A görbe kör eseményei, negatív és pozitív értelemben.

Suttogó Rézi képe

Sziasztok, nos ezt az oldalt azért nyitottam, hogy kiabálja ki magát mindenki, ha valami baja van...!
Kezdem azzal, hogy hajdanán amikor még ide beléptem, ami már több éve volt, nyüzsgött itt az élet. Függetlenül attól hogy valaki vizuális, vagy írásos alkotó, mindenhez hozzászólt, negatív vagy pozitív értelemben, de az adott műnél leírta a véleményét, a vérmérsékletétől függően...!
Mi a helyzet ma...? Van hogy fent van 2-5 ember, de csak vannak, olykor több 10 perceket, néha órákat és nem véleményeznek semmit, tisztelet a kevés kivételnek..
Bár a listán még szerepelnek, de a vizuális alkotók eltűntek, nem publikálnak s véleményem szerint az érdektelenség miatt...!
Az én kicsi problémám az, sokszori próbálkozásom dacára nem tudtam egy festményem itt publikálni, ám a facebook görön igen...! Persze, van egy admin, ám az csak van.
No hirtelen ennyi, üdvözlettel, Rézi

873 egyedi megtekintés

Új hozzászólás

"01011001"

Nemtom hány szakma után programozónak készülök, s egyrészt ez megmagyarázza szűkszavúságom, itt ott, hipp hopp be be néző jelenlétem. Na de a fenti idézetről csak annyit hogy mikor nulla, mikor egy, de egy is jobb a nullánál szóval minden egyre megy.

S az egy akár az Isten itt Red, a helyzet az hogy hívők kevesen vannak, prófétákról nem is beszélve. De hátha eljön ő, a nagy próféta, bemegy egy bevásárlóközpontba és magára veszi a Market Inget, vagy pólót és ráírja nagyba fekete markerrel, hogy Görbe Kör.

A élelmiszersorok közt botladozó emberek akarva akaratlanul ránéznek a pólós srácra/csajra, és a fiatalok meg gondolom helyben meg nézik legújabb buta telefonjukkal.
S hát erről van szó, valaki csak el kell kezdje reklámozni, forgatni az oldalt., a többi tehetem de mégsem dolgokat már azt hiszem mind megdumáltuk.

Szervusztok,

ugyan nem vagyok tevékeny tag már egy ideje - de reménykedem, hogy megszáll az ihlet -, viszont szeretnék hozzájárulni az oldal fenntartásához, működtetéséhez - azzal, amivel most tudok. Anyagilag, ha ez segíthet. Szakmabeli lévén, gondolom, hogy semmi sincs ingyen, s ha magam épp nem is írok, nagyra értékelem az alkotók munkáit. Ez jutott hát eszembe.
Valaki küldene nekem bankszámlaszámot esetleg? Kerestem az oldalon, de nem találtam kapcsolati címet a "központ"-hoz, aki gondolom Mice ma is.

üdv és köszi
waszabi

Sziasztok! :)

Hogy vagytok? Íme én is megérkeztem :)

Szia, más nevében nem beszélhetek, de én amióta nyugdíjas lettem, még jobban vagyok minden tekintetben..!

A fonál ha AriadNé fonál féle akkor gondolom követhető. Én is reménykedem hogy bővülni fog a közösség, s ha nincs is közönség akkor legalább mi érezzük magunkat otthon:)

bizonybizony:)

A fontos információkat sosem azok olvassák, akiknek szól. Vagyunk páran még, akik itt "lézengünk", de mi már ismerjük egymást. Azt is tudjuk, ki miért van itt kevesebbet. Azért jó érzés, hogy döcög még az oldal. Hála néhány "fanatikusnak".
:)

Sziasztok!

Magamból kiindulva tudok csak a témához hozzászólni. Nálam az a helyzet, hogy nem az oldal iránt vesztettem el a lelkesedésemet, még csak nem is a firkálás iránt. Egyszerűen arról van szó, hogy az utóbbi három évben olyan élethelyzetbe kerültem, amiben a következő dolgokat kell tennem nap, mint nap.

Munka, ingázás, plusz munka, szabadidő helyett pedig jogszabályok böngészése, hivatalok látogatása, küzdelmek a hétfejű bürokráciával. Néha alvás, és evés. Nem mentegetőzés, de irodalomra, a legfontosabb hobbimra egyszerűen nem jut idő. Pontosabb magyarázatot azért nem tudok adni, mert az már politizálás lenne.

A fent leírt ötletek nagyon jók, de például az én problémámon nem fog segíteni. Egyelőre nem tudnék akkor sem sűrűbben jönni az oldalra. ( Egyébként más irodalmi portálokon három éve még ennyit sem vagyok jelen, pedig az egyiken még szerkesztő is voltam. )
A felvázolt tervezetek szerint kikerülnék az oldalról. Hacsak nem történik a közeljövőben valami lényeges változás a magánéletemben.

Az, hogy másnál mi az oka az inaktivitásnak, nem tudom, de szerintem magánügy. Ettől függetlenül figyelni fogom, mi hogyan változik itt. Ami pedig rajtam múlik, igyekszem változtatni. Előre szólok, hogy a jövőben bárhogy alakul is, nem fogok megsértődni, ha olyan szabályok lépnek életbe, ami miatt esetleg megszűnik a tagságom.

Nagyjából van elképzelésem, mi történt az oldallal, de nem biztos, hogy igazam van. Néhány mestergerenda "MÁR" hiányzik az épületből.

Sziasztok! Újra itt............. Talán változott a helyzet és már tényleg az az oldal célja, hogy építő szándékkal terelgessük a szárnypróbálgatásokat.......
Optimizmussal telve jöttem. :-)

Nna, szépséges vasárnap estét mindenkinek! Ezen sorokat már a vadiúj laptopomról írom^^
Be is vetettem a csodafegyvert, és likvidáltam egy betolakodót. Azt hiszem, jól megleszünk mi ketten:)
Waszabi, nagyon örülök neked és a felajánlásodnak, újabb megerősítés, hogy vannak, akik számára nagyon fontos ez az oldal. Remélem, idővel megszáll az ihlet.
Igen, Mice az illetékes, de jelenleg - már jó ideje - nem foglalkozik az oldallal. Ki tudja, miért. A barátommal próbáljuk elérni őt, de nem egyszerű. Egyszer már volt róla szó, hogy többen is beszálltunk volna anyagiakkal, de Mice nem volt rá vevő. Ha bejön a tervem, miszerint átvenném az oldalt, nekem jól jönne majd az anyagi támogatás, de ez még a jövő zenéje, egyelőre próbálkozom Mice elérésével, mert ugye ehhez is ő kell, és nagyon remélem, hogy az erőfeszítéseink az oldal felpörgetéséért nem lesznek hiábavalók.

Rézi, minden nő társam nevében köszönöm szépen kedvességedet, nekem nagyon örömtelire sikerült:)

beajánltam pár embernek a kört, remélem hogy jelentkezésükkel is megtisztelnek majd.
A kérdés és a problematika az aktivitás lenne, mert hogy be-fel kerülnek az oldalra az oké de utána semmi, nem általánosítok, de azért így van ez manapság pár ember kivételével :(
Még most sem sikerült feltölteni fesményeket Rézi?

No az van, hogy a Régi festők-rajzolók közül nem publikál senki..., sajnos.
De már felraktam, egyedül is a festményt, meg együtt a Pekka fényképével, hogy lehessen látni, miből mit festettem, illetve hogy jelenítettem meg a fényképet...:)
Üdvözlettel, Rézi

Kb így van kedves Rézi!
.Jó magam most kicsit be vagyok havazva ( lehet persze lustaságnak is mondani ) talán hétvégén jobban tudnék ..de a hét közbeni dolgaim még oda is tülekszenek .Mondjuk szívesebben kapcsolódnék én is be egy nyüzsgő oldalba.Olyan ez mint a piac ha kevesen vannak az ember nem szívesen megy be vásárolni .A piac lét eleme a közönség ..azt hiszem itt van az egyik rákfenéje az oldalnak .Alkotók mindig is voltak de olvasók kevesen bár régebben többet olvastunk néztünk egymástól de a valódi olvasókhoz (sok olvasóra gondolok vagy nézőre ) az oldal nem jut el .Olyanok vagyunk mint a Gyalog Galoppban az apácák a várban -Pikáns bugyikat varrunk ...egymásnak.
Nem kapcsolódunk a néphez .Magunk vagyunk és talán már unjuk is egymást .Aki alkot szívesen venné ha az alkotását többen is megtekintenék de hát erre most csak az a lehetőség van ,hogy az egyéb alkotók olvasnak néznek minket és mivel már ezek sincsenek sokan csak pár hozzászólás keletkezik .Régen volt egy darab aktív olvasónk (ami darabszára egy vicc) Next- nek hívták
Nincs közönségünk csak "művészeink" csalódott művészeink akiket kevesen olvasnak a kollégák meg bírálják ő javít a bírálat alapján aztán nem tudja a közönségen lemérni mert nincs.
Gondold meg meddig működne egy színház ahova nem járnak nézők csak egyéb színészek??
Mi a megoldás? Nem tudom Üdv Artur

Artur, én nagyon szeretek olvasni. Főleg az olyan írásokat, amiben történik valami. Vagy semmi.... Biztosan érted, mit írok. Szóval, ez már a harmadik olyan oldal volt, ahol sajnos elkezdtem olvasni egy folytatásos történetet. Érdekelt is, mert szeretem a fantasztikumot. De mindegy, minek nevezzük. A vége mindegyiknek az volt, hogy sajnos nincs olyan helyzetben az író, hogy folytathassa. De vegyem meg majd a könyvét.
Ezt nem vártam befejezésképp, de meg kell mondjam, hogy még meg is vettem volna egy dedikált példányt, ha végigolvashattam volna.
Ez egyszerűen nem fair dolog. Főleg az előző tapasztalataim miatt.
Mi a megoldás? Az, hogy ne nézzük h...nek a másik embert!
Legyen tisztességes az oldal, és ha valamit elkezdünk, fejezzük is be.
A színház hasonlatodról ugrott be, hogy mennyi előadás volt itt Albertirsán régebben. Nyilván kellene egy jó szervező, (Vagy nem tudom, minek nevezik....)
Én mindig úgy írom, hogy festegető vagyok, de azért jól megnézem, kik nevezik magukat művészeknek!
Még valami! Több helyről kérték már, hogy kiállíthassák a képeimet. (Négyszer húzta keresztül a sors ezt.) De én úgy gondolom, nem minden ok nélkül.
Szeretettel; Ági

Szia! Ez jó!:)) Illetve szomorú, de a hasonlat tetszik.

Jó ideje nem tudtam belépni az oldalra. Kértem egy egyszeri jelszót, de azzal sem ment. Ma pedig meglepetésemre, a régi jelszóval sikerült belépnem.

Furcsa.

Felettébb különös:) De a lényeg, hogy be tudtál lépni:)

Az élet úgy szép ha zajlik...ez volt Turpi úrfi mondása aki egy macska volt egy rajzfilmben.
Hajrá Red!

Köszönöm Artur, viszont!:)

Ma végre elkezdtem dolgozni, nagyon inspiráló közegben, hiperjófej emberekkel:) juhééé, talán kezd rendeződni az életem, bár bonyodalmakból így is kijut bőven:) nameg nem ebből fogok meggazdagodni, de nem vagyok telhetetlen:)
Itt vagyok a háttérben, i'm watching you:)
csak most nem tudok aktív része lenni az oldal életének, nincs meg az ihlet. De igyekszem:)
És nálatok mi újság? [:)]

Ott? Hon?
hát otthon
hol Hon!
ott othon

A Görbe Kör őrangyala vigyázzon mindenkire, és tartsa bennünk a lelket mindennapi harcaink során. Hiányoztok, és remélem, hamarosan újra érzek elég erőt magamban, hogy felvegyem itt is a fonalat.

Két új jelentkezőnk is van. :) Hozzászólásokra várnak.

Már megyek is, de nem bízok az újakban, mert egyszer megnyitottam egyet, nem is olyan rég, és egy trójait összeszedtem...., újra kellett telepítenem a gépet, pénteken.....

Sziasztok! Nálam zajlik az élet, és ez a mentségem arra, hogy nem nagyon voltam az elmúlt napokban. Hétfőn kezdtem az új munkahelyemen. Persze hogy gyári,de ez már csak 2 műszak, és nem fizikai. Ettől függetlenül nagyon oda kell most tennem magam, elég húzós, és egyelőre minden erőmet elszívja.
Sok helyre jelentkeztem az elmúlt 1-2 hónapban, de ez az egy jött össze. Jobb, mint a semmi:) bár nem sokkal:)
Jövök, amint tudok. Puszi!

Lassan elfogyunk, mit a gyertyaláng, akik még itt vagyunk, techalott állapotban leledzünk.....

itt kísértünk (Európa Kiadó)
https://www.youtube.com/watch?v=...
3 komment:
Igen, amúgy van egy elmélet, hogy a rossz dolgokból remek dolgok tudnak születni...
pl ezért tudhatunk magunknak ennyi remek költőt...
a szöveg pedig még mindig zseniális :)

ezek a szovegek (sajnos, nemsajnos)orokke aktualisak

hát mit modjak, kisértetiesen aktuális. a lényeg nem változik, akár '98, akár '08. (6 éve)

Dalszöveg (Menyhárt Jenő):

Azt hiszed, hogy adnak
Amikor éppen elveszik
Nem neked adják el a dolgokat
Hanem téged adnak el nekik
Reklámháború, bomba nôk
Gyönyörű áldozatok
Sajnálom, de én nem fogom
Senki arcát viselni a ruhámon
És nem tudom, hogy jön el a holnap
Nem tudom, mi az ami várni fog
De ha húsz év múlva a tükörbe nézek
Nem ôket akarom látni ott
Pedig azt akarják, azt akarják
Azt akarják, hogy azt akard

Gátlástalanul örökké rád rontanak
Hamis próféták és igazságokat mondanak
Te is mondhatsz bármit
De senki nem figyel rád
Mert valaki más mondja meg
Hogy milyen a világ
Hát persze, hogy gyönyörű
Hát persze, hogy kegyetlen
Hát persze, hogy gyönyörű
Hát persze, hogy kegyetlen

Fröcsög, mint a turha
A sok bazmeg és a kurva
Bárkultúra szombat este
Egy fogatlan Brigitte Bardot
A bárpultnál állva
A végzet asszonyát játssza
És az idôtlen éjszakában
Egy részeg üvölt
O, mami blue.
És egy vérvörös műanyag bárszéken
Egy semmibe meredô csaj
Teleálmodja az éjszakát
Nyomorult kis álmaival
Láthatatlan szárnyain elrepül máshova
És ragaszkodik egy élményhez
Amit nem élt át soha
A jövô itt hever elôttünk
Ott meg egy fa, amirôl lejöttünk
Hogy jobb legyen
Mindig csak bűntudat
Mindig csak bűntudat
Amikor a legjobb, akkor fog tönkretenni
Mindenki bűnös
Mindenki bűnös
Mindenki bűnös akar lenni
A szentek mögé bújva
Mocskos mosollyal ránk nevet
Tudom, hogy lesz a szépbôl csúnya
Édes kis szörnyeteg
Nincs élet a halál elôtt
Még emlékszünk a múltra
Hát sejtjük a jövôt
Még el se kezdôdött
És máris véget ért
S mi itt kisértünk
Egymás kisérteteiként.
Ez egy koszos kis üzlet
És én most ide bemegyek
És az utolsó pénzemen
Veszek egy napszemüveget
Nem tudom, hogy ez mennyit ér
Fogalmam sincsen
De hogyha semmid sincsen
Egy napszemüveg lesz minden
Lesz, ami lesz
Lesz, ami lesz
http://www.zeneszoveg.hu/dalszov...

Bizony sok zenésznek olyan szövegei vannak hogy leesik az állam.
Pl. Preszer (LGT), Kóbor (Omega), Vikidál (sok csapat) Lovasi (Kispál) Kis (Quimby) ...s.t.b és így tovább. Pont egy barátommal diskuráltunk egyszer hogy a dal/lied/song gyengébb mint egy vers vagy viceversa. Ez persze embertől, dalszerzőtől is függ. Számomra Kis Tibi kissé szűrreál szövegei zseniálisak és versszámba is lehet venni őket:)

Petrozsényi Nagy Pál képe

Töröltetni szeretném magam a Görbe Körből. Nem tudom, hol kell ezt bejelenteni. Rednél vagy valaki másnál? Mindenesetre, aki illetékes erre, kérem, töröljön a Görbe Tükörből. Bocs, Körből.

Figyelem.....Ezennel felkérek minden vizuális alkotót, Del1 javaslatára, hogy az általam festett sárga tulipánokat fesse, rajzolja le, ki ki tudása szerint, ezzel megmutatva, hogy milyen jártas a térbeli ábrázolásba....s azokat tegye is itt közzé.
Én már egyszer megfestettem, az az etalon...A végén a teccikelés alapján eldől, hogy melyik a jobb, a ( versenyben) az Én festményem is aspirál......
Munkára fel, hajrá....
Üdvözlettel, Rézi

Sziasztok!
Hát, írtam Mice-nak több e-mailt, nem kaptam választ. Megkerestük facebookon, bejelöltem, visszaigazolt. Írtam neki, látta, de nem válaszolt arra sem. Egyelőre tanácstalan vagyok, nem tudom, mit tegyek. Már-már úgy érzem, hogy ez már zaklatásnak minősül:D
Tud róla valaki valamit?

Én nem tudom, hogy mit csinál, mire készül-tanul, de azért ez már hanyagság, nemtörődömség....Mert ha nem érdekli, akkor a ( vezetést ) miért nem testálja át valakire..? Meg aztán, mi van a reklámból befolyt összeggel..? Szóval ez nekem nem klappol....
Üdv. Rézi

Én egyenlőre kb úgy nézek ki mint a képen... csak néha már ág sincs alattam
Ágrólszakadtam
.Na megyek össszesni és ez így lesz még kb 2 hétig.
Néha benézek Üdv mindnekinek Artur

Kedves Suttogó,
Kevés az aktivitás?
Hát Te is csak suttogsz, ahelyett, hogy kiabálnál ;)
Sajnos, a fórumon tükröződik a rendszer.
Marx: "Az alacsonyabb rendű szükségletek kielégítetlensége közömbössé tesz a magasabbrendű szükségletekkel szemben." Magyarul, aludni sincs időm, RAM-szesz kizsigerel.
De igyekszem rendszeres lenni.

Más: a sw a saját versemre adott válaszomat is újként jelzi nekem. Újnak új, de nekem nem új. Gondolom, Mice is be van havazva. Csinálja már a doktoriját?

Sokan vagyunk így ezzel, és ilyen időkben ha nagyon odafigyelsz, hogy ne válj közömbössé, akkor sem egyszerű. Ne hagyjátok magatokat, az élet legyen élet! Én még 3 napot megyek a jelenlegi munkahelyemre, mert különben most még nem lenne elég ember, és mivel apámékkal dolgoztam itt együtt, nekik lenne rossz, már sorozatban sokadszorra. Hogy mi lesz utána? Nem tudom, de bízom benne, hogy jó döntés volt lépni az ismeretlen felé. Nem tanácsolhatom senkinek, hogy tegyen ugyanígy, én is tehettem volna máshogy talán, ha időben kapcsolok, és nem őrlődöm addig azon, hogy mi lesz, ha, amíg már nincs választásom. De ha egy élethelyzet kezd elviselhetetlen teherré válni, valamit lépni kell, meg kell keresni az apró réseket a ,"mi lesz, ha..."-k és a "nem lehet, mert..."-ek között. Ehhez mindannyiunknak sok erőt és bátorságot kívánok:)

A másik dolog azóta fennáll, hogy Mice legutóbb néhány fejlesztést hajtott végre az oldalon, akkor írtam is neki erről, de azóta nem jelentkezett. Egyelőre nem merek semmit elkiabálni, de lehet, hogy alakulnak a dolgok. Le is kopogom.

Haha, nem céloztam egyáltalán s nem is volt az a szándékom. Viszont ha a 2-3 évvel ezelőtti állapotokat nézem, akkor az aktivitás nulla, van 4-5 tag aki rendszeresen jelen van és slussz...!
Üdv. Rézi

Üdvözlök mindenkit, és csak halkan jegyzem meg, hogy két napja van a jelentkezők között egy vírusnak tűnő valami....
Üdv, Rézi

Mindenkinek kellemes nyulat, a Hölgyeknek sok sok locsolót, hogy el ne hervadjanak..:)

A harcos nyúl szelleme vigyázzon rád Red!
Remélem a húsvét meghozza mindazt amire a szíved vágyik ,ha meg csinálom még azt a két vasrácost amiből kijön a keddi reggelim akkor megpróbálok feltenni egy locsló marketinges történetet .
Mindenkinek kellemes nyulat!
Artur B.

Köszönöm, Artur. Viszont kívánom:)
Mindenkinek boldog ünnepet:)

Sziasztok!

Bizonyos értelemben már munkanélkülinek számítok, ugyanis ma beszéltem a főnökömmel, és 1-2 hét múlva már nem fogok a jelenlegi helyemen dolgozni. Addigis nem sokat leszek itt, de igyekszem azért felnézegetni, amennyire erőmből telik. Utána meg gőzerővel azon leszek, hogy új munkát találjak, de azért majd jut ide is egy kis időm:)

Puszi!

Miközben itt cipelek, nyitok-csukok, szétszedek-összerakok, figyelek és ellenőrzök és szerelek és káromkodok és jelölök és felírok és tovább cipelek és újra az egészet elölről, gyakran ábrándozom arról, hogy milyen jó lenne, ha többet tudnék foglalkozni az oldallal, hogy jobban ki lehessen aknázni a benne rejlő lehetőségeket. Ötleteim, céljaim és terveim vannak, rövid és hosszú távon. És amikor itt gürcölök, nem azt érzem, hogy ezek elérhetetlen dolgok, hanem azt, hogy lassan és sok melóval és küzdelemmel, de megvalósíthatóak. Rövid távon pl kellett egy laptop, mert milyen nevetséges volt már, egy moderátor telefonról. Aztán ugye Mice-t felkutatni a béka segge alól is, másrészt belátható időn belül találni egy olyan melót, ami mellett többet tudok itt lenni, ésígytovább.
Este 10kor kezdődött a műszak, akkir kezdtek megfogalmazódni bennem ezek a gondolatok, és szép lassan írogattam, amikor volt rá időm és nem éppen két összetolt ládán feküdtem, hogy bírja végig a hátam. Azóta lenyomtam ezt a műszakot is, és láthattam ma is egy csodás borongós napkeltét a buszra várva. Közben arra gondoltam, hogy a fáradt-didergős reggeli hazautak ugyanúgy az élet pillanatai, mint a hazaérve végre ágybabújás, és semmivel sem érnek kevesebbet. És így van ez a legnehezebb pillanatokkal, amikor bárhol máshol lennél és bármi mást csinálnál szívesebben (na jó csak najdnem), de még hátra van két óra...
A Görbekör jelenleg egy kidőlt-bedőlt kalyiba, de csak arra vár, hogy felújítsuk és lakhatóvá, otthonossá tegyük. Kell ehhez türelem, kitartás, összefogás és még sokminden mellett az a bizonyos isteni 1% is:)
És közben egy csomó napkeltét láthatunk:D Na de vár még rám egy teszkózás mielőtt hazaérek, mert vasárnap nem tudtam bevásárolni, úgyhogy a következőnél leszállok.
Tüskés Fridi legyen veletek:)

Még hogy nincs aktivitás!
Irigylem azokat, akiknek ilyen hosszú hozzászólásokra van idejük, mint amik itt vannak.

Bár igazán lenne! Egy csomó minden még itt is megválaszolatlanul maradt. Egyelőre:)

SOS. Szomorúan tudatom, hogy tegnap és ma is próbálkoztam egy kép-festmény feltöltésével, nem engedte, mind a kétszer erre az oldalra vitt....http://www.bing.com/?pc=cosp&pta...

Sajnálom, Rézi! Sajnos még mindig csak azt tudom mondani, hogy jelenleg nincs itt az oldalon, aki ki tudná javítani a hibát, bár többször is írtam már neki ilyen ügyben. A hosszú távú megoldás folyamatban van, egyelőre nem sok sikerrel, sajnos. De még van néhány ötletem:)
Remélem, ismét jön az égi szikra, és megoldódik valahogy... és hogy megmarad a lelkesedésed:)

Kedves Brigi, a vizuálisoknál betolakodó van, kérlek likvidáld....
Üdvözlettel, Rézi

Köszi, likvidáltam.:)

Nos magam, és minden férfi társam nevében, az itt regisztrált Hölgyeknek örömteli nőnapot kívánok, nem csak mára, hanem az év minden napjára..!
Üdvözlettel, Rézi

Szia Waszabi!
Magunkra maradtunk. Mice-t nem láttam már nem tudom mióta.
Brigi szimulálja a vezetőséget de ő néha géptelen meg éjjel nappal dolgozik (számosan vagyunk így).
A legutóbbi átalakítás óta látok reklámokat az oldalon és senki se mondta ,hogy anyagi gondjaink vannak ( valamennyivel én is hozzá tudnék járulni ha kell) de a baj inkább az érdektelenség vagy ,hogy mondjam az érdeklődés hiánya.Olyan mint a piacon ha benézel a pékhez és nincs bent senki te se mészbe szívesen.Szóval akik írnak felteszik aztán ha nem olvassa el senki (többnyire így van) akkor
már mennek is tovább.Kicsiben olyan mint az ország . Szűnőben a közösségi szellem és nő az én központúság .Az eredmény látható itt is ott is.
Örültem hogy láttalak.Hajrá Múzsa!
Üdv .Artur Björn

Hát a gör, most nem épp kör, vagy elipszis, mert akkor mozogna egy keveset.
No hun vagytok people :(
Amúgy van még egy ögol jelentkező aki angol nyelven hablatyol.

Szia! sztok:)
Én itt vagyok, de csak szellemként végigsuhanok néha, mert ez most megint egy ilyen hét. Na nem oly durva, mint nemrégiben, de azért húzòs, épp úton vagyok a hatodik éjjelesbe, ráadásul úgy néz ko, nem lesz meg a létszám, szóval buli lesz:)
a kedves jelentkezőt már láttamnapokkal ezelőtt, de nem jutottam azótase gépközelbe. De amúgy már megvan a laptop, csak még nincs használatra kEsz állapotban^_^
Hiányoztok, és minden nap jönnék szívem szerint:)

Szevasz Brigi, látom azért néha be kukkantasz..., Itt áll a víz....!

Nekem nincs időm betegnek lenni :)
Medvébe különben se nem üt a ménykű:)
Na meg ridegen vagyok tartva (ja és mézről megyek meg bogyókról ,
vitamin csíkot húzok magam után :-)
Na tessék mindenki szépen meggyógyulni elég volt ebből irgum- burgum
Ilyenkor meg sicc aludni.Jó éjt!

Nagyon jól teszed, hogy nem betegszel le:) áramoltathatnál nekünk is egy kis energiát meg vitamint a monitoron keresztül:P bár nem tudom, hogy ilyesféle adatok fogadására alkalmas-e a telóm:)

Ez komoly?:) Elég durván hangzik:D
A kártevőket kinyírtam:)
Igyekszem majd én is mindent megtenni a vizuális szekció felpörgetéséért, napok kérdése:)

Te vagy itt a jó tündér...., ez kétségtelen..):
Üdv. Rézi

SOS. 4 kakukktojás jelentkezett, 1 vizuális, 3 prózai-írásos...!
Üdv. Rézi

Hehehe, jó volt itt olvasgatni:)
Jóban vagyok az öreggel, de nem tőle kérek pénzt, csak azt a bizonyos 1%-ot:D tudjátok, amikor valami 99%, hogy összejön:)
Szólok pár jó szót Artur az érdekedben, ha másnem, csapunk egy jó kis zsíroskenyér-partyt:)
Hát el nem hiszed, de tegnap óta megint nátháska vagyok, ami már tényleg több a sokknál:D
Milán, észben tartom:)
Így van rendjén, Rézi:)

Hogy vagytok?

Szevasz Brigi, csak a magam nevében beszélek, én jól vagyok, de mint olvastam, te nem...A bajodra a megoldás,: 2dl jófajta pálinkát felhevíteni, abba belecsorgatni egy kanál mézet, feloldani benne, egyszerre meginni, és másnapra kutyabajod....,hehehe, hihihi...
Mellesleg nem nagyon akarnak előbújni a képi alkotók s a fent lévőket sem nagyon respektálják...
Gyúgyulj, üdv. Rézi

Látom, beindultak a rajzok-festmények feltöltései, Brigi tanácsára Galaktika egy régi grafikájához hszt írtam, így előre jött, hátha olvassa a freemail-jén és vissza jön....Javallom másoknak is, legyen az prózai vagy képi.
Üdv. Rézi

Sziasztok!
Eléggé nagyon durva hét áll mögöttem, nagy sajnálatomra nem tudtam annyit jönni, amennyit szerettem volna, sok elmaradásom van. De, jövő héten - ha az Isten is úgy akarja - megveszem a laptopot:)
Közben azért a háttérben mozgolódunk, majd írok, ha lesz fejlemény.
Puszi!

Ha már ott kéregetsz az öregnél szólhatnál neki ,hogy én egy choppert szeretnék :) Ha az nincs raktáron akkor egy Subaru mikrobuszt.. na jó ha az sincs akkor legyen zsíros kenyér de az már jó lenne ha lenne és jutna mindenkinek
Jól van akkor meggyógyultál:)

Brigi kedves én ezt-azt úgy szoktam mondani hogy, Uram csak egy picit segíts, a többit megteszem én.,....
Üdv. Rézi

Te a mindenhatótól szoktál pénzt kérni? :P
Úgy legyen ahogy mondod, amúgy kezdeményeztem egy zenés-verses valamit, ha időd és laptopod engedi, majd nézz be oda is =)

Kellemes Vasárnapot nektek

köszi, neked is:)

Mice-nak hála, ha írtok valakihez, e-mailben értesítést kap. Már ha használja még a megadott címet. Hajrá!:)
Most csak ennyire futja tőlem.

Sajnálom , hogy ennyire elmaradtak a vizuális alkotók, talán a lehetetlen feltöltés is az oka . Nálam igen az is , de őszintén , kissé az érdektelenség is iránta. Remélem mi akik még jól érezzük itt magunkat , és teszünk a közösségért is , vissza tudunk még hozni egy kedves közösséget .
További kellemes és sikeres alkotó kedvet kívánok
-sziriusz-

No én azon töröm a fejem, hogy hogy lehetne a RÉGI képírókat-festőket-rajzolókat vissza csábítani, mert ezen a területen teljesen leállt az élet. Én annak idején feltüntettem s most is ott van az emeil címem, de másoknál nem találom, mert istenuccse írnék nekik...
Valakinek van ötlete...?
Üdvözlettel, Rézi

Kb egy hétig géptelen vagyok vagyis téli álmot alszok- utólag .
Üdv Mindenkinek !

a géptelen szó a modern képtelennek a megfelelője :P
Nálam is úgy néz ki most hogy ritkábban vagyok, de azért olvaslak benneteket :)

Inkább írjál ..amiket én mostanában írok az olvashatatlan .

Szép álmokat! Aztán reméljük, nem látod meg az árnyékodat, amikor előjössz majd:)

Ha ha ha..Gerda árnyékát láttam mert szép napos idő volt :)
Sajnos most már akár eshet is.
Már gépes vagyok csak újra magányos.
Megyek vissza dagonyázni a fára ..vagyis fázok.

FIGYELEM.....! Ha jól látom, az írásos jelentkezőknél megint van egy troll-vírus gyanús....

Köszi, este kinyírom.

Részünkről a szerencse Red..örülök ,hogy immár gyógyultan támogatod irodalom közeli törekvéseinket.
Hmm úgy látszik ma körmönfont napom van..vagy ketyó:)

.:)
Inkább pihent vagyok, mint gyógyult...:D
Annyira szétszórt vagyok, hogy az már fáj.:)

Akkor még nem is vagy gyúgyult.....! Viszont van egy már majdnem elcsépelt mondás, ha a lelked nem teljes, a tested sem működik normálisan....., ami emígyen szól,: épp testben ép lélek, de ez fordítva is igaz...! Akkor csak kúráld mind a kettőt.
Üdv, Rézi.

Így van, mindkettőre gondot kell fordítani:) szerencsére vannak olyan tevékenységek, amik mindkettőre jó hatással vannak:)

Akkor remélhetőleg hamar rendbe jössz...
Üdvözlettel, Rézi

Sziasztok!
Egy hétig feküdtem, nem tudnám szavakkal leírni, hogy min mentem keresztül. Már talpon vagyok, az antibiotikum nég dolgozik, én meg már. Tegnap este kezdtem az első éjszakást. Még nem rázódtam vissza, és van még mit gyógyulnom, de kezd visszatérni az erőm.
Szóval jövögetek lassacskán:)
Ki hogy s mint?

No akkor a csatát megnyerted, de a háborút még nem...!
Gyógyulj, csak vissza ne ess...!

Kószönöm nektek :)

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok, Brigi.

Meglepődnél ha azt mondanám ,hogy sok méz?
Mit vársz egy medvétől?
Hársfa tea mézzel meg C vitamin pl a kiwiben van és nem túl drága.
Meg sok alvás..nekem.Aludjatok jól
Gyógyulj meg Brigi és mindenki aki beteg!

Nem lepődnék meg:D
Adagolom a mézet és a hársfateát is, nameg tegnap rengeteget aludtam.:)
Meg furcsmód a gyümölcsöt is megkívántam:)

Lehet, hogy jövök ma még:)

Most már érthető hogy hová tűnt ennyi remek vizuális alkotó. Olyan sok mindent lehetne csinálni, az elhangzottak közül, és új ötletek is motoszkálnak bennem. Csak lelkesedésem nehogy lekéssem :P
Hú Red én is egy kemény gripának az utóhatásain bukfencezek, most már nem szédülök de ilyen durva rég nem volt. Jöjj hamar rendbe, már amennyire a hűlés vagy egyéb betegségek megengedik :)
2. metodikája van a gyógyulásnak:
1. sok piai, inkább tömény
2. gyógyszerdrazsék (sajnos nekem is a másodikból jutott)
1-2 Variabilis, kivárni, gyógynövényes teák, stb (akkor már inkább az 1.)

:)
Köszönöm:)
Én az ágyban töltöttem a nap 90%-át, teázgatok, de jóp esne valami töményebb:D

A hétvégén tatabányán leszek, ami azt jelenti, hogy free kockulás a gépen:)

Akkor egészen közel leszel ide!
:)
A lányaim is ott lesznek ... a maminál.

:)
sajnos ugrott a kiruccanás, visszabetegedtem, lázasan ébredtem, meló is kilőve. jövögetek azért, ha lesz erőm. kellemes hétvégét mindenkinek:)

No akkor csak gyógyulgass Brigi..:)
Üdv. Rézi

Köszi, Rézi :)

jav. :játsszatok, játszadozzatok.

Nem tudom, hogy pozitív, vagy negatív, de egy darabig nem leszek. Népes családomban a diplomaosztótól, műtéten át, haza- és elutazásig minden előfordul az elkövetkezendő héten. A viszontlátásig mindenkit ölelek és játszatok ti is a főnevekkel. :)

Akkor jó és nemkívánatosban is lesz részed, azért kellemeset neked.
Üdvözlettel, Rézi.

Nagyon drágák vagytok, de én nem csináltam semmit!:)
Ellenbn nagyon örülök, hogy végre sikerült.
Holnap igyekszem jönni és hozzászólni bővebben. Ja nem, az ma lesz:D

Most csak annyira futotta hogy átfutottam .
El kell olvasnom figyelmesen is.De ez majd lesz
Most alvás lesz mert leesek az ágról -Azt hívják gondolom ágrólszakadtnak-
Jó éjt gör népe!

Sajnos én sem tudtam feltölteni , bár többször próbáltam volna ,. Köszönöm a jótevőnek Red -nek a segítséget -
Marika

Tudom hülye kérdés de próbálkoztatok esetleg más böngészővel festményt beküldeni?
Annak idelyén mikor még vizuális alkotónak beszavaztak nekem működött, igaz az is rég volt :P

No végre...., csodák nem igen vannak, vagy igen ritkák, tehát csak a rednek tudom tulajdonítani, hogy feltudtam tenni a festményt, amit köszönök neki...:) :)
Az érdekesség, ha Ő nem csinált semmit a görrel, hogy nem változtattam sem a paramétereken, sem a felrakás módján....:)
No mindegy, ez így is úgy is csodaszámba megy..!
Üdvözlettel, Rézi.

Na ez már sok, most kérek segítséget......San 0.1-kor töltött fel képet, én meg 06.33-kor nem tudtam...... a gépemmel minden rendben, máshová tudok felrakni, csak ide...!
Ötleteket kérnék....
Üdv. Rézi

Lehet, hogy vírusként értelmezi a weboldal.
:)
Bocsánat! Nem hagyhattam ki a poént!

Amúgy nekem ötletem sincs.

No Zoli, erre én is gondoltam, én botor, de nem változtattam a gépen semmit..., és az a bosszantó, hogy nekem nem sikerül...No mindegy, most megpróbálom...
Üdv. Rézi

Szevasztok,nos végig olvastam az uccsó hszeket, mert hát lényegében én indítottam el a lavinát, amolyan segélykiáltásként s látom ez már több annál, és ez valahol jó is..Valahol énnekem szimpatikus a Prince. Zoli hangosan kimondott gondolata, egy új görről, mert itt a tagok már nem tudják nyomon követni sem egymást, sem a műveket....! Valamikor régen volt egy olyan kritérium, hogy heti egy műnél nem lehet többet felrakni, és ezt helyesnek is tartok s tartottam.
Mi van manapság, vannak olyanok, akik napi szinten 2-4 művet is felraknak....
Ahogy cseperedik az unokám, egyre kevesebb az időm, ( régebben azt hittem, több lesz, ahogy szállnak az évek ) és hála a felettünk levőnek, a festmény megrendelések is gyarapodnak, tehát nem tudok mindennap fent lenni, hogy mostanában miért teszem, azt fentebb írtam.
No hirtelen ennyi...Üdvözlettel, Rézi.

Szia Brigi! Szia Mindenki!

Először is köszönöm a gyors reagálásod. S azt is, hogy a szándék jobbító felét láttad meg benne. Megvallom, hogy ezekre a feltevésekre számítottam, mert az egészséges módon történő működésre vagy te is beállítva. Hiszen az a természetes. Ezt szeretné mindenki. Azt hiszem, ha a blablám lényegét ki akarnám emelni, akkor az lehetne, hogy egy vonalhúzás, és egy erős irányváltásra van szükség. Igazad van a MICE-üggyel kapcsolatban is, de örökké arra várni, hogy el lehet e csípni őt, vagy sem, az már olyan amit meg sem tudok fogalmazni. Egyszerűen nem értem részéről ezt az érdektelenséget. Számtalan ész szerű oka, magyarázata lehet, amit az ember - mit tehet egyebet -elfogad, de ez a csendbe burkolózás, elérhetetlenség nem megoldás a részéről. Sokkal egyszerűbb, nyíltabb lenne az oldal tagjaihoz fordulni, és tisztázni ezt a gazdátlanságot. De nem is akarok ezen lihegni, mert ez így tényleg parttalan.

Amit írtam, azt gondolatébresztésnek szántam. Igazából az lenne a cél, hogy ebből a tehetetlen kesergésből kitörjünk. Ha kell, akkor radikális eszközökkel.

Picit úgy érzem, hogy amolyan belső tuning, lázadás (forradalom) nélkül ez már nem megy. S ebben nálam nem elítélendő a szankció, a bojkott, a petíció (Mice felé). S írom mindezt úgy, hogy az alapbeállítottságom a békességen alapul. De vannak dolgok, amiket előbb-utóbb dűlőre kell vinni. ( A tévedés joga fenntartva!)

Remélem másnak is lesz ilyen, vagy olyan véleménye és le is írja. Szívesen bevonnám ebbe a beszélgetésbe az újabb, a frissen bekerült tagokat is. Hátha hideg fejjel mást is látnak, mint mi (én) a felhevült agyammal.

Kíváncsian várom a csatlakozó véleményeket.

Üdv

Zoli

Sziasztok!

Elolvastam az összes hsz.-t. Nincs mit hozzászólni, mert mindegyikőtök tökéletesen látja a problémákat. Nehéz a konklúziót elfogadni, de teljesen világos. Van egy autód, aminek nem találod a slusszkulcsát, és amíg keresed lemerül az aksi, kidurran a kerék, beáll a motor. És amikor egy problémát elhárítasz jön az újabb. Az a baj, hogy mindig odalyukadtok ki, és magam is odalyukadok ki, amit már réges-régen tudunk, MICE, meg nincs aktivitás, meg kevesen vagyunk. S ezek olyan körülmények amin kívülről nem tudunk változtatni. Mert nem rajtunk múlik. Viszont az oldal megvan még, működik is, és használni is szeretnénk. Hát használjuk! Ha nekem elromlik egy gépem, nem feltétlenül a kuka a sorsa. Előbb megnézem mire lehetne még használni. Tehát másfelől közelítenék a dolgokhoz. Hangsúlyozom, hogy az oldalnál csak ideiglenesen keresnék egy olyan opciót, amely alkalmas, hogy a "mag", tehát ti ne megkeseredve csalódottan gyertek fel, és keserű szájízzel lépjetek ki a látogatások alkalmával. Kéne egy őszinte felmérést, egy reálisat elvégezni! Valóságban hányan jönnek rendszeresen? Kikből áll a "mag"? Hány emberről is van szó? (de tényleg csak a tutit!) Ha ezekben valóban ott a kitartás, akkor a napi életet alapul véve, egy BARÁTI OLDAL-ként használnám. Nem mennek a művek? Hagyjuk a fenébe (ideiglenesen)! Nyitott beszélgetések, tanács kérések, egyéb probléma megoldások, örömök, bánatok megosztása (persze a megfelelő kereteken belül). Aki hanyagol, azt hanyagold! (már hallom ám a felhördülést. :) De legyen sikk, érdem, kiváltság idetartozni. Nem engednék be bárkit, akárkit a "klubba", de még a Görbére sem! Kiszórni azt, aki nem minőséget nyújt, azt is (akár engem, vagy a hozzám hasonszőrűt is), aki inaktív. Lehet mondani, hogy ez egy demokratikus oldal, meg hogy nem Isten itt senki, mi alapján?! De meglehet csinálni, mert nem a sallang viszi előre az oldalt. Nem a hínár miatt úszunk a Balatonban sem ugye?! Inkább írtjuk, hogy kényelmesebb, biztonságosabb, élhetőbb legyen. Én bizony egy elit klubbot alakítanék ki. Kevesebb gond, több idő egymásra, több esély egészséges kritikát írni, olvasni. Kemény kritériumok mellett jöhetne bárki. Ki vállalja fel az elutasítást, a kemény hangot? Az aki egyetért a megtisztulással, aki valóban meg akarja menteni az oldalt.
Más kérdés a technikai része. Ha ez megint kizárólag MICE-n múlik, akkor szar van ám a palacsintában! Szegény Red, hiába beszél a jó szándékú informatikussal, ha bizonyos hozzáférések nem állnak rendelkezésre, /Ehhez nem értek/ De, ha ez így van, akkor megint az van amit már említettem, hogy azokat a területeket kell használni, amelyek szolgálnak. Rézi, tedd fel bárhová a művedet, és dobd be a linket. Aki érdeklődik a munkásságod iránt, az meg fogja nézni, és a megjelölt helyre írhat alá! De ez csak egy példa! És IDEIGLENES!
Még órákig tudnék írni erről, példákkal, megoldásokkal, de nem ez a lényeg. Lehet, hogy az egész egy baromság (bár nem ez a meggyőződésem). Azt viszont tisztán látom, hogy az eddig legnagyobb igazságot DANA írta: "Szó, szó, szó"
Nos, ha ELROMLOTT A GÉPÜNK, DE MÉG HASZNÁLHATÓ, AKKOR ARRA HASZNÁLJUK AMIRE LEHET, ÉS ÉRDEMES!
Hej, ha lenne erőm kifinomítani, akkor bebizonyíthatnám, hogy eredményes. De hát, állítólag többen vagyunk, vagytok, akkor tessék vérszerződést kötni, és megvalósítani a célt!

Nem tagadom, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Mindenkinek jó töprengést!

Barátsággal

Zoli

Na, most letesztelem, gépnél úgy tűnik, működik a válasz gomb, szóval a telóval lehet a hiba, naná :)

Szia Prince!

Azt mondod, nem rajtunk múlik. Szerintem nagy részben rajtunk múlik, és ha már mi magunk megtettünk minden tőlünk telhetőt, akkor lehet azokat az okokat keresni, amik rajtunk kívül állnak.
Sokat gondolkodtam a hsz-eden, és próbálom úgy értelmezni, ahogy szántad, de ha nem sikerül elsőre, akkor majd finomítjuk. Sok jó gondolatot írtál, pozitív, építő jelleggel, amit nagyon értékelek, és sokminden mással nem értek egyet (ha jól értelmezem):)
Nagyon jó, hogy ideiglenes megoldásról beszélsz, de ha már, akkor felmerül a kérdés: meddig? Mert ideiglenes megoldásnak csak akkor van értelme, ha van remény a hosszú távú változásra. Szerintem van. (Lehet, hogy kicsit össze-vissza fogok haladni a válasszal, de majd kialakul.) Alapból az, hogy van, akinek még ér annyit az oldal, hogy legalább panaszkodjon, szerintem jó. És igyekezzünk is mindennek a jó oldalát nézni.

Jött egy ötlet, hogy miért ne lehetne, legalább megpróbálni: abbahagyni, hogy mindig oda lyukadunk ki, hogy Mice, és hogy akkor ne rajta múljon. Egyszer már sikerült őt előkeríteni, talán másodszor is sikerülhet. Ha nem egyből, talán idővel. Persze mint már írtam máskor is, sok mindenen múlik, hogy beválik-e a terv, egyáltalán nem biztos, de a lehetőség adott, és miért ne próbálnánk meg, amit meg lehet, ha fontos nekünk az oldal? Sokszor bebizonyosodott már az életben, hogy amivel nem veszíthetsz, azt érdemes megpróbálni, ha más nem, tanulsz, erősödsz általa, esetünkben a közösség javára is válhat.

A mag. Nagyon jó, hogy van. Az is jó, hogy vannak, akik ebbe nem tartoznak bele, ki miért, embere válogatja. De ami biztos hogy nem megoldás, az a mutogatás (és ne haragudj Prince, hogy így fogalmazok, remélem, érted, hogy miért.) Nem helyezhetjük kívülre az okokat, úgyis mindenki el tudja dönteni, hogy kinek ír szívesen építő kritikát, és akinek nem fontos az oldal, az úgyis lemorzsolódik. Bennem is felmerült, hogy túl sok minden van az oldalon, ami csak úgy van, de ez sem lehet a probléma forrása, ez egy olyan dolog, amiről érdemes lesz beszélni, ha eljutunk odáig, hogy tudunk ellene tenni. A küszöb így is megvan, ezért a 80%-os arány, ami a bekerüléshez szükséges. Ez az egyik oka, hogy "különlegesek" vagyunk, mert itt megmérettetés szükséges a bekerüléshez, bár mindig azokon múlik, akik épp jelen vannak. Viszont a legfontosabb amiért mások vagyunk mint a legtöbb ilyen oldal, hogy itt tényleg műhelymunka folyik, mégha sokszor nagyon alacsony is az aktivitás az oldalon. (hozzáteszem, megírni egy "panaszt" talán felhasznál annyi energiát, amiből akár egy korrekt kritikát is lehetne írni :Dde ez nem baj, mert jó, hogy nem csak a művek alatt, a művekkel kapcsolatban van párbeszéd) Szerintem ezt sem kell tragédiaként felfogni, mert mindenkinek vannak egyéb elfoglaltságai, és senkinek sem lehet felróni, ha éppen egy adott időszakban nem fér bele az életébe az oldal. Ez olyan, mint hogy ha szeretsz valakit, és ő is szeret téged, akkor ha elengeded, visszajön. A Görbe Kör szerintem ilyesmi, mégha furcsa is a hasonlat:D
És azt se felejtsük el, hogy időnként jönnek újabb tagok az oldalra, akik nagyon jól be tudnak kapcsolódni a Gör életébe, kijár nekik a tisztelet, mert ki az, aki felszáll egy süllyedő hajóra? És aki még meg is próbálja menteni a menthetőt? Szóval ne feledkezzünk el ezekről a tagokról, és azokat se hibáztassuk, akiket nem fogott meg az oldal, szerintem meg lehet őket is érteni. Tegyük fel, hogy most jelentkeznék, és látnám, hogy milyen betegségei vannak az oldalnak, lehet, hogy azt mondanám, hogy akkor keresek inkább egy másik portált, ahol van élet. Nem tudom, mi lenne, de felvetésnek jó:)

Egyébként nekem is volt 1-2 hónapja egy olyan ötletem, hogy menteni kéne, ami menthető, csinálni egy Görbe baráti kört, meg szó is volt itt ilyesmiről, ha jól emlékszem, Milán is szorgalmazta. Nekem viszont több aggályom is felmerült azzal kapcsolatban, de én magamban legalábbis nem vetettem el, mint B terv, azóta viszont támadt egy sokkal merészebb, és most érzek is magamban erőt hozzá.

Még lehet, hogy eszembe fognak jutni dolgok, egyelőre ezt gépeltem le így hirtelenjében, könyvtárban vagyok, tíz perc múlva lejár az időm:D

Üdv mindenkinek: Brigi

Ez kicsit összekeveredett, elmászott a kurzor :S remélem, ki tudod bogozni:)

Értem, amit mondasz, kedves. Csupán annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha van adott számú vizuális alkotó, és mindegyiküknek az a baja, hogy nem szólnak hozgá az alkotásaihoz, akkor el lehet gondolkodni ezen. Elvégre ahogy Danais írta, egy közösség a tagoktól lesz az. Ha lenne 3 kèpi alkotó, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak, abból már el lehet indulni. Nem vitatom, hogy fennáll a probléma, csak azt aszemléletet igyekeztem hangsúlyozni, rülök, hogy itt vagy taertani a frontot.amit te is alkalmaztál, amikor hozzászólásban töltöttél fel képet, miután a "hagyományod" módon többszöri próbálkozásra sem sikerült. Azazhogy: ha az ajtó zárva, próbáld az ablakot. Én is eleget tettem ennek, mert vizuálisként is jelen vagyok, csak telefonról nemigen tudok megnézni 1-1 képet, csak kicsiben, de ez változni fog, amint megveszem a lapost.
A lényeg a pozitív hozzáállás: most nincs elég képi alkotó az oldalon, de még lehet, és ó

Kedves red, azért írok ide, mert nem akartam a leendőbeli vizuális alkotó, Summer oldalára ezt írni, hisz az nem arra-erre való...
No szóval írtad, hogy lassan a prózai- írásos résztvevőknek kell magukat átminősíteni vizuális alkotóvá, hogy szavazni tudjanak....! Ez igaz is.
Ám a miértje, az már elszomorító, mert azelőtt voltak itt szép számmal festők-rajzolók, de az érdektelenség miatt lassan elkoptak...! Alig alig írtak az alkotásaikhoz, pedig voltak itt igen tehetséges és megkockáztatom neves egyének is.
Mást nem akarok felhozni példának, mert ha egyet-kettőt neveznék meg, az méltatlanság lenne, így jómagamat említem, de nem sértődöttségből.Szóval régebben tucatjával írtak a festményeimhez, bírálót is.., de az utóbbi két-három alkotásnál már az egy kezemen megtudom számolni, hogy hányan.
Ugyan ez a helyzet a fotósoknál is... Hát szerintem ezért nem látogatják az oldalt, mert aki egyszer gépet, vagy ecsetet fogott a kezébe, az nem hagy fel az alkotással, csak hát itt nem közli..!
No beláthatod, ilyen hosszant nem reagálhattam volna a Summer oldalán.
Baráti üdvözlettel, Rézi.

Ahj... írtam már egyet, de elveszett:( próbálok mindenre reagálni, de bocsi, ha kimarad valami.

Hogy mikor? Ahhoz nagy változások kellenének szerintem, és pont ezen agyalok. Tegnap komolyan elbeszélgettem az informatikus barátommal az oldalról, és ő szívesen segít nekünk szabadidejében, ha Mice-t el tudjuk érni, és áldását adjaa dologra. Ha sikerül, mindent részletesen átbeszélünk majd közösen, hiszen ehhez a ti beleegyezésetek is kell. A többit kifejtem, ha aktuális lesz. A lényeg, hogy van remény, és szeretném, hogy ezt ti is tudjátok.

A másik része természetesen mi vagyunk, ahogy Dana is mondja. Nem elválasztható a két tényező egymástól, mi visszük előre az oldalt, rajtunk múlik minden. És én úgy érzem, hogy szeretnénk megmenteni a közösségünket, csak valamiért erőtlenek vagyunk. De próbálkozunk, és addig nincs veszve semmi.

Hálásan köszönöm nektek a támogatást, biztatást. Az én tiszteletem a tiétek, a miénk, a közösségé, és hihetetlenül hálás vagyok a sorsnak, hogy itt lehetek. Bocsi a lelkizésért :)
És természetesen Mice-nak vagyok nagyon hálás, nagyon sokat köszönhetünk neki.

Nem ide tartozik, de nálatok működik a válasz gomb? Nálam tegnap óta nem. Mondjuk az m.facebook sem jön be, nem tudom, hogy nálam van-e a hiba. (le kellett töltenem a facebook alkalmazást, ami nagyon leterheli szegény kis minimet, mi jöhet még? :D ez egyre nehezebb, de azért vicces is)

Szerintem a legfontosabb, hogy tudjunk magunkon mosolyogni, és kihívásnak vegyük a helyzetet, amiben vagyunk, ne azért tegyünk, hogy ne legyen rossz, hanem hogy jó legyen :)

Ezt elküldöm, aztán még átnézem, hogy mire akartam reagálni:D

Sziasztok, nos ezt az oldalt azért nyitottam, hogy kiabálja ki magát mindenki, ha valami baja van...!
Kezdem azzal, hogy hajdanán amikor még ide beléptem, ami már több éve volt, nyüzsgött itt az élet. Függetlenül attól hogy valaki vizuális, vagy írásos alkotó, mindenhez hozzászólt, negatív vagy pozitív értelemben, de az adott műnél leírta a véleményét, a vérmérsékletétől függően...!
Mi a helyzet ma...? Van hogy fent van 2-5 ember, de csak vannak, olykor több 10 perceket, néha órákat és nem véleményeznek semmit, tisztelet a kevés kivételnek..
Bár a listán még szerepelnek, de a vizuális alkotók eltűntek, nem publikálnak s véleményem szerint az érdektelenség miatt...!
Az én kicsi problémám az, sokszori próbálkozásom dacára nem tudtam egy festményem itt publikálni, ám a facebook görön igen...! Persze, van egy admin, ám az csak van.
No hirtelen ennyi, üdvözlettel, Rézi

Nem szeretek hozzászólni ezekhez a társalgókhoz, mert nem látom értelmét. Mert csak szó, szó, szó.
Végül is a tagok viszik, vihetik az oldalt. Fontos az admin is, nem akarom lekicsinyíteni red munkáját, mert nem is tudom mi lenne velünk nélküle. Ha nincs aktivitás, hsz., beszélgetés, nyüzsgés, stb., akkor nem megy az oldal. Pekk@ is tett erőfeszítéseket. Nem változott semmi. Ez van.

Kedves Dana, részben igazad van, én már írásokat nem igen publikálok, egyszerű az ok, kevés az időm. Szerencsére van annyi festmény megrendelésem, hogy az bőven kitölti a szabadidőm, lévén, hogy mindennapi elfoglaltságom a munka mellett az unokám gardírozása, ami ki is tölti az estéket, majdnem, s így festeni hovatovább hétvégén tudok.
Nem hibáztatom a red munkályát, csak hogy képet nem tudok feltölteni, de várok türelemmel...
Üdvözlettel, Rézi

Pesszimista vagyok mostanában és figyelmetlen is. Csak panaszkodom, morgolódom. Pedig az nagyobb baj, ha nem tudsz képet feltölteni. Kitartást, kedves! Hátha lesz valami változás. Ölellek! :)

Kedves Dana, én meg amióta élek, ...... ( ebben a testben ) optimista vagyok....
Üdv. Rézi

Gondolom nem az volt a szándékod, hogy nyiss még egy társalgót, így a másikat engedelmeddel letörlöm. Ezt meg úgy tudod kijavítani, hogy fent rámész a szerkesztés fülre, és oda bemásolod a szöveget, majd elmented :)

Szeva, red és mindenki.
Elöljárójában csak annyit, nem hibáztatlak téged, hisz nem te vagy itt a tótumfaktum, s gondoltam, itt mindenki elkiabálhatja örömét, bánatát..
Mellesleg a Mice nem is olyan rég, azért vezette be az oldalak alatt futó reklámot, hogy annak az árából finanszírozza a gör esetleges költségeit, persze nincs a Mice, balga vagyok.
Én drukkolok neked.
Üdvözlettel, Rézi.

Ui. Ha vizuális alkotó olvassa a hsz-t, szavazzon a vizuális jelentkezőkre, hisz így is nagyon kevesen vagyunk...!

Artur, köszönöm, és igazad van, jócskán korlátozottak a lehetőségeim. De ki tudja? A határokat át lehet lépni, sokszor kell is, úgy jutunk valamire :) most lelkes vagyok, neg persze kicsit félek:)

Red minden tiszteletem a tied a munkáért amit végzel (már itt- máshol nem tudom megítélni de biztos vagyok benne ,hogy ott is )

Bocsi, hogy így darabokban írok. A facebook oldaltra sajnos nem kaptam jogot, mert Mice eltűnt, mielőtt megadhatta volna. Lehetne csinálni egy újat, de szerintem még nem időszerű.

Igen szerintem sem lenne most a megfelelő ídőpont a fészbökdösésnek. De akkor mikor?
Ahogy én elnézem össze kéne gyüjteni a görbe népet, s ha kicsit többen leszünk akkor döntsük el hogy mikor, hol, stb.

de lenne. Mennyi meló lenne vele, tartható-e, Mice-t el lehet-e érni ilyen szándékkal, és a legfontosabb, hogy szeretnétek-e.
Nagyon sokat gondolkodom az öleten.

Nos a Html nem olyan nehéz, ha lenne elég időm hozzá akkor akár én is szívesen csinálnám. Ezt sajnos a napi 10 órás meló nem engedi meg, de ha csinálnánk egy görös oldalt a google+ on azzal szivesen foglalkoznék. Versszerkesztéssel már foglalkoztam
Én szeretném, és sok ötlet motoszkál most bennem :)
Hajrá és mindent bele

Előszöris kicsit negatív hozzáállással indult ez a társalgó, tegnap még nem volt erőm hozzászólni, gondoltam kivárom, hogy mit hoztok ki belőle, és egészen pozitív irányt vett, aminek nagyon örülök :)
A helyzet az, hogy rengeteg ilyen társalgó van-volt már, de mostmár mindegy. Rézi ha gépnél lennék, segítenék kijavítani a társalgót, de sajnos telóról pötyögök, még mindig laposra gyűjtök, 1-2 hónap és meglesz :) addig is beiratkoztam a könyvtárba :D csak oda vagy eljutok éppen, agy nem:D

Való igaz, hogy kell valaki, aki legalább olyan szintetfejleszti az oldalt, hogy vállalható legyen :D
Nos az egyik társalgóban írtam, hogy van egy ötletem, de még nem mertem felvetni, mert nagyon sokmindenen múlik. Van egy infós barátom, aki nagyon ért hozzá, de vele még nem mertem erről érdemben beszélni. Nem tudom azt sem, mennyi lenne azegésznek a költsége, de lenn

A olvasó-szerző szimbiózis problematikája nem feltétlenül abban áll, hogy nincsenek olvasók. Persze és természetes dolog hogy az alkotó szellem nem azért ír/fest mert egy adott közönségnek meg akarna felelni, hanem egyszerűen meg akarja mutatni azokat az alkotásait, melyek nem csak önmagának mondanak valamit. A baj ott adódik hogy tényleg nincs már meg az a híd ami ezt a kapcsolatot megteremtené, a kérdés pedig az lenne hogy akkor most hogyan tovább? A mai internet generáció nem feltétlenül irodalmat olvas a weben, de azért vannak sokan, és hogy lehetne ezt a hozzájuk vezető hidat megépíteni.

Ugye minden alkotónak van egy olyan embere/barátja aki folyton reklámozza vagy másoknak elmeséli, hogy Marika most pont rajzolt valami nagyon jót és sajnos nincs is kinek megmutassa. És ebből kéne kiindulni. A XXI. század betegsége és ugyanakkor csodája a facebook/twitter/google+ , de ennek is magvan a saját hátránya. Az utóbbi időben csak akkor nyitom ki a facebookomat amikor tudom hogy valamilyen irodalmi esemény kell legyen valahol és erre emlékeztet is hogy akkor ha már jelentkeztem, fogjam magam és menjek el arra az eseményre. Talán itt kéne kezdeni és nem lenne olyan nagy kunszt folytatni a görös facebookos posztolásokat, ami korábban működött. Itt sok lehetőség van ami a barátok, a fine arts kedvelőket oldalunkhoz csalogatná.

Addig azért lenne mit dolgozni, úgy értem hetente egy játékot, egy vizuális-írásos alkotó kollaborálását lehetne kezdeményezni. Mind ezt tudjuk és sokan már részt is vettünk ilyen játékokban. Ugyanakkor lehetne szerző nélküli idézeteket, festményeket megosztani amit majd a tagok vagy olvasók kitalálnának ( ezt még nem tudom hogy lehetne csalás nélkül megoldani, de még gondolkodom rajta)
És természetesen egy olyan infós emberformát kiválasztani (nagy tisztelet micének, meg mindenkinek. de egy statikus weboldal nem megoldás) aki fejlesztené az oldalt.

Tetszett az Apáca allegória Artúr :)
Nekem is úgy tűnik mintha egy rongyosgárda próbálná megtenni a lehetetlent. Védünk valamit ami értéknek számít, lehet csupán saját magunkak, vagy a rikta heti olvasónak aki véletlenül ide tévedne.
Egyszer megkérdeztem egy fiatal lánytól hogy milyen művészetben tevénykedik merthogy mindenkinek azt mondta hogy művésznő. Erre nem tudott válaszolni, mert hogy maga sem tudta hogy akkor ő miféle művész. „Életművész” mondtam neki mosolyogva, de valójában elszomorított a helyzet hogy manapság nagyon népszerű dolog. És ekkor jutott eszembe az hogy mennyire népszerű manapság a költészet a kortárs magyar irodalomban. Sokan ollvasnak verseket és megdöbbenő volt a fiatalság slam poetry iránti érdeklődése.

Mondjuk ez a hozzászólás tatárjárás sem igazán tetszik, mert most nem fogom számolni hogy hányszáz egymondatos hsz-t profódukálok naponta.Ez az út a Poet.hu felé vezető út, ezt kerülni kell és a szinvonalat meg kell valahogy tartani. Nagy tisztelet mindenkinek, az értékes és remek ízléssel rendelkező veterán és új tagoknak.

Nos tudom hogy néha reménytelen egy néma várat, víz és eledel és katonák nélkül megtartani, de ki más tehetné ha nem mi. Egyszer elhagytam a várat de most megint itt pimaszkodok, s ha a zászló meg is változna akkor elfoglalunk egy másik várat, várost :)

Továbbra ajánlani fogom rednek hogy posztoljunk rendszeresen verseket/rajzokat/képeket a görbekör fészbükkös oldalára, amit meg lehet osztani, hozzászólni, kritizálni stb. Ugyanakkor reklámozni fogom az erdélyi költő s író barátaimnak az oldalt, egyenlőre ennyit tehetek.
Továbbra mindenkinek egy alkotásteli dúsgazdag hétvégét kívánok, nagyon örültem a társalgónak Rézi :)

Barát üdvözlégy

Milán =) avagy (ex: Raven)

Somlay Artúrnak egy színésznő a büfében azt mondta ,hogy kolléga az öreg elgondolkozott és megkérdezte:Mikor voltam én kúrva??
Csak az életművészről jutott eszembe,
Megyek aludni mert leesek a fáról:)

Kösz Robi!
Nézd ...az oldal vezetés nélkül van (Minden tiszteletem Red-é de akkor is ez a helyzet )Talán ez a legnagyobb gond. Nem hiszem,hogy ki tudjuk húzni magunkat a hajunknál fogva ebből a gödörből .
Páran már megpróbálták Pekk@ .Prince a legutóbb ha jól emlékszem ..(persze nem jól emlékszem az nem az erősségem:)
A kérdés szerintem :Mit lehetne tenni?? Aztán jön a hogyan?
Aludjatok jól !

Sziasztok, nos ezt az oldalt azért nyitottam, hogy kiabálja ki magát mindenki, ha valami baja van...!
Kezdem azzal, hogy hajdanán amikor még ide beléptem, ami már több éve volt, nyüzsgött itt az élet. Függetlenül attól hogy valaki vizuális, vagy írásos alkotó, mindenhez hozzászólt, negatív vagy pozitív értelemben, de az adott műnél leírta a véleményét, a vérmérsékletétől függően...!
Mi a helyzet ma...? Van hogy fent van 2-5 ember, de csak vannak, olykor több 10 perceket, néha órákat és nem véleményeznek semmit, tisztelet a kevés kivételnek..
Bár a listán még szerepelnek, de a vizuális alkotók eltűntek, nem publikálnak s véleményem szerint az érdektelenség miatt...!
Az én kicsi problémám az, sokszori próbálkozásom dacára nem tudtam egy festményem itt publikálni, ám a facebook görön igen...! Persze, van egy admin, ám az csak van.
No hirtelen ennyi, üdvözlettel, Rézi

Szia, ezt a szöveget a társalgó fejrészébe másold be a szerkesztés funkciót használva, mert ha több oldalnyi hsz érkezik, akkor ez az első nem fog látszani az újra, a legújabbakra kattintva az adott (2., 3., stb.) oldal tetején. Megoldható?

Szeva, megtettem, csak az a kérdés, hogy jól csináltam e...?
Üdv. Rézi