprítani. XD

Na pucolok...

Jó éjt! :)

Szia! Egyél, aludj jól! :) :)

Ugye jössz legközelebb is?! :)

Akkor najki a gyomorkímélő. Hümmm ezt megjegyzem.

Jól van Drágám, ígérem soha nem fogok neked mákospacalt készíteni! :P :D

Van egy jó kis juhtúrós pogácsa receptem, azzal nyertem a srácok sulijában tavasszal a sütisütő versenyt, hatvan süti közül második lett! :)

A nájki már igen jó minőségű csukákat gyárt, teljesen testkímélő anyagokkal.

Nagyon jó, harcsát elég könnyen be lehet szerezni, a csuka húzósabb, de én jobban szeretem.

Persze, szeretem a salátákat is, nagyon jó kis önteteket lehet készíteni, az jó dolog, elég kreatív műfaj. :)
Tulajdonképpen minden Magyarországon elismert kaját megeszek a mákos tészta és a pacal kivételével.

Tornacsukából is finom lesz? Kissé rágós volna nem? :D :D

Na, ez sikerkajának tűnik, ki fogom a nyáron próbálni. :)

A salátákat szereted?

Bizony, borral nem is finom, azt megiszom előtte. :D
Amúgy nem csípem a bort, én mindenhez sört iszom, például vodka, pálinka... :)

Legyen akkor hal.
Csukapaprikás túrós csuszával, ha nincs csuka, jó a süllő, végső esetben a harcsa is megjárja.

Végy egy csukát, de jobb kifogni, habár az nem garantált.
A halpucolásba nem megyek most bele mélyebben, ahhoz túlságosan meleg van.

Semmi különös, sima paprikás, némi gyömbérrel és citrommal megbolondítva, de tényleg csak kicsikével, meg amit még közben kitalálok..
Túrós csusza elkészítve, felpirítva, nyakon öntve a csukával, és kész is. :D

Mindig improvizálok, nincsenek fix receptjeim. XD

A juhtúró az fokhagymával, az igazi. :) Jó bele a sör, és inni is az illik hozzá. :)
Tényleg próbáld ki!

No, és hol a maga receptje? :)

Ó, imádom, minden tejterméket szeretek, csak a tejjel vannak gondjaim, azzal is csak azóta, amióta műanyagot árulnak. A juhtúró kifejezetten a kedvencem. Készítettem már hasonlót, de sör nem volt benne, nem mintha bármi ellenvetésem lenne a bevetésével.
Igen, a hagyma kicsit elviszi a juhtúrót, bár kétség kívül nem rontaná el.
Akár melegen is jó lenne, valami finom tésztával. Esküszöm kipróbálom sörrel is, de utána mindenképp legurítok egyet. :)

A kőrözöttet szereted? :)

Ha igen, ezt próbáld ki! ha nem akkor ez a lányoké lesz!
25 dkg. tehéntúró
20 dkg. juhtúró
egy deci sör
bors,4 gerezd fokhagyma,
és kevés apróra vágott hagyma. (ezt ki is lehet hagyni, én nem mindig teszek bele

Pirítóssal, vagy ropogós bagettel isteni! ;)

Ühüm, naggyyyyon király!!!

Az bizony nagy vétek, habár a sajtforgács is jó, főleg akkor, ha van belőle néhány talicskával.

Viszont a tejet utálom. XD

Én sírtam, és közöltem Anyával, hogy "papír" ha túl vékony szelet sajtot vágott nekem, és akkor állítólag nem voltam még másfél éves. :D

Azóta szép gömbölyű lettem a nem papírvékony sajtoktól. :D
(én is jobban szeretem a sajtokat, mint az édességet)

Beparkolt az aszfaltkeverő, az adagokkal nem lesz baj, jutni fog bőven a többieknek is, ipari mennyiségű halkonzerv lesz. A vízcsapot is megnyitottam, már csak az aranyhalra kell várni, ő a séf. :D
Ugye, én táblás csoki helyett is sajtot kértem kölyökkoromban, nem vagyok teljesen tiszta. :D
Mások Kajlát nyomattak, én parenyicát. XD

Oké, de sokat főzz, mert este jön Marcsi, és remélem g, is, és maradjon Danának is hétfőre, de lehet, hogy neki majd inkább frisset kell főzni. :)

Sajt, az naaagyon jó! :)

Legyen sajt, nekem az a gyengém. :)
De igazad van, a hal jobb ebben a kánikulában.
Megyek is kifogom az aranyhalat.
Azt hiszem háromfogásos vacsoránk lesz. XD
A mosogatást meg megoldjuk közösen.

Ha megkérdeznék Tőlem, mi leszel, ha nagy leszel? Rávágnám gondolkodás nélkül, sajt boltos. :)) Imádom, és képes vagyok hullára enni magam belőle.

Mondjuk, valami csirkedolgot, vagy halat, mert más húst nem eszem, de lehet sütike is! csak ne mákos! :D

Nagyon szépen köszönöm ezt a fantasztikus finomságot!
Nem is kell tartósítószer, a rum arányain fogok változtatni, ha egyszer kipróbálom. XD

Nem is tudom, valami jó recepttel megleplek, csak még ki kell találnom.
Mit szeretnél? Milyen gasztronómiai csodát kreáljak? :D

:D nagy örömmel tárom kis konyhám, és szívem kapuját Ön előtt! :)

Rumos szilva :

1 kg szilvához vegyél kb 40 dkg cukrot, és egy merőkanál mézet. Főzzük, amíg kell (ízlés dolga)
Ehhez a mennyiséghez 1dl rumot öntünk, de már csak akkor, amikor eloltottuk a lángot a lakvár alatt.
Én nem tartósítom, a nagyon forró lekit jól kimosott üvegekbe teszem, icipici szalicillal megszórom a tetejét, és rögtön lezárom, abban a pillanatban fejre állítom az üveget, és egy-két napig így tárolom. :)

Cserébe mit kapok Uram? ;)

Hódolatom a hölgyeknek, üdvözlöm az urakat, egy kis levár receptért jöttem, de más finomságok is érdekelnek. :)

Szia!

Holnap teszek fel lekvár receptet én is egyet neked:-)

Irigyellek Dana, az annyira jó "buli" a régi barátokkal találkozni...

Remélem, csudajól fogod érezni magad. :)

Érettségi talira megyek. Otthon nem jó a gépem. Hétfőn jövök! Ölelek mindenkit!

Szép délutánt, estét Dana a találkozón! :))

Alig tudtam rájönni mi ilyen furcsa! Új arcod van! :) A régit megszoktam, de megszokom ezt az újat is. :)

Igen, Marcsi kedvéért került fel az arcom. :)
Én szerettem rongybaba lenni, de valóban néha jólesik beazonosítani az embert.
Nem sok látszik belőlem, de nem is baj. :D

mindig jó arcot kötni a sok kedvességhez... :)

Kicsi g!
Hát idetévedtél közénk? :)

Nagyon örülök ám neked! Köszönöm a kedvességed!
Itt lehet lelki életet élni, mesélni, kérdezni, bármit, bármiről!

Marcsi is örülni fog, hogy egyre jobban benépesedik a kuckó.
Örömmel látunk Téged, és remélem jössz majd, és mesélsz. Kell a sok kedves lélek ide. :)

Itt voltam én eddig is. Csak sokkal többet olvastam, mint szóltam. :) Van úgy, hogy az ember el akar tűnni a világ elől...

Szia!

Igazán örülök, hogy benéztél, és gyere többször. Olvasgatni én is nagyon szeretek, beszélgetni is:))

Eltűnni a világ elől van amikor kell is...

Szia Marcsi! :)
Köszönöm az invitálást, tényleg itt voltam én eddig is... Végig követtem a kuckó életét is. Csak tényleg keveset szólok. A kritikusság nálam inkább önkritikusság.

Tudom Gabesz... van az úgy, de azt is tudom, van amikor jó a terheket megosztani, és nem egyedül cipelni, húzni-vonni.

Na itt letehetsz egy párat, hátha könnyebb lesz a batyu...

Most mennem kell, de este felnézek hozzátok Kedveskéim! :D (mintha nagyika lennék, lekvárt is hozok) :D

Kukucs, itt jártam:)))) Szép napot mindenkinek!

szia-szia! :)

Ma már, meleg ide, vagy oda dolgoznom kell.
A táboromat készítem elő, két hét múlva kezdődik.
Alkotó tábor Agárdon.
Nagyon várom. :)

Szius:-))

Ma itt is meleg van, én vártam már. Tudom, otthon a kánikula már kikészíti az embereket.

Jó munkálkodást Neked, készülődést))

Ide küldhetnél egy kis hideget, mert ez már elviselhetetlen.

Ma a barátom elment Balatonra, egy kicsit átúszni azt (ma van a Balaton átúszó verseny ) és én kötelességemnek tartottam, hogy finom, bőséges vacsival várjam őt haza. :D

Na, ez ugye úgy kezdődik, hogy el kell menni vásárolni. Aztán meglőni, hazavinni... szóval megvenni, hazacipelni a negyven fokos kánikulába a nem kis súlyú finomságokat., Ha ezt túléltük, jöhet a legszebb része, hogy az amúgy is ötvenfokos konyhámba, ahová délután ezerrel süt be a nap, elkészíteni a vacsorát.
Backon-be csavart, csirkemáj, fokhagymás csirkecomb, petrezselymes krumpli, görög káposztasali.
ez a menü. A sütőben sülnek a husik, a gázon a krumpli, én meg a konyhakőre sülök lassan.
Se ezt hívják szerintem feltétel nélküli szeretetnek. :D

Most akkor, jól bevacsiztatok sejtem, remélem valami jó kis itókát is hűtöttél mellé. ))

Igen, ez a feltétel nélküli szeretet. Psszt, csak súgom:-)

Megérdemelte, két és fél óra alatt átúszta a Balatont. :)

Igen, majdnem kipukkadt a pocakunk. :D

Sajna a gépen is osztoznom kell, ritkán jut rám a sor. :)

Köszi a képet magadról, te is csini vagy ám! Én nem is látszom itt, normálisan, ami ide beleférne, az meg nagyon sötét tónusú, és azért nem látszom rajta, így aztán maradok sejtelmes. :D

Ismerős, az osztozkodás . D

Látod én is ilyenkor tudok inkább lenni, napközben kevésbé.

Majd biztosan összefutunk :)

Jó éjt, ha még esetleg olvasod!

Sziasztok lányok! :)

Nagyon sajnálom, hogy nem tudok a napokban veletek lenni, de akadt egy kis dolgom váratlanul, és csak lopom a perceket az ittlétre.

De jövök ám, amint tudok. :)
Addig is puszi.

Szia!

Köszi a fotót, elforgattam, hogy láthassam jobban a pofikádat:-)) . Szép vagy!!
Nos, első a munka, a feladatok, az idő pedig végtelen:-) Én is felfotózkodom ide így illik:-)

Puszi:Marcsi

Szép napot! Küldök megint zenét, ez lehet h nem illik a profilotokba, de nekem tetszik, mindig feldobja a kedvem :D

http://www.youtube.com/watch?v=F...

Szép jó reggelt mindenkinek!

Dóri, sajnos itt nem engedi ezt a számot lejátszani , Pedig szívesen meghallgattam volna. Azért csak küldj , másikat, mert én vevő vagyok a jó zenére:-))

:) Elinkelhetem még egyszer (ha kimondottan ez érdekel, de mint említettem szerintem ez a jellegű zene nem biztos hogy beleillik a profilotokba, ám legyen) :D Szerintem tud a faszi :) a címe: T-Pain - Take your shirt off (és ilyen nyári melegben éppen aktuális a szám címe is :D)

Szép késő éjszakát!

Sütöttem pogácsát, hoztam belőle. Friss meleg! :)

Meg bodzaitalt készített a párom, azt is lehet fogyasztani.

Hú, mindkettőt nagyon szeretem, éjszaka ide, éjszaka oda!:-) Köszönöm, a Vendi ha itt lenne, lecsapna a tányérra Ő is biztosan. :-)

Neked is szép éjszakát !

Nincs semmi baj ezzel a társalgóval, dehogy szüntetem meg! :D

A fiúkat nem a társalgóm zavarja, hanem a pangás az oldalon... de mindenki, csak húzza miatta a száját, de nem tesz ellene semmit. Ha mondjuk mindenki csak 6-8 alkotóhoz véleményezne naponta, az kb 20 perc, fél óra, ha lassan ír, és akkor beindulna az oldal. De látom, hogy mindenki csak felnéz, konstatálja, hogy nem írtak hozzá a műveihez, és le is lép!!! vagy ha írtak, arra jó esetben válaszol, és aztán lép le, de hogy netán ők tiszteljék meg az alkotótársakat azzal, hogy olvassák, véleményezik a műveiket, azt már nem! Csak megy a duzzogás, hogy jaj-jaj, nem olvasnak engem elegen...
Így le fog állni az oldal. Én, meg azaz egy-két ember, nem tudjuk egyedül vinni az aktivitást...

Ez itt gond, és amúgy MINDENKI nyithat társalgót, ötlete szerint, ahányat akar!

Tehát jókat fogunk itt dumcsizni, látod Dana is milyen értelmes témában beszélgetett... mások is jönni fognak előbb utóbb, és ha nem, az sem baj. :)

Puszillak! :)

Értem, amit írtál:-)

Remélem, minden szépen alakul majd. Én igyekszem sok időt eltölteni az oldalon, és remélem az aktivitásommal is segítem majd az oldal működését. A művek olvasására gondolok, amit nem feladatnak érzek, hanem kedvtellésnek.:-)

Szép álmokat Neked, biztosan pihensz már. Jó éjt!:-)

Ajj, muszáj lefeküdnöm,mert holnap időben kell kelni, és valamit aludnom is kellene.

Jó éjt, szép álmokat! :)

Vendi, majd talizunk, remélem hamarosan:-))

Mindjárt jövök lezuhanyozok, iszonyú forróság van itt.

Vendi, most olvastam a másik társalgóban ami íródott. Ha gondod adódik abból, hogy nyitottál egy új társalgó oldalt, akkor csináld vissza))) Én nem szeretnék galibát, abba nem jó belekeveredni. A csend , nyugalom jókedv az én világom, virágom:-)))

Marcsi, egyik füleden be-másikon ki, ha tényleg morognak. Én úgy látom "külső" szemmel, hogy Vendi nem önkényes módon hozta létre ezt a társalgót hogy ezen "csak ti, és senki más!" vegyen részt, hanem akárki jöhet (ezzel próbálok arra utalni hogy sztem nincs okuk a morgásra :D) és ez szerintem teljesen jó így, nem szeparálódik el teljesen a másik társalgótól.. ha most érted, mire próbálok kilyukadni :) Szóval nincs okuk a morgásra :))))))

Szia Dóri!

Én is úgy látom, ahogyan Te, és valóban ártatlan tett volt.:-) Persze, hiszem, hogy nem is lesz belőle gond, és sokan lesznek majd itt is, ott is. Én is kétszer ellátogattam oda, és sok helyen sok érdekes dolgot fedeztem fel. Van téma a társalgókban bőven, örülök, hogy van élet itt::-) Szép napot Neked!

Marcsi

Mert az előző portálom voltak gondok, amit erősítette a tagok susmusa.
Mice úgy döntött elejét veszi ennek.

..én is pont ezen gondolkoztam, hogy bizonyára ezért nincs privi rendszer, de annyi baj legyen.. itt úgy is van egy-két ember (főleg egy) akinek így is úgy is odaírom, mit gondolok róla ^^ Na meg persze a kis kanál víz.... :DDD Elnézést

Olyan ember mindenhol akad :D

Teás, vagy mokkás? Nem mindegy!/ viccnek szántam/ DD

A szókimondás erénye az embernek, végtére is nem lehet mindenki szimpatikus a másiknak. Azért szép a békesség:-)))

..igazából a mondatodba benne is van a válasz.... :DDD Tea.. :D

Értem. Hmmm, akkor lehetett egypár zűröcske.

Hiányzik nekem a személyes üzenet rendszer is. Néha nem kötnék több száz ember orrára dolgokat.
Jó lenne néha négyszemközt beszélni egyesekkel.

Látod? Azt még nem is figyeltem itt. Ezek szerint nincsen privi társalgás. Ez kérem egy szigorúan irodalmi portálDDD

Lehet, csak meg kell adni az elérhetőséget, emailt stb:-))

Végül is meteroológia szinten a társalgás frontmentes:-)) mindenki mindent tudhat alapon DD

:D :D

Igen, de jobb lenne itt egy privi rendszer. Kényelmesebb gyorsabb. :)

Tényleg, mi az akadálya? Miért nincsen? Fel sem merült még, vagy felmerült de nem lett megszavazva? )))

én alapító tag vagyok, FüleS-sel, Ásítóval Micével. Nem jelentkeztem, pedig kíváncsi lennék, mit mondtak volna a többek a verseimre... :)
izgalmas lehet

Valahol olvastam, azt hiszem amikor böngésztem a társalgó oldalakat, ott találkoztam először a neveddel, és meg is lestelek:-)

Egyébként pont az keltette fel az érdeklődésemet, hogy a felhívás is úgy szólt. "Tedd meg az első lépést ahhoz, hogy a Görbe kör tagja legyél" -valami ilyesmi volt.
Na gondoltam, én akkor megteszem:)) Már csak azért is, mert sejtettem, hogy nem csak egy regi, és kész, mint másutt. Egy kis kihívás jól esett a lelkemnek))

Én néha kissé furának érzem, hogy mi döntünk mások felett... mi sem vagyunk jobbak, mint a sok tehetséges jelentkező. Persze vannak kirívóan borzalmasak, és az egyértelmű nem, de ha eldöntendő?
Nem szeretek "Istent" játszani. :)

De valóban kihívás, nekünk szavazóknak is, ha úgy vesszük. :)

Talán azért érezhető inkább úgy mondom rendhagyónak , mert az irodalmi portálokon a jelentkezéseket nem szűrik. Egy biztos, és ez csupán az én véleményem, felelősség valamilyen szinten döntést hozni. Ezt érzi biztosan az, aki szavaz, és valóban olyan "Isten" keze))
Viszont a nagyon rossz írások viszont a portál nívóját csorbítanák, tehát? Jó ez így. Nekem tetszik)))

Az oldal szerkezeti felépítése is jó. Könnyen eligazodtam a kezdetektől fogva. Sokat számít. Van még ami, jó lenne, ha megvalósulna. pl: a hsz-nél, a visszaigazolás, hogy reagált arra amit a műve alá írtam, de gondolom majd ez is a helyére kerül.

Tényleg? :)
A régieket?

Aha:-) Érdekes, húúú én is mit izgultam, hogy sikerül bejutni vagy nem? Nagggyyon izgi volt:-)
Ahogy olvasgatom, bizony éles helyzetek is voltak, nem egy, nem kettő.

Halihó! :)

Én itt vagyok! :)

Szia:-))

Itt vagyok én is, tudod mit csináltam? Belemélyedtem a jelentkezésekbe, azokat olvasgattam:-)

Köszönjük a kávét, sütit, jó zenét. :)

Meséljetek bármit, amiről szívesen beszéltek. :)

Sziasztok! Visszaolvastam a beszélgetést, és mindent, ami ma történt.:-) Remélem sokszor sikerül majd itt is dumcsizni. Én nagyon új vagyok itt a Körön , és boldog, hiszen nagyon szeretetteljes fogadtatásban volt, van részem. Köszönöm!:-) Marcsi

hello, sziasztok! benéztem, olyan kedvesen invitáltál Vendi, hogy annak nem lehet ellenállni ... :3 :) Nekem csak zene van a tarsolyomban, abból táplálkozok több napja :)

azt hiszem egy nyári bornak mindenki örülni fog, főleg ha ismeritek is ;)

http://www.youtube.com/watch?v=m...

Köszi, hálából ezt a parkettre valót küldöm:
http://www.youtube.com/watch?v=b...
PSICOTIC THERAPY ELECTRO SWING by Insert Coin
26 percen át lehet ropni rá...:)

Nagyon jól tetted, hogy ajánlottad ezt a dalt, de rég hallottam:-) Jól esett!

Szép napot! Hoztam kávét és sütiket... :)

Pekka@ , én ma olyan nagyon habosat választottam, finom volt! A kávé is, köszi:-))

Én eleve négybetűs neveket adtam a gyerekeimnek, azt nem kell nagyon becézgetni.
Meg az Ő nevüket nem is lehet. :)

Rohanó világ, minden mellet elszaladunk. Általában nincs időnk egymásra, és semmire.

Most is mennem kell, pedig nagyon-nagyon jólesett ez a beszélgetés. :)
Köszönöm.

Puszillak Dana, gyere máskor is! :)

Én köszönöm Kedves! Ölellek: Dana ( Megyek én is! )

Igen, erre már rájöttem, hogy Vendulásan íni a legjobb. :)

Hát az itteni FüleS is tud nagyon mélabús lenni olykor... találó a név.

Dömdödöm, olyan kis szegényke. :D de szeretjük.

Engem az első szerelmem anyukája Lencsibabának hívott, a szemeim miatt. :) Hogy szerettem azt a nevet. Először arra gondoltam, hogy az lesz a felhasználó nevem, de elvetettem az ötletet, egy Lencsibaba, nem írhat felnőtt tartalmú verseket. :D

Honnan jött a neved?

Nagymamám orosz volt. Szibériából, Irkutszkból jött Magyarországra. Szép történet, egyszer meg kéne írni. :) Zinaida Migunovának hívták. A Zinaidából kreáltam.Egy i-t lehagytam, mert olyan csodálatos ember volt és annyira hiányzik még mindig, mint nevéből az i. :)

Ó, de szép történet, és a nagymama "valódi" neve is gyönyörű! Jó névválasztás, illik hozzád. Szeretetet sugárzó.

Én örülök, hogy megszabadultam Scarlette.től. Nem én választottam magamnak, Mice adta, mikor a portált nyitotta régen. Nem igazán bírtam azonosulni azzal a névvel, még szerencse, hogy valaki Lettivé változtatta idővel. Azt szerettem.

Aztán új portál, végre új név. A levendula a kedvenc virágom, és a lila színt is szeretem. Innen jött a névválasztás. Nőies, de közben kislányos is.
Ha születne még egy lányom, ezt a nevet kapná. :)
A Vendi, meg tudjuk, PánPéteres... tehát mesés. Szeretem! Nem tudom, hogy itt ki hívott először Vendinek, de köszönöm neki. :)

Engem Streit Gabi hívott először Danának még odaát. Azt is szeretem. Szeretünk rövidíteni. Még jobban mint a múlt században. Akkor csak siettünk. Most rohanunk és rövidítünk. Ez néha jó is lehet. :)

Szeretnék Varró Danisan írni, próbáltam, de nem megy. :D (vajon miért?)
Füles tudja hasonlóan szőni a gondolatait. Mármint az itteni FüleS nem a Micimackós. :D

Én is mindig a Micimackó Fülesére asszociálok, ha az itteni Fülest látom felbukkanni. Dömdödömről se feledkezzünk meg. Elég, ha a rád jellemző gondolatvilággal írsz. Egy Varró Dani és egy Vendula van. Ez így van jól!

Mikkamakka... mint az én kandúrom itthon. :D

és Lószerafin, meg Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl!

És a Futrinka utcáról sem szabad megfeledkezni! :)

igen,igen! :)

A kortársak közül Varró Dani minden verse és meséje! Maszathegy!!! Jaj, de szeretem! :)

A négyszögletű kerek erdő lakóit is, Lázár Ervintől.

Lackfi János írásait is. Janikovszky Évát is szeretem.

Sziasztok!

Pusz-pusz, gyorsan beugrottam, szaladok vásárolni, remélem estefelé be tudok nézni!:-))

Szép napot Marcsi, gyere, ha tudsz, és mesélj, ma ilyen mesedélelőttöt tartunk. :)

Erich Kästner - Május 35. :)

Én a Két Lottit, és a Repülő osztályt olvastam tőle. :) De szerettem az összes csíkos és pöttyös könyvet. No és a meséket. Puskin meséket is! A Bazsov mesekönyvét, a Táncoskedvű Tűztündért, A Többsincs királyfit,A Hetvenhét magyar népmesét. Még mindig olvasom őket.

Igen, az összeset olvastam, és nem is tudom melyiket szeretem a legjobban. :)
Én is beletudom magam élni ezekbe a gyerekregényekbe. :)
Szerintem nem is csupán gyerekregények ezek, egyik sem, én mindet felnőttként értékeltem igazán.
Pl. Május 35.

A Kis herceg abszolút felnőtt, vagy ifjúsági irodalom kategória. Nem szeretem... nem tudom miért.

A Csodálatos Marynek több része is van. Én is nagyon szeretem. De én minden ilyesmit szeretek. :)
A Kis herceg engem is nyomaszt. Szerintem nem is igazi gyerekeknek való könyv. Attól sokkal mélyebb! Micimackóhoz egy kuckó illik!

Nálunk szállóige a " Miért maradt még valami?" Szegény Nyúl, szegény én, mert állandóan kieszik a hűtőt! :)

szia Pekka,! :)

Milyen szorgos-dolgos vagy ma reggel. :)
Kávéra vágytam, igazi úriember hozza is!

Külföldre szakadt hazánk fiai, ide jönnek egy ölelésre? :)

Szép napot!

Hoztam kávét, sütiket... :)

A kávézó kitakarítva!

Lassan megyek aludni, de ha nem is vagyok fenn, itt mindig tudunk egymásnak üzenetet hagyni. :)
és a verseink alatt, csak a versről beszélünk majd. :)

Jó éjt kis fehér virág! :)

Jó éjszakát neked is Vendi, és megbeszéltük:-)) Örülök Neked!:-))

Jó éjszakát neked is Vendi, és megbeszéltük:-)) Örülök Neked!:-))

és végleg hazajössz? Itt nincs most munkalehetőség, és ha van, az is nevetségesen semmit sem fizet.

Szabadságra megyek haza, pár hét múlva jövök vissza. Otthon valóban nevetséges a helyzet. Siralmas állapotok uralkodnak. Sajnos!

igen sajnos. De ez a hazánk, mindenhonnan jó visszajönni.
Én magyar hagyományőrzőként csak itt tudok munkát találni.

Minden barátomnak örülök, aki tud dolgozni otthon:-) Az én eredeti szakmám pénzügy, és jelen pillanatban a pénzpiac nem működik úgy, ahogy elvárható lenne.
A kézművesipar egy olyan szakma, ami talpon marad szerencsére, még akkor is ha nehéz. Biztosan nagyon sokat dolgozol, a megélhetésért. De hála Isten van munkád!:-)

Ó, munkám az van, csak pénz nincs belőle. Az eberek nem vásárolnak, mert nincs pénzük, örülnek, ha futja kenyérre, és a rezsire. Kétségbeejtő a helyzet.

Akkor ez a kis portál a második otthonod. Én leszek a támaszod, ha honvágyad lenne.
De jó! :)

És mit dolgozol?

De Ari vagy:-) Köszi!!! Majd jókat dumcsizunk itt, és amikor tudunk, itt lógunk. DDD

Ápoló néni vagyok:-)

Az szép szakma.

És meddig maradsz kinn? Nem húz vissza a szíved? :)

Augusztusban megyek haza, most:-) Dehogyisnem mindig alig várom, hogy Magyar földre léphessek. Szép érzés! Amikor meglátom a Hegyeshalom táblát, madarat lehetne velem fogatni:-))

Milyen színű legyen a fal? :)

Itt vagyok, képzeld lefagyott a gépem, nem csinált ilyent mostnában.
Milyen színü legyen? Valami kellemes pasztell esetleg:-)

Lehet, hogy a nagy meleget nem bírja a géped.

Lehet, vagy akár keleti stílusú... mit szeretsz?

Itt Németben hideg van DDD Lehet, hogy azt nem bírja!!

Legyen keleti stílusú, különleges:-)

Hideg???? Az hogy lehet?

Itt 40 fok van. :/

Itt, most kb 15 fok:-) Egész nap esett az esőm fújt a szél. Hallom, hogy odahaza kánikula van, és mindenki kibukik lassan.

Mit csinálsz Német o-ban?

Itt dolgozom, már lassan 4. éve:-)

Csak úgy ámulok! Nagyon örülök a kuckónak:-)