EZ A VÉG KEZDETE, AVAGY A KEZDET VÉGE?

Pekk@ képe

Kedves Görbekör!

Egy irodalmi, művészeti oldal élete és az abban szereplő alkotások célja, meggyőződésem szerint - az alkotói szabadság, a művészeti elhivatottság (alázat) alapulvételével - az amikor kommunikál egymással alkotás és olvasó (néző); és ezen a művészeti portálon az egyik alkotó a másikkal.

Tapasztaljátok, hogy nem igazán működik a "Görbekör". Nem technikailag (bár abban is van néha zavar), hanem a művészek inaktivitása miatt. Igen, mi 233-an, akik alkotásokat tehetünk közzé, véleményeket, kritikákat, vagy elismeréseket adhatnánk és persze az a 4186 regisztrált tag, aki csak véleményt, hozzászólást tehet(ne), de nagyon nem tesszük ezt!

Egy évre visszanéztem 25 regisztrált tag jelentkezett művésznek, ebből majd húszan felvételt nyertek közénk. Aztán a nagy többség eltűnt. Igen, sem alkotást nem hozott, sem hozzászólást nem tett egyetlen alkotáshoz.

A jelenlegi 233 művész kb. 3,65%-a átlagosan 8,5 fő ad valamilyen életjelet. Ez néha alkotás, máskor hozzászólás.

Ebben a társalgóban próbáljuk közösen aktívabbá tenni magunkat, másokat - akik legalább bekukkantanak az oldalra, bár egy szót nem szólnak... Tudom, annyi kifogás van, ahányan vagyunk, de ez egy közösségi oldal is, beszélgetni tudunk (állítólag ez az ember egyik fő eleme), talán megoldást is találhatunk.

Azzal a szándékkal írtam mindezt, és nyitottam meg e társalgót, hogy a kérdés:

"EZ A VÉG KEZDETE, AVAGY A KEZDET VÉGE?"

megválaszolható legyen.

Tisztelettel: Pekk@

807 egyedi megtekintés

Új hozzászólás

Kedves Pekk@, kedves olvasók és alkotók

Mindkét változat kissé elszomorít, akárhogy is nézném, fordítgatnám ezt a fentebb elhangzott mondatot. Az oldalnak nagy potenciálja volt az elején, baráti körök alakultak, talán nem voltunk épp ilyen sokan de abban biztos vagyok hogy sokkal több emberke aktivált...mindenki ahogyan épp tudott, vagy ahogy időnk megengedte. Aztán jöttek a viták (még ez is jó dolog volt mert építő jellegű diskurálásokat hozott ki belőlünk), a vérig sértett „művészek”, a fehér éjszakák, ahol jobbnál jobb kritikákra kellet válaszolni, jobbnál jobb alkotók műveihez méltó hozzászólásmondásokat írni.

Egyrészt azért töröltem régi profilom mert én is pár hónappal ezelőtt úgy véltem hogy minden hiába, maradtam még egy darabot de valami azt súgta bennem, ha komolyan akarok hozzá állni az irodalomnak máshová kell majd menjek. Tudom hogy ott van az a pár ember, aki persze kivétel és maga a hatalmas gerendái a görnek. Ezek az emberek nélkül (nem szükséges neveket mondjak ) már rég nem lenne az oldal, ezért örök hálakabátokat dobigálok feléjük.

Eltelt pár hónap és akárhányszor nézegettem az oldalt (immár csak olvasóként) egy furfangos gondolat motoszkált bennem... avagy mi lenne ha...ha még adnék egy esélyt neki, ugyanis mindig is bölcs, kreatív emberekkel dúlt-fúlt az oldal, és az a különös hangulat amikor haza tér az ember fáradtan, tele gondokkal és feljön az görre, kikapcsolja magából a világot és csak a művészetnek szenteli fel az a pár percet/órát amit itt tölthet. Na és ez az..ez hiányzott és lám lám még mindig itt szlamtelenkedek egy bágyadt szepterbertelen este.

Szerintem mondogat valamit ez a statikus Statisztika, éspedig van pár ember és fehérnép akik egy csónakban ülnek, mondjuk a Balaton kellős közepén és megpróbálnak a part felé evezni... persze evező nélkül. Nehéz feladat barátaim, de azt hiszem megéri. Most itt nem számít hogy hány halat fog útközbe, vagy hány halat adományoz a másik evezőnek. A lényeg az hogy itt vagyunk, együtt és próbálkozunk saját kezünkkel egy olyan helyet teremteni ahol otthonosan érezzük magunkat. No de ehhez segitségre szorulunk. Továbbra fogom ajánlni az oldalt ez erdélyi és párciumi irodalom/vizuális művészet kedvelőknek, hátha páran még összegyűlnek :) Tudom hogy nem a létszámmal van a gond hanem a jelenléttel :P

Tudom jó lenne egy Sturm und Drang -féle nagyobb dunai hajó, talán egy církáló mellyel pillanatok alatt mind a fekete tengerbe kötünk ki, egy most vagy soha mozgalom, egy lisztet megőrölő elektromos malom, de itt most pár nagyon tehetséges ember jelentkezett és ahogy mondani szokták ...türelem rózsát terem...semmi köze nincs a halaknak, de hátha meghall minket valaki, és akkor semmi köze sem lesz a halálnak :)

Baráti üdvözlégy
marasztalt az oldal..
s a hal sem fog kihalni
ha nem esz meg e cethal.

Milán (avagy a katolikus 1ház szerint Mihály mert lám a Milán nem magyar név)
többek közt: ex Raven

Nagyon köszönöm szavaidat kedves Milán!

Remélem mások is felismerik ezeket a rejtett kincseinket és megmozdulnak.

Barátsággal: Pekk@

Nem is láttam eddig ezt a társalgót. De azért örülök, hogy ráakadtam. Nyilván ideírtam volna, és nem a gumiszobába, ha előbb észreveszem.

Végigolvastam, és igen meglepett, hogy ennyi jó szándékú ember igyekszik megmenteni a Görbét. Nem tagadom teljesen elérzékenyültem, és ha előbb tévedek ide, akkor nem lépem meg azt, amit a másik társalgóba írtam. Szóval ennyi összefogással már lehet valamit kezdeni, és ez még engem is inspirál.

Ha még jó néven veszitek tőlem, akkor a társalgón belül egy nem klasszikus vitaindítót javasolnék, amolyan közvélemény kutatás félét.

Én azon gondolkozom - mint ahogyan általában egy probléma felmerülése esetén -, hogy miért, mitől keletkezett, mert így egyszerűbb a megoldást is megtalálni. Az okok között - és most csak felsorolás szerűen, a teljesség igénye nélkül, az oldalra adoptálva - például: 1.) A tagok egyéb magánéleti leterheltsége, 2.) személyes ellentétek, 3.) klikkesedés leszűkíti az idelátogatók körét, 4.) őszintétlen vélemények, 5.) sekélyes, minősíthetetlen produkciók, 6.) elhanyagoltság érzete (kellő figyelem hiánya), 7.) rossz műszaki paraméterek, 8.) jövőkép nélküliség, 9.) új ötletek hiánya, 10.) személytelenség (találkozók hiánya), 11.) kihívások, versenyek, és azok nyerteseinek (erkölcsi) elismerésének hiánya, 12.) a portál vezetőjének hiánya, (BRIGI!!! NEM RÁD GONDOLOK) 13.) a portál nem ismertsége (önreklám, toborzás), 14.) financiális problémák... stb.?

Mielőtt feltenném a kérdésem, az én személyes véleményem, hogy mindezek összessége.

Azért arra gondoltam, ha valaki nem így látja, írja le egy szóban ide, hogy szerinte mik azok az alapvető okok ami miatt ez a helyzet kialakult! Mégpedig azért, hogy lehessen egy összegzést (statisztikát) készíteni, hogy ki miben látja a fő problémát. Nyilván van olyan ami nem jutott eszembe, akkor azt írja meg. /Nem kell a véleményt szégyellni!/ Az már csak hab lenne a torta tetején, ha pár szóban azt is leírná a véleményező, hogy milyen megoldást javasolna az általa gondolt probléma kiküszöbölése érdekében.

Pekk@-nak külön köszönöm, hogy ezt a társalgót megnyitotta, mert ez számomra egyértelműen bebizonyított legalább három dolgot is. Az egyik az, hogy sokkal célravezetőbb megoldást választott, mint én a hirtelen felindulásommal, hogy bebizonyította, van itt még potenciál, és azt is igazolta, hogy a felhördülésemnek volt alapja, mert már szeptemberben felvállalta, hogy ezt a keserű témát megfogalmazza.

Mit írhatnék még? Itt vagyok, és mindig is voltam, csak néha kiborít a hiábavalóság. Nem mondom, hogy bocsi, ja, de :)

Örül a szívem, igyekszen mihamarabb írni itt is! :)

Kedves prince, olvastalak. Most egyébre nincs időm. Amúgy egyetértek.
Ha végigolvastad a társalgót, akkor láttad, hogy Pekka végül feladta ezt a szép próbálkozást néhány hónapja, és a maga részéről kivonult a Görbe Körből. Ahogy te is akartad. Ugye, csak akartad, és már nem akarod.:)

Szerintem Pekk@ jót akar. Aggódik a portálért, és igaza van. Viszont mindenki másnak is igaza van abban, hogy itt semmi nem lehet kötelező. Szóval mindenkinek igaza van. Ezt hívják patthelyzetnek. A legnagyobb probléma, hogy kevesen vagyunk, akik írnak is egymás műveihez. Ha egyvalaki kiesik, megsínyli az oldal. Ez van. Megteszi az ember, amit ideje, tudása enged. :)

Szerintem is jót akar Pekk@, és nagyon örültem is a lelkesedésének. Sajnálom, hogy ez lett belőle. De pontosan, megtesszük, amit tudunk. :)

Sziasztok! Telefonról írom a köv. sorokat, ú.h. kérlek, bocsássátok meg nekem az esetl. félregépeléseket és rövidítéseket :D
Viccet félretéve, tényleg marha nehéz a telómról bevinni egy épkézláb szöveget, legalábbis jelen oldalon, javítani meg egyenesen lehetetlen. Mégis szeretném megfogalmazni a go.dolataimat. Célom nem hangulatkeltés, se magyarázkodás, se szemrehányás, csak szeretnékk rávvilágítani erre-arra. *se önsajnáltatás, semmi ilyesmi.
Szóval nagyjából 3 hete, hogy a feje tetejére állt az életem egyik pillanatról a másikra, bár azért voltak már baljós előjelek. Közben dolgozom, túlórázom, és mivel beteg is vagyok, orvoshoz és különféle vizsgálatokra megyek, és persze alszom amennyit csak lehet, hogy bírjam szusszal. Takarítás? Ne röhögtess! Mosás? Kèt hete rossz a mosógép! Legalább egaprócska randi a pároddal? Mit akarsz, naponta beszéltek facebookon!
Szóval nagyjából három hét, nagyjából ennyi ideje vagyok inaktív. És feljövök az oldalra, mit olvasok? Hogy mindig van kifogás, de legtöbbször a lustaság a valódi ok. Nem veszem magamra, mert tudom, hogy nem így van, de igazán hatalmas tettvágyat sem ébreszt bennem.

Ezt a közösséget nem az fogja egyben tartani, hogy azért dolgozunk, hofy egyben maradjon, bár korántsem elhanyagolható tényező. De ami igazán vendégmarasztaló, az a jó érzés. Hogy szeretek itt lenni, és szívesen cserélek eszmét a tagokkal. Valamiért még mibdig itt vagyunk,, nem? Minden rossz érzésünk, csalódottságunk, rezignáltságunk és elhanyagolva érzésességünk ellenére is.
Ahány ember, annyi kifogás, de legalább annyi valódi indok is, amibe nem láthatunm bele.
De talán nem is kell. Egyébként nemm lennék jó szónok, mert ha mikrofonba kéne mindezt elmondanom, úgy berezelnék, hogy meg sem tudnékk szólalni. Csak a "monitor" mögött ilyen nagy a szám, de szerencsére ilyen a zinternet. :D Viszont szentül hiszem, akárcsak Pekk@ amikor nem túl régen még a leglelkesebb volt közöttünk, hogy én is az oldal érdekében cseleksszem, amikor e sorokat írom, és ha tudnám az elejétől kezdve, hogy milyrn reakciót váltok ki, akkor is leírnámm, mert az őszinteség az egyik alappillérünk - nem véletlenül - mégha sojszor meg is kapom, hogy nnem vagyok elég őszinte, ha kritikáról van szó, azért láthatjátok, hogy igyekszem :D
Remélem, Pekk@, hogy ezt olvasva kicsit átértékeled a szándékomat, és kedves Többiek, ha másra nem, talán arra jó volt ez a hozzászólás, hogy mosolyt csaljon az arcotokra :)
Át-nem-olvasással, de barátsággal: Brigi

Nagyon pozitiv.:) Brigi, hajrá!

Én is kezdem a pohárnak az üres felét nézni, de ott van még az üveg és majd újratöltjük a poharakat :)

igaz beszed bar egy pici baba mellett nehez :)) olvasni olvaslak titeket.

Hétközben most igazán kevés időm van de olvaslak titeket. Hétvégén pedig igyekszem bepótolni a lemaradást. Valóban így van ahogy mondod Pekk@, sokat feltöltenek és sajna csak saját irományaira reagálnak. Most nem azt mondom hogy menyországba kerülnek azok akik másoknak is írnak valamit de legalább egy szó, pár betüt kéne szánni annak az alkotótársnak és akkor talán jobban fejlődnénk mint közösség. Ahogy az előző hozzászólásmondásaimba is emlegettem egy irodalmi portálnak szüksége va marketingre is még ha minden pro bono is. Na de ez egy műhely kéne legyen és nem olyan oldal ahová kirakom a műveimet és addig várok míg valaki meg nem mukkan.
No elnézést a pesszimizmusomért, de valamit csak kéne cselekedni.

Egy közös kötet nyomtatása sok jövendő, aktuális, és volt tagot érdekelné.
Vagy legyen akár egy találkozó valahol, hogy megismerjük egymást.
Vagy akár egy két kirándulás valahol.

Na nem is tudom.
Kreatív játékok, ami ugyebár megvan de kevés a létszám ahhoz.
Még gondolkodom és majd szólok még ha eszembe jut valami.
Addig is kellemes napsütéses hétvégét kívánok mindenkinek :)

A kisebbik unokám keresztelője volt. Sok öröm, sok munka. Megérte. :) A héten itthon még itthon van a férjem, ilyenkor minden időm az övé. A jövőhéten már többet leszek.

Az örömök hete! :) Teljesen megértelek...

Milán ó!
S írjál!
:)

Egyetértek! :)

A főcímben feltett kérdésedre pedig határozottan az a válaszom, hogy nem tudom.

Én sem tudom, ezért tegyünk valamit, hogy megválaszolhassuk! :)

Sziasztok!

Nekem nagyon sokat adott ez az oldal, régebben még a GothArton rengetegen hozzászóltak az írásaimhoz, amiért borzasztóan hálás vagyok. Szeretném, ha ezt az aktivitást újra meg lehetne teremteni. Mostanság egyre többet jövök ide, mert szívesen olvasgatok, sok a tehetséges alkotó. Úgy lehet fejlődni, ha elmondjuk egymásnak a véleményünket, ha elolvassuk mások verseit. Azt látom, hogy már régóta nincsenek új jelentkezők sem, ami nagyon szomorú.Mi vehette el a kedvüket / kedvünket? Nem tudom. :(

Én csak annak örülök hogy itt vagyunk, leszünk, voltunk stb s ha az oldal úgy döntene hogy megdöglik kitalálunk valamit. Na jó azért mégi érdemes lenne harcolni azért hogy elkerüljük a fentebb említett katastrófát.

Nem vagyok a márket Ingnek a híve de tényleg kéne reklámozni valahol az oldalt és most nem a fészbükkre gondolok mert az nem épp a megfelelő hely ahol irodalmi oldalakat szokás megosztani.
Na nem is tudom, elhangzott már a téma.

Hátha és remélem hogy az új esztendő több és szerencsésebb napokat hoz majd nekünk és folyni fognak a szavak, kommentek, alkotások, tagok. Kicsit naív gondolatfergeteg de inkább legyen az minthogy körbetáncoljam a pesszimista gödrömet.

Háát ... ez hosszabb megfontolást igényel egy csekély értelmű medvétől de talán most lesz majd időm nem sokára részletesebben reagálok majd ...mint az aranyhal a választóvízben.
Addig Boldog ünnepi készülődést és Kellemes karácsonyi Ünnepeket!

Drága Hercegem! Örülök, hogy látlak. Próbáltunk ötletelni, de van amikor tényleg kevesen vagyunk. Sokszor én is csak nézek ki a fejemből a fáradtságtól, és nem tudok egy épkézláb mondatot leírni. Remélem, ha túl leszek az ünnepi hajszán lesz pár nyugis napom és akkor én is aktívabb leszek.

Drága Dana!

Ez abszolút érthető, és szerintem így van ezzel mindenki más is, én magam is. Rettenetesen elfáradtam az idén, és piszkosul várom, hogy vége legyen az évnek.
Igen, látom a próbálkozásokat, és sajnos azt is, hogy nem sok eredményre vezetett. De ez aztán tényleg nem annak a pár embernek a hibája, aki kitartóan aktív. Sajnos visszatekintve egy, másfél évre ezekben az időkben más volt a helyzet. Azokról az időkről beszélek amikor például a "gumiszoba" is létrejött. Nem akartam eddig leírni, de például, ha átnézel -és ez nem a reklám helye-, a "fullexra"-n 16-25-en vannak esténként, a "Napvilágon" 6-10-en egyidejűleg. Ugyan az is igaz, hogy más struktúrával működnek, de ezekből az elemekből néhányat lehetne hasznosítani. Te magadból, pontosabban a saját érzéseidből indulsz ki,mint ahogyan én is. Fáradtak vagyunk, ez érthető is, és másoknál is belátható érvelés, de valami még sem oké, ha ilyen ellenpéldák is vannak. Mert hát,... ott is bizonyára fáradtak a tagok, és mégis jelen vannak, és aktívak. Valamitól azokon a portálokon nagyobb a kohéziós erő. Valamiért leküzdik a fáradtságukat, és buzgók. Na, ennek a rejtélyét kéne valahogy megcsípni. Ezért feszegetem ezt az ok keresést. ..., és Isten lássa a lelkemet, bajom nincs MICE-vel, de egy biztos, hogy a "full"-on az Lörinc L. Anna jelenlétét mindig érezni, annak ellenére, hogy nincs állandóan jelen. A "Napvilágon" egy rakás moderátor, vagy admin van, akiből mindig jelen van valaki. Szegény Brigi, ha jól tudom, egyedül kínlódik az oldal összes nyavalyával, a saját maga személyes leterheltségével, és még van aki b@szogatja is.
Ezért merem gondolni, hogy roppant összetett a probléma, és, de főleg(!) "fejtől bűzlik a hal": Van mit tenni, de az is bizonyos, hogy ilyen gazdátlanul, interaktivitás nélkül, személytelenül, érdektelenül sajnos hamarosan behal az oldal.

Igazából, főbb vonalakon ez a meglátásom. Kíváncsi lennék a véleményedre, meg persze másoké is.

Szeretettel ölellek: Zoli

Én motiváció- és ihlethiány miatt vagyok sokszor távol az oldaltól. Meg - őszintén szólva - nincs nagyon sok olyan alkotó, akinek a művei idevonzanának. Olyanok, akikről bizton tudnám, hogy érdemes elolvasni az újabb munkáikat. molnár péter és kismezei jutnak eszembe. És pl. Sangre. Bár nála - némileg ellentmondva az iménti kijelentésemnek - jócskán el vagyok maradva. Az ihlethiány adottság. És ez azt eredményezi, hogy nincs nálam új tartalom. Ha lenne, tán aktívabban böngésznék az versek és prózák közt, továbbá sűrűbben írnék hsz-okat is azt hiszem. Gondolván, hogy a "megszólított" alkotótárs esetleg viszonozza a látogatást. Bár (és ez is kedvet szegő tapasztalat), sokszor hiába tettem ezt még aktívabb koromban. És ez is kedvet szegően hatott. Persze el is múlt már benne ez a fajta hiúság. Mert azt tényként kéne kezelni, hogy egy adott alkotás értéke sosem függhet attól., hogy épp hányan látják vagy olvassák. Bár ha megnézzük, sokszor csak ez számít. Lásd pl. a filmipart. Vagy ne hasonlítgassuk össze a körtét az almával?:) Szóval azt akarom mondani, hogy egy jó vers (na, persze ki mondja meg: mi a jó vers) akkor is az (mondjuk itt a Görbe Körön), ha hárman kommentálják, és akkor is, ha százan. Erről még valami eszembe jutott. Láttam én már korábban olyat, hogy egy általam gyatrának tartott írás nagy tetszést és sok dicsérő megjegyzést hozott. Ugyanakkor az én (persze szubjektíven) jobbnak és értékesebbnek tartott dolgomat kb. le se sajnálták. Ilyen tapasztalások után már elvész a hiúság, a tetszeni vágyás. Bennem legalábbis elveszett. És ez a publikációs fórum elhanyagolásához vezet. Ez így összesen. Legalábbis esetemben. Mert ha az utóbbi hónapokban (években!?) feljöttem, akkor főleg a társalgókat szemléztem. Mert azt az érzést (és tényt), hogy ehhez a közösséghez tartozom - másokkal ellentétben - eszembe sem jutott még feladnom. S míg lesz rá lehetőség, honlap, addig ide (is) fogok kötődni.
Puszi mindenkinek!:)))

Azt hiszem lassan sikerül legyőznöm ezt a félelmem. Próbálok mindenkit olvasni és megismerni. Nagyon jólesik a sok biztatás és a pozitív visszajelzések amiket kapok tőletek, szóval a jövőben nem lesz ezzel gond mert megbátorítottatok! Köszönöm a tanácsokat és a segítséget. :)
Igyekszem sok hozzászólással színesíteni az oldalt.

Szia, én véletlenül (illetve szándékosan, természetesen) nem épp valami rossz kritikát írtam nálad az egyik művednél? Úgy rémlik, de nem vagyok biztos benne.

Kedves Monocikli, részemről kellemes meglepetés a hozzászólásod. :)
Mindentől függetlenül az itt jelenlévők mindegyikének teljes joga van minden tartalomhoz hozzászólni az oldalon, legyen szó építő jellegű kritikáról vagy csak a tetszés kifejezéséről, ez alól te sem lehetsz kivétel. Érthető, hogy bátorságot kell merítened, ezzel én is így voltam eleinte. Vajon mennyivel lenne más a világ, ha az iskolában a tanárok nem torkolnák le a gyerekeket, ha "hülyeséget" mondanak? Na mindegy, elkalandoztam :)
Szóval én azt tanácsolom, hogy ne félj attól, hogy hülyeséget írsz, mert ha nem írod le, nem tudhatod meg, hogy mások szerint hülyeség-e, és tök jó viták, beszélgetések, eszmecserék kerekedhetnek belőle :) Elárulom, hogy mindannyian írunk időnként hülyeségeket :)
És nagyon sokszor egy egyszerű tetszésnyilvánítás is jól tud esni, főleg, ha - ahogy Dana írta - azt is megpróbálod kifejezni, hogy mi fogott meg az adott műben, esetleg mi nem. Nem mellesleg te is fejlődhetsz ezáltal :)
Hajrá! :)

Ja, és már az is egy nagy lépés előre, hogy itt ebben a társalgóban megfogalmaztad a gondolataidat :)

Egy irodalmi műhelyen arról volt szó hogy kinek van joga és kinek nincs joga hozzászólni. Nos az a személy aki nem hozott magával írást nem akarta véleményét megosztani, pont azért mert nem hozta magával írásait. A lényeg az hogy te kiraktad az alkotásaidat és ehhez kell némi bátorság, pláne az elején. Szerintem ugyanolyan merészen véleményezd mások műveit is mert így gazdagabb lesz a közösség. Abszolút nem számít a korosztály, gondolkodásmód. Ezért válik egy csoport színessé és dinamikussá. Hajrá monocikli, menni fog :D

Csak egyszerűen írd meg, hogy miért tetszik. Milyen gondolatokat ébresztett benned, vagy érzést. Vagy, ha van olyan sor, amit kiemelnél, tedd meg és írd oda, hogy miért. Talán csak ennyi az egész.
Ölellek: Dana

Nekem ezzel kapcsolatban egy olyan problémám van, hogy új tagként, ráadásul a többséghez képest elég fiatalon, nem igen érzem úgy, hogy jogomban állna véleményezni bárki munkáját is. Emellett pedig kevésnek is érzem a tudásom ehhez. Rengeteget olvasom az oldalon a csodás írásokat. Elég sokan láthattatok fent, még hajnalok hajnalán is. Aztán amikor odáig jutok, hogy kommentelnék, elfog az érzés, hogy nem akarok hülyeségeket irkálni, másrészről meg elég snassz lenne mindenhová odaírni, hogy "jajj, mennyire tetszik", amikor sokszor tényleg csak ez a gondolat lesz úrrá rajtam, semmi több.
Ha van bármi ötletetek, hogy hogyan tehetném túl magam ezen a zavarbajövésen és kisebbségi komplexuson, annak nagyon örülnék :)

Kedves ifjú barátom!
Több szem, több csipa! Ne félj leírni a gondolataidat! Teljes jogú tagja vagy a Görbe Körnek! Bekerültél, tehát az oldal a tiéd is. Alakítsd!

Jogodban áll a másik embert tiszteletben tartva negatív és pozitív véleményednek egyaránt hangot adni, vagyis itt az oldalon meg betűt :) Ha már gondolkozol, akkor szerintem az nem lehet rossz, tehát ennek "végtermékeként" nem fogsz "hülyeségeket irkálni". :)
Már csak a több szem többet lát elven is jó ha írsz; és mivel többet lehet látni téged is, ezért a te verseidhez is könnyebben odatalálhat más
Lehetne a oldal mottója valami ilyesmi: olvasni és olvasni hagyni :)
Vagy akkor már inkább az olvasni és olvasottnak lenni :)
Na mindegy, elkalandoztam, szoktam ^_^

Az én tanácsom:
Írd meg és kattints a mentés gombra :)

Egy kis inspiráció mindannyiunknak :)

,,Hónapok óta a híredet se hallom,
Hiába ordítok, nem hallod már a hangom.
Tán a hétköznapok fogságába estél,
Bár segíthetnék rajtad, drága testvér."

Ismerős Arcok - Barátom
https://www.youtube.com/watch?v=...

Sziasztok, egy hétig nem volt gépem. Így ezt az okt. 17-i jelentkezést is csak most láttam:
http://gorbekor.hu/jelentkez%C3%...
És most sajnos nincs időm rá, mert holnap korán kelek. Hátha valaki szintén nem látta még. Hosszú szünet után ez az első jelentkezés.

Kitartás mindenkinek!

A munka teremti meg a jóléti alapját.
Mindig örömmel látom milyen szép autója van főnökömnek! Bizony,,, keményen megdolgoztam érte!
Még egyet alszunk aztán tényleg olvasok ..netán írok.
Jó éjt !

"A munka teremti meg a jólét alapját."

Ez így igaz! Az én főnököm is jól él.

De nem téli álmot, ugye Medve Bátyó!
:)
Számolom én is a napokat, hogy mikor lazíthatok kicsit a munka mellett. Mindig azt hiszem, a következő hétvége lesz az, amikor végre több időt lehetek itt. Nyakunkon a hosszú hétvége. Ennek a mai napig örülhettem.
Ketté tört. Csak holnap, és vasárnap lesz egy kis szabadidőm. A péntek-szombat megint munkával telik nekem.
Hiányoztok! Majd jövök.

Sziasztok népek!
Még van három qurva kemény napom aztán remélem eljutok a körre.
Briginek hajrá a többieknek medve ölelés meg jó éjt !
Mászok aludni

Köszönöm :)

Köszönöm nektek, egy kicsit most el is érzékenyültem :)

Hát, valakinek meg mikor hogy :)

Well well Brigi ez egy nagyon pozitív hozzáállás, szerintem se jövünk ide mert úgy mondja a Webírnok hanem azért mert napjaink monotonitásának metszéspontján, ez az a hely ahol otthon érezzük magunkat :)

Van akinek piac (hetente egyszer), van akinek egy központi platz (ugyanúgy csak hétvégénként) és van aki persze naponta ragad rá az oldalra. Hogy most olvas vagy ír vagy skót azt nem a mi felelősségünk.

Mi csak annyit tehetünk hogy buzdítjuk a népet :)

A múltban vajon hány rabszolgának volt ideje valamilyen művészeti ággal foglalkozni?

Ovidius, na jó őt száműzték Tomis citybe (ma Konstanca – romániai Fekete-tengerparti város) de élete végéig írt, még ha nem is tudott soha visszamenni Rómába.

“önként jött ajakamra, kötött formában az ének:
sponte suā carmen numerōs veniēbat ad aptōs
et quod temptābam scrībere, versus erat.”

Úgy látom nem is álló víz hanem lassan holt ág.
.Megyek aludni mert ha nem megyek akkor is az lesz a vége csak akkor itt a gép előtt és bízok abban ,hogy talán jobbra fordul ..vagy balra mindegy csak mozogjon már:
Én mostanában képtelen vagyok segíteni ebben .Nulla időm van ...kifogytam belőle.Talán majd javul
Üdv Mindenkinek és Jó éjt

Kedves Pekk@!
Tudom, hogy jó szándék vezérel, amikor taszigálni próbálod a tettvágyat, és nagyra becsülöm, hogy ilyen lelkesen próbálkzol.
m az, hogy a gazdasági, lelki, alkotói válságomat (azért írom így, mert mindenkinek szól amit írtál) kifogásnak nevezed, csak azt éred el, hogy rossz érzéssel jövök az oldalra, ani nem segít az alkotói kedvemen, és ebben szerintem nem én vagyok az egyetlen.
A matekleckét sem szerettük, mert folyton megkaptuk a magunkét, ha kimaradt. Pedig szeretem a matekot.
Üdvözlettel: Brigi

Tedd a szívedre a kezed: veled is előfordult már, hogy hosszabb ideig inaktív voltál.

Kedves Brigi!

Kezdem kicsit hülyén érezni magamat. Igen, tenni akartam, de látom nem sok értelme van...volt.
Elnézéseteket kérem!

Aktívan visszafogom magamat ezután, s nekem is már csak rossz érzésem van...

Nem ez volt a célom, és nem akartalak megbántani. De úgy gondolom, nem csak az alkotásoknál kell őszintének lennünk.
Az oldalra kikapcsolódni jövök, s nem azért, hogy egy újabb kötelességet letudjak.
Továbbra is barátsággal: Brigi

Tisztelem az őszinteséget, mert én is ezt teszem, tettem. Sajnos ahogy látom teljesen feleslegesen próbáltam bármit is tenni. Lehet, bennem van a hiba.

Jelenleg nem érzem jól magam itt. Mást úgy sem tehetek - egy hosszabb szünetet tartok. Ha lesz még Gör, egyszer majd jövök talán...

(Nem haragszom és nem is sértődtem meg, csak levontam a konzekvenciát és azt hiszem itt nincs szükség arra, ami(ke)t még szerettem volna tenni az oldalért!)

Barátsággal: Pekk@

Egyre rosszabb.

Már egy hete. Nem járt itt, egy mókus nem sok annyi baj legyen... Vadul kirobban viták (sajnos elmaradtak), helyett csendes látogatói mosoly. "Na igen, azzal nincs sok macera," mondaná a gangon túlról valaki. De csendben maradnak, mint néma füstjelek a dombon innen.

(el)vegetálunk

Pedig annyi mindent lehetne csinálni itt az oldalon. :)

Például egy elindított játékban kicsit aktívabban részt venni, például hozzászólni mások alkotásaihoz, például a 4186 tagból mondjuk további 5 % (de legyen csak 200) bekapcsolódna az oldal életébe, de a 233 művész további 10 %-a (talán 23 fő) is vehetné a fáradságot és hozhatna alkotásokat, amik mellett hozzá is szólna másokéhoz, ha már jelentkezett és felvételt nyert ide... stb. Persze lehet, hogy én látom rosszul. Hárman-négyen kevesen vagyunk ahhoz,hogy pezsegjünk.

Tudom; kifogás annyi van, mint ahányan vagyunk, gazdasági-, lelki-, alkotói-, szellemi- és még sorolhatnánk milyen válság van. Frászt - mi kétszázharminchárom alkotó művésztagok - nagy részben lusták vagyunk, szeretnénk valahová tartozni (bocsánat; a Görbekörhöz), de a nagyon nagy többség semmit nem tesz ezért.

Gyakran látom amikor 6 - 7 tag itt van az oldalon, de... talán olvas, nézelődik, aztán egy szót nem szól senki alkotásához. Mint az óvodában; Pisti látja a sarokban Évit, de nem szól hozzá, pedig de jó lenne egy kicsit beszélgetni, megkérdezni: milyen volt a kakaó, miért nem szereti a mákos tésztát? Évi meg azt gondolhatja, ez a "SÜKET" Pisti - ha ő nem, akkor én sem szólok - juszt sem! Így sohasem tudják meg a másikról, hogy valójában mit is tud(na).

Köszi a felsorolást.
Azt hittem, hogy felhívásnak veszed a keringőre és adsz egy jó kis feladatot.:)

Szerintem azért ismerjük már egy ideje egymást, tudjuk ki milyen.
Én a magam részéről nem feltétlenül vagyok kíváncsi - minden mutogatás és kibeszélés nélkül - arra, hogy X vagy Y mit tud-tudna... -.-

Azt hiszem félreértetted a fentieket! Sem mutogatásról, sem kibeszélésről egy szó sem volt. Ez itt egy műhely (is), egyben a másik alkotásának (igenis; tudásának) a megismerése, véleményünk (ha tudunk: kritikánk) megosztásával. Te nem vagy kíváncsi sem X-re, sem Y-ra, hogy mit tud-tudna. Elég furcsa hozzáállás...

Te értetted félre amit írtam -.-

Köszönöm mindannyiótoknak, nagyon kedvesek vagytok! :)))

Én is gratulálok, az valahogy kimaradt :)

Én is hiányoltalak. Légy önmagad. Szeretem a hozzászólásaidat (is). :) Ölellek: Dana

Altertunder, kedves! Neked szól a fenti hsz. A darabodhoz szeretettel gratulálok! :)

Sziasztok! Szia Altertündér!

Már kezdtem aggódni, örülök, hogy itt vagy még közöttünk :)

Szerintem ezen a téren (is) hajlamosak vagyunk végletekben gondolkodni. Tudom, hogy én pl állandóan mondom a magamét ebben a témában, de azt soha nem mondanám, hogy a "finomkodás" menjen az őszinteség rovására, mégis ha szóvá teszek valamit (ami azért ritka), sokan azt hiszik, hogy így gondolom. Engem például nem is a nyers, kíméletlen kritika szokott bántani, hanem ha valaki lenéző, flegmán odavetett véleményt fogalmaz meg. Ezt nehogy magadra vedd! :) Csak elgondolkodtam.

Sokan vagyunk itt az oldalon, más-más vérmérséklettel, értékrenddel, stb. Ezek különbözőségeiből akadhatnak konfliktusok, amiből néha elegünk van, és olyankor elmegy a kedvünk egy kicsit az egésztől, de szerencsére vagyunk valahányan, akiknél ez csak időleges.
Viszont szerintem az lenne a furcsa, ha egyformák lennénk, bocsi a közhelyért. :)

Na, megyek ebédelni, további szép napot mindenkinek! :)

Hű ha nem semmi Altertunder, nagy gratula :D Szerintem még az oldal nem jutott oda hogy csak fimonított szavak filterén keresztűl szürjük a csodálatos kommenteket. Értékelni való hogy őszinte vagy, ez nem is lehetne másképp, szebb szavakkal elmondani. Csak így tovább :)

Nagyon köszönöm! :)

Sziasztok!
Kicsit elmaradtam én is mostanában, ez bánt is eléggé. Egy időben nagyon elment a kedvem attól, hogy valódi véleményt mondjak bármiről is, úgy éreztem, a legtöbben jobban szeretik a finomkodó, simogató, pátyolgató szavakat, mint az őszinte kritikát, persze azt is aláírom, hogy tudok - nem mindig akarattal - nyers és erős lenni, de sosem vagyok sértően személyeskedő, mint amit olykor viszonzásul kaptam. De mindegy is, a hozzászólásaim elmaradásának ez a legfőbb oka. Olvasgatni azért szoktam néha, most arra is kevés időm volt, mert határidőre kellett színdarabot írnom egy veszprémi társulatnak, elkészült, leadtam, igyekszem visszatérni.
Alapvetően még mindig szeretek közöttetek lenni.

Gratulálok én is! :)

Halihó!
Még nem tudjátok, de Mice felvetette, hogy jogot adna nekem, hogy szerkeszteni tudjam a facebook oldalt, de aztán sajnos eltűnt, és azóta hiába írtam neki, egyelőre várom a választ. Szóval rajta múlik egyelőre, mert úgy tudom, neki van egyedül joga ehhez. Egy kicsit még várok a válaszára, aztán ha nem jön, bármiben is gondolkodunk, azt nélküle kell megvalósítani.
Jól mondja DnB, amit mi kiraknánk, azt eléggé eldugva jeleníti meg az oldal, nem érdemes.
Van néhány ötletem, de egyelőre Mice-ra számítok ezek megvalósításában. Úgy gondoltam, hogy még egy kicsit várok, de nem sokat.
(Valaki írta egy korábbi oldalán a társalgónak a számlálót is, bocsánat, de most nem szeretném visszakeresni, sajnos az is ezen múlik.)
Jó éjt!

Lehetne indítani új Görbe Kör facebook oldalt is. Nem pont ezen a néven. Lehetne pl. A Görbe Kör művészeti portál barátai a neve. (Nem csoport, oldal lenne, mint a mostani.) Szerintem kicsit "hátba szúrós" lenne, de Mice valószínűleg belátná utólag, hogy ezen kívül csak egy választásunk lenne az ügyben: Godotra várni ...
Vagyis Micére.:)

Ha hiszed, ha nem DnB, nekem is megfordult ez a fejemben. Mice-nak úgy írtam levelet 11-én, hogy akár jön, akár nem, legyen kedves megírni, hogy mire számítsunk. Nem tudom, meddig várjunk a válaszára.
Én úgy képzeltem el egyébként a facebook oldal működését, hogy a híreket, jelentkezéseket, társalgókat, játékokat meg lehetne osztani, meg lehetne ez a nyeremény egy-egy játéknál, hogy a nyertes alkotást megosztjuk. Meg ha valaki játékot indít, és x ember részt vesz rajta, akkor neki is megosztjuk egy alkotását, meg ilyenek. Valamint valamilyen szempont alapján válogatni az oldalra felkerülő alkotásokból, de ez kérdéseket vet fel. Sok mindenről elkezdtünk beszélni, de aztán Mice eltűnt. Azóta azon gondolkodom, hogy hogyan lehetne megoldani ezeket a dolgokat esetleg Mice nélkül is, ha kell, úgy, hogy az ne legyen "hátba szúrás".
Szerintem várjunk még egy kicsit a válaszra.

Ennyi várakozás után még további egy-két év várakozás = smafu.:)
Reméljük, hamarabb "megtér".

Csak 1-2 hétre gondoltam :)

Legutóbb 2 évig tartott... :)

te az a 400 valahány embör aki likeolta az már egy start lenne, nem de :P ?
Reménykedélyeskedjünk hogy összejön :)

Igen, a facebookban szerintem sok lehetőség van :)

Helló!

Remélem sikerül!
:)

ja...és aki nem szeretne ismerősei, barátai előtt lelepleződni akár álnevet is használhatna. Na?

Habár nem vagyok marketing kedvelő, de esetleg ki kéne rakni pár verset, versenyt talán társalgó témákat a fészbükkre. Hátha kedvet kapnak az alkotók barátai is hozzászólni egyes alkotáshoz, témához. Ti mit gondoltok. =) aki még esetleg emlékszik a gothhonra :P

Jó ötlet, csak ki ott az admin? Mert mások nem tudnak csak oly módon kitenni oda valami tartalmat, hogy azt csak külön keresés után találja meg az, aki direkt oda megy az oldalra. A facebook beállításai olyanok, hogy mindenkinek az üzenőfalán azok posztjait jeleníti meg, preferálja inkább, akit (amit, mármint amely oldalt) az illető egyébként is gyakrabban látogat, vagy lájkol posztokat az üzenőfalon, esetleg hozzászól az ottani dolgokhoz.

Jó kérdés, ha jól tudom lehet több admin is. Előbb viszont meg kéne tudni hogy ki az administrás :D

Akkor lehet több admin, ha Mice admin joggal ruház fel másokat. Brigi (red) erre vár.

Nem ez az egyetlen pangós irodalmi oldal. Legalábbis a tapasztalatom ez. Az utóbbi egy-két évben valahogy mindenütt visszafogottabbá vált, és a pörgés a napi megjelenés ritkább. Hogy miért van ez?
Talán azért is, mert egy egy alkotó több helyen is publikál. Nagy a tárháza a lehetőségeknek. Jómagam, amikor ide beléptem, tettem azért, mert élesebb kritikát kaphatok, igazán hasznosat.
Ennek ellenére én is több helyen megmutatkozom, mint más alkotótársam.
Ahol jelen vagyok, ott írok hozzászólásokat, mint itt is, a jelentkezésekkor, és a művek alatt , igaz ritkábban.
Amikor eltűnök az ok, nem vagyok internet közelben. Mellette, egyéb más elfoglaltságom is van. Sok! Sokk! :)

Ettől függetlenül igyekszem. Viszont egy bizti, akármennyiszer itt vagyok minden alkalommal szinte ugyanazokat a tagokat látom. Vagy a hiba az én készülékemben van?

Egy focikedvelő alkotótársam mondása "Hajrá!" Hát én is azt mondom Hajrá Görbekör! :-)

erről a dalról és videóról kinek mi jut az eszébe?
mármint megihlet-e valakit valamire?
prózára, novellára, táncra, versre, ódára, himnuszra, rajzra, rézkarcra, festményre, montázsra, szoborra?:)
(énekel és a filmben szerepel személyes kedvencem: Berger Dalma)
Esclin Syndo - Folklore
http://www.youtube.com/watch?v=g...
a zenekar már rég (5 éve) nem létezik, sajnos

Megmondom őszintén, kissé zavar ez a sorozatos számonkérésed az alkotók aktiválását illetően, pedig "bájosan" teszed, de akkor is.
:)
Persze rájöttem ám, engem miért zavar. Azért, mert többet szeretnék itt lenni az oldalon, mint amennyit vagyok ... lehetek. Óvatosan megkockáztatom a kijelentést, hogy talán nem is nekem szól. Nem is azoknak, akik azért valamennyire itt vannak.
A világban annyi minden van, amire sosem azok az emberek reagálnak, akiknek kellene.
Azt hiszem.
:)

Engem is zavar... persze szépen csendben (is) lehet maradni, hagyni a fenébe az egészet, aztán az utolsó meg oltsa le a lámpákat.

Bocsánat azoktól, akik még itt egyáltalán megszólaltak! Részemről a társalgót lezártam.

Azt hiszem, félreértettél.

Nem értettem félre. Például, egy hónapja senki sem jelentkezett, akik bekerültek, azok döntő többsége hallgat, sokuk alkotást sem hozott, hozzászólni meg egyáltalán nem akarnak. Ez a 8,5 (átlagos résztvevő) fő tartja életben az oldalt. Persze mit tépem itt a számat, van akit ez (is) zavar...

Nem, nem értettem félre. Tenni kellene valamit, de sokszor és sokan mondták ezt itt. Aztán csend lett megint.

Nem, egyáltalán nem értettem félre. Próbáltam beszélgetni, igen néha sorozatosan kérni az alkotók aktivitását, Pár művet, elemeztem (talán kritikát is írtam), képekről elmondtam a véleményemet, hátha másnak is kedve lesz hasonlókhoz.

Aztán félreértettem valamit, nevezetesen azt. hogy kár ennyire érdeklődni, tenni akarni!

Sajnálom.

Kukucs, van itt valaki? :-D

Hol volt, hol nem is, egy iciri-piciri kis pirinyó, picurka pillanat, s már el is illant... :)

Legyen szép napod!

Há hogyne lenne kedve Pekk@ :D
A munka mára kigyúrta belőlem a kreativitást.
Megeszek egy aktiviát s majd még aktiválok egy keveset :P
Jó pihenést neked...:)

Szóval aktiválni kell!

Elég csak egy mondókát... "Egyedem-begyedem tengertánc; hajdú sógor mit kívánsz?" :)

Egészen gyorsan haza értem! :) Reggel 5 óra elég régen volt. Holnap hatkor kezdünk, úgyhogy jó éjt kívánok, aki még esetleg itt van-lesz!

Szia!
Még dolgozom, ráadásul ma éjjel is van munka. Kb. éjfél körül leszek otthon. :)

Igazolt hiányzásom oka, hogy az unokatestvéreim látogattak meg Szamosszegről és Mátészalkáról a hétvégén, és velük töltöttem a szabad hétvégémet. Írtam erről egy fb posztot is, talán később bemásolom ide. Szerintem nem sikerült rosszul, ahogy a hétvégénk sem. Bár a tegnap esti autós, gyalogos városnézés (Marina part, az Újpesti öböl bejárata, Daubner cukrászda, József hegyi kilátó, Batthyány tér, Budai vár északi fele, Mátyás templom, Halászbástya, Országház utca, Bécsi kapu, Várfal, Tóth Árpád sétány gyalog, Budai alsó rakpart, A38 Hajónál fordulópont, Szabadság híd, Pesti alsó rakpart és vissza Újpestre) egy szóval sem szerepel benne. Csak a mai családi programok.:)

Tyűha, az igen! :)
Esetleg várjuk a beszámolót :)

a tegnapi menet(em) a facebookról átmentve: 1. bőséges reggeli itthon unokatesókkal 9 óra körül, 2. indulás az őrbottyáni temetőbe, közben virágok és koszorúk beszerzése a Megyeri úton, 3. ültetés, sírgondozás és -adjusztálás és nem közös sírás a szüleim sírjánál, majd irány az onnan mintegy százméternyire lévő nagymamámék és a dédszüleim, valamint a sosem látott nagyapám, valamint a húgának és az ő férjének nyughelye, 4. a kisebbik leányom telefonos "megrendelésére" egy kilónyi szeletelt kenyér beszerzése, aztán irány az ingatlan, ahol potom negyvenhárom évet éltem, ezen objekt utcán át való megtekintése, egy darab barátságos skót juhász keverék (?) típusú kutyus megsimogatása a kapu rácsain át, és az új tulajjal való röpke ebéd előtti csevej, 5. a nagyobbik lányomék - mivel ők már nem voltak otthon - házának autóból történő megtekintése, de mivel a nagyszülők ott voltak, lehetőség nyílt egy köszönésre, futó bemutatkozásra s a Lili nevű, beagle márkájú szuka kutya röpke vakargatására is, 6. utunk újabb erdőkertesi állomásán a volt - legkedvesebb - feleség és a volt - úgyszintén legkedvesebb, és ez komoly, bár mindkettőből csak egy volt - anyós vendégeiként pár szál virág, egy könyv, némi házi pálinka és egyéb kedveskedések átadása után egy istenien finom, húsleves, töltött káposzta, almás pite menüsorból álló ebéd elfogyasztása, emésztés, fényképnézegetés és fényképezkedés, beszélgetés, vidámság, 7. Ábel unokám és az édesapja megérkeznek a veresegyházi roncs derbyről, az ott készült fotók megtekintése: pl. az ún. big foot, magasított és óriás kerekű gépjárműről, ami - szerintem sajnálatos módon - a mai napon egyetlen személyautót sem taposott lapossá, 8. a délutánba nyúló múltidézés - lásd pl. házassági évfordulónk lett volna tegnap, ha tíz éve el nem válunk: a 34. - után rövid, ám nem könnyes búcsú, majd 9. érkezés a Nyugati pályaudvarra kb. húsz perccel a debreceni intercity vonat indulása előtt, jegyvásárlás, helykeresés a vonaton, rövid vita arról, hogy az emberek egy jó párkapcsolatban megértik-e időnként egymást szavak nélkül is, és hogy jó-e néha közösen hallgatni is, mondjuk felszínes fecsegés helyett, ezen beül egymás mellett való elbeszélés és egymás - nem kölcsönös - félreértése, aztán részemről leszállás és követlen az indulás előtt nem létező könnyeim látványos morzsolgatása két kézfejjel, induláskor demonstratív papír zsebkendő lengetés, míg csak a vonat, 10. a pályaudvar Majd' minden könyv 300-ért! könyvturijában való mintegy háromnegyed órányi időtöltés, böngészés, eredménnyel: Shakespeare szonettjei Szabó Lőrinc - aki a fent említett és általam nem látott nagyapámmal egy évben, 1900-ban született, és együtt katonáskodtak, ha jól gondolom, a II. Világháborúban - fordította, köztük a LXXV.-et is (ajándékozás céljából): "Az vagy nekem, mi testnek a kenyér/ s tavaszi zápor fűszere a földnek;/ lelkem miattad örök harcban él,/ mint a fösvény, kit pénze gondja öl meg;/ csupa fény és boldogság büszke elmém,/ majd fél: az idő ellop, eltemet;/ csak az enyém légy, néha azt szeretném,/ majd, hogy a világ lássa kincsemet;/ arcod varázsa csordultig betölt,/ s egy pillantásodért is sorvadok;/ nincs más, nem is akarok más gyönyört,/ csak amit tőled kaptam s még kapok./ Koldus-szegény királyi gazdagon,/ részeg vagyok és mindig szomjazom." (link a hsz-ok közt) José Eugenio Abajo Alcalde: Cigány gyerekek az iskolában című tanulmánykötete (spanyolországi kutatásai alapján) szintén ajándékba egy rokon tanárnőnek, a sikeres 2012-es Kossuthkifli szerzőjének, Fehér Bélának korábbi, 2006-os kiadású regénye, a Zöldvendéglő, melyet olvasva néhol - a kiadó szerint - a Macskajaj vagy a Sörgyári capriccio jut majd az eszembe, Barry Yourgrau: Egy ember kiugrik a repülőből, komikus egypercesek utóbbi kettő az Ulpius-ház Könyvkiadó kiadásában, mindösszesen 1200 forintért, s végül: 11. hazatérve Mat barátom posztjának olvasása és ihletnyerés után a saját mai menetem, menetünk bepötyögése egy - jobb mutató - ujjal, s végül itt van a Tilos rádiós (sport) műsorkészítő Matyi haverom nem kevésbé lélekemelő menete: "Mai menet: 1 ebéd a mamánál 2. Rádió 3. ARC 4. Főzdefeszt 5. Bálint utcabál 6. Kerékpár tolása hazafelé Aki magyar velünk tart!" (ő valahogy rövidebben le tudta írni, bár - gondolom, - időben ez is volt olyan hosszú, mint az enyém) bónuszként még éjfél előtt kiolvastam Charles Bukowski Tótumfaktum című örökbecsűjét, s így a jól végzett "munka", illetve nap boldog tudatával hajthattam rövid álomra a fejemet

Szia Thyran!

Ma nem sokáig leszek fent, reggel nagyon korán indulok...

Összekészítettél mindent már a kollégiumba költözéshez?

Nem, nagyon nem...
Még van néhány dolog, ami kell, de jól haladok. :)
Izgulok!

Az a furcsa, nagyon furcsa megérzésem kezd előtörni, hogy lassan vége a kamasz éveimnek...

...ugye nem?

Áh, dehogy... :) Még én is éppen hogy csak túl evickéltem.

Az ifjúság nem a kollégiumban végződik, hanem ott kezdődik! Majd tapasztalod, egy nap olyan mint három másik; 24 órából és egy éjszakából áll.

A többiről majd holnap mesélek...

Jó éjszakát! Előre a nettó-jelenérték-számítás rejtelmeibe!

Vivát!

Nem csak a költözés miatt érzem ezt.
Már nyáron is, mikor dolgoztam, próbáltam hasznos lenni.
Azt érzem, hogy valami megváltozott, lehet, hogy bennem vagy csak a sok rám szakadt tapasztalat suhanása ez.
A költözéssel csak magam mögött hagyom és magammal viszem az eddigi életem.
Emberkéktől szakadok el, sokan messzire mennek tanulni, páran külföldre is. Ami jó, szuper, örülök neki, csak hiányozni fognak ennyi év után...
Na de ne haragudjatok!
Teljesen másról írtam, itt ömlengek... Bocsi. :D

Én is éreztem már hasonlókat, pedig közel sem nőttem még fel :)
De ugye az ember mindig változik, és főleg fiatalkorban, szóval ilyenkor sokkal intenzívebben érezhetjük az idő múlását, bár ezt csak gondolom, mert még nem vagyok 30, se 40, se 70 :)
Szóval egy időben elkezdtem érezni olyan dolgokat, hogy felelősség, kötelesség, tudatosság, a kiegyensúlyozottság igénye, és hasonlók... azóta arra jutottam, hogyha ezek a dolgok belülről jönnek, akkor nagyon jó, és nem kell hadakozni ellenük, ez természetes folyamat :)
Drukkolok a költözéshez, bár nem igazán tudom, hogy pontosan miről van szó, mert azt hiszem, nem nagyon tudtam követni az eseményeket, a néha-néha felnézéseim során :)
De ,,emlékszel még ugye a kamasz éveinkre?" :)
Üdv: Brigi

Az idő változik.

Mármint a munkaidő. Nincs már olyan, hogy hétvége. Évek óta egyformák a napok. Arra sem emlékszem, mit jelent az, hogy szombat, és vasárnap.

Én pl. holnap 4:45-kor kelek, hatkor már Amstelveenben leszünk (innen 40 km), és valószínűleg este 10 körül végzünk. Ez itt is gyakran megesik.

De örülök, hogy benéztél és jelezted: "Az idő változik." :)

Hmm hétvége s mégis úgy néz ki hogy kicsi a létszám :(
Itt már lassan belemarkol az őszi szél a utcákon járkáló emberek kabátjaiba,
Szürke a jellegzetes szín, hátha még beköszönt a vénasszonyok nyara.

Kint vannak a kukoricásban, vagy szüret van-volt és másnap... ajjaj :) Páran biztosan eltévedtek, ide indultak, de csak a hűtőszekrényig jutottak. A maradék kis létszámból, akikre ez nem igaz, ott meg felütötte a fejét nemtudokhozzászólni-vírus és ledöntötte a lábukról. Ennyi csapás után ennyien maradtunk. :)

Na ugye! A kerek mosolyból ítélve, nemcsak a hűtőig jutottál! :D

Elköszönök mára, jó éjt!

Köszönöm a beszélgetést,

szeretettel: Pekk@

Helló!
Ismét itt egy picit.
Sikerült, kollégista leszek! Holnap pedig vásárlás, mert költözés.
Felétek mi újság? :)

Szia!

Gratulálok kollégista!

Itt Hollandiában, csendes langyos indiánnyár volt ma. Egy kis vásári forgatag volt a szomszéd falu főutcáján. Barátaimmal főztünk egy nagy bográcsnyi igazi magyar gulyást és azt árultuk az utcán.
Kicsit söröztünk, beszélgettünk, néztünk egy filmet (Fordított kantáta).

Szóval ennyi volt... :)

Izgulok!
Most "költözök el" otthonról huzamosabb ideig először. :)

Majd belejössz!

Mit fogsz tanulni?

Közgazdaságtant Kolozsvárt. :)

Az egyik diplomám nekem is közgazdász. Drukkolok neked! :)

Igen, mert három van. Egy mérnöki, meg egy tanári is van.

Milyen mérnök és tanár vagy? :)

Civil mérnök (földmérő), műszaki tanár

Szép estét!

Látom megint egyedül vagyok az oldalon. Olvasgatok, nézelődök... Hátha erre téved valaki.
:)

Szívesen csatlakoznék, csak mindjárt indulok dolgozni, de közben nagy terveket szövögetek :)
Szép estét!

Szép estét!

Jó munkát és majd értesíts, mit szövögettél? :)

Jó éjt!

Sajnos ma is leragad a szemem csak benéztem de nem bírok olvasni azt láttam- nincs új jelentkezőnk.
Kézcsók Thyrana! és mindenkinek jó éjt!

Jó éjt, Artur kedves! :)

Ismét az éjjeli bagoly-kórus; szia!

Köszönetet kell mondanom kedves Thyrana, a galériámban tett látogatásért! :)

Jó éjszakát!

Barátsággal: Pekk@

Jó éjt kedves Artur!

Szép estét Mindenkinek!

A jelenlévőktől kérdezem; tudtatok ma hozzászólást írni? Ha nem, tegyétek, az oldal és a magatok örömére! :)

Ma sem jobb a helyzet...

Szép napot!

Huu... kilencen vagyunk! :-) És ez a sok hozzászólás!

Jó, csak bolondoztam!

Valóban, én is tapasztalom. Nincs is kedvem rajzot, grafikát hozni. A legutóbbi grafikámat is ketten tisztelték meg véleményükkel (ráadásul egy vizuális alkotótárs sem volt közöttük).Persze az is lehet, hogy annyira vacak... szóra sem érdemes, na mindegy.

Hogy mi javíthatná az alkotók közérzetét? Szerintem három fontos dolog;

* aki megnézte, az ha csak egy rövid mondatban is de bökjön oda pár szót (pl. Szia, nem megyek többet a Lovre-ba, mert nálad tök jó képeket látok),

** a vizuális alkotók, ha már itt vannak csak eltudnák mondani véleményüket (pl. a tónus, a színek... a fő téma... a kompozíció, szóval irigykedek, mert remek - és persze már alig várom a következő alkotásodat!),

*** néha, egy kis szakmai kritika, esetleg elemzés, technikai tanács, művészi ábrázolásról, a tartalom és képi megjelenés összhangjáról vélemény.

Üdvözlettel: Pekk@

Üdvözlet mindenkinek.
Én ahogy tehetem, sűrűn be-felnézek, ahogy időm engedi,( persze relatív, hogy mi a sűrűn ) de szerencsére elég sok maszatolni valóm akad, meg az unokámmal is rendszeresen kell foglalkoznom, így a rendszeresség nem mindig jön össze. :) A versekhez már az elemzéséhez nem nagyon értek, így sok esetben csak elolvasom, ám nem feltétlen írok hszt. Viszont amit én már ebben az évben felvettettem, az ellett vetve, már az, hogy a műveknél lehessen látni, egy számláló beiktatásával, hogy név nélkül hányan nézték meg...
Ez szerintem nagy részben javítaná az alkotónak a közérzetét, és rögtön nem érezné magát elhanyagoltnak....
A másik nagy szívfájdalmam az, hogy alig akad vizuális alkotó, jelentkező, gondolok én itt a festőkre-rajzolókra.., mert ezen a téren nagy az érdektelenség.
Üdvözlettel, Rézi

Na igen, és köszönöm, hogy velem tartasz. Kinél nem nézelődtél mostanában?

Megint együtt. :)
Nézelődjek vagy hsz-ket is kezdjek írni? :)

Mindegyiket! Szia a késői órán! :)

Épp beszélgetni szeretnék veled az egyik képedről. :)

Már ott vagyok.

Most itt vagyok... :)

Én és Pekk@ éjjeli bagolykodunk. :)

Sziasztok!
Nem ígérek semmit. Sajnos. Tudom, hogy régen sokkal aktívabb voltam magam is. Mind az alkotások, mind a hozzászólások terén. Alkotni nem szoktam, ihlet híján. (Csak nagyon ritkán.) Már években mérhető, mióta. Hozzászólásaim inkább a társalgókban vannak, mert valahogy nincs türelmem a versek olvasásához. Egy-egy jó próza persze lekötne, de ott meg a terjedelem riaszt néha. Mert monitorról nem szeretek hosszú szöveget olvasni. Ahogy sokan mások sem. Ez van. Sorry!:)
Apropó: egy jó játékban talán szívesen részt vennék. Legutóbb boldogtalannál - visszhang nélkül - meg is tettem.

A technika ma már ott tart, hogy megoldható egy lapolvasó.
E világunk "e" dolgokkal szépen "e" van látva.

Píszíről letöltöm olvasómba a szöveget,
s nem kell cserélni szemem előtt az "öveget".

Persze ettől még itt nem gyarapodtunk. Ma figyeltem; egy és hét között volt a létszám,

Товарищ учительница представить...

Сегодня никто не отсутствует.

Persze, hogy voltak hiányzók, de páran igazoltan, néhányan csak úgy lógtak, mások meg toporogtak az ajtóban, nem jöttek be, de talán, majd holnap, vagy azután...

Szóval ezért is jelentettem, hogy ma senki sem hiányzik. :-)

Néhányan bekukkantottak ma az oldalra. olyan is, akit még nem láttam (ez lehet jó jel is). Megnéztem van-e feltéve alkotása - volt. Írtam pár sort hozzá, de nem méltatta válaszra.
Közel két órát itt volt, majd eltűnt. Nem tudom mi ez? Miért passzív ennyire az, aki bekerült egy ilyen művészeti oldalra?

Csak elgondolkoztam...

Jó éjszakát Nektek!

Szia!

Pont ezért kellene neked is egy kis aktivitás!

Adok pár szót; dobj egy verset!

Lampion, tó-tükör, éji bogár, holdvilág...

9-13

Lampion a taximon a lámpa.10
Nekem már a Mendelssohn is lárma.10

Ügetek egy szürke hintalón.9
Tó-tükör a visszapillantóm.9

Éji bogár felkenődik a szélvédőre.13
Réti homár frissen főve a szívem őre.13

"Végigmérnek a szemsugár-fényeid."11
Régi éned ott bent mindent felhevit.11

Holdvilágnál viszlek el egy holt világba.12
Holtbiztos, hogy az álmom a kettőnk álma.12

*
A felhevít direkt lett rövid i-vel írva. Így: felhevit.
*
Mendelssohn Scherzo from A Midsummer Night's Dream Op.21.
http://www.youtube.com/watch?v=h...
*
impresszionista dalszöveg (?):
Magashegyi underground - Metróhuzat
http://www.youtube.com/watch?v=f...

Mindenki siet,
Mindenki megy.
Mindenki senkije
Mindenkinek.
Robog a metró,
A penetra nem retró.

A néma tömeg
Falhideg.
Nekilódul
A semminek.
Van az úgy, hogy
Mindenki elfogy.

ref: Fekete lyukba húz a vonat.
A föld alatt metróhuzat van.
Végigmérnek szemsugár-fények.
Elkapok egyet – pont a tiédet-,
Visszanézek, úgy érzem,
Itt ér véget az eddigi élet

Tesz-vesz a kezem,
Üres a fej.
Naponta így megy.
Valamivel
Telik az idő,
Szakad a konfetti-eső.

Köhög a koszos
Utca-mély.
Erre járok
Gyakran én.
Poros a földgömb,
Lassacskán szétjön.
http://www.zeneszoveg.hu/dalszov...

Quimby - Hintalógalopp
http://www.youtube.com/watch?v=h...

Hallom a hangodat,
érzem az illatod,
Alattam hintaló,
ölemben csillagok.

Nézek az égen át
begyulladt szemekkel.
Reszket a félhomály,
hát szeress vagy eressz el.

Hallom a hangodat,
érzem az illatod,
Ringat egy hintaló,
hatalmas hold ragyog.

Nézed az égen át
begyulladt szemekkel.
Reszket a félhomály,
hát szeress vagy eressz el.

Falovam nagyot nyerít,
egy helyben vágtatok.
kódolatlan égbolt,
magányos hintalógalopp.

Falovam nagyot nyerít,
egy helyben vágtatok.
kódolatlan égbolt,
magányos hintalógalopp.
http://www.zeneszoveg.hu/dalszov...

Undergroundosan fantasztikus megoldást hoztál!

Lehetne megzenésíteni! :)

Köszi Pekk@, még, még!:)

Köszi, a mai meló már megvolt, ezt majd később. Monocikli Egyedül című versébe dolgoztam bele magam. És egy vitatott képességű montázskészítő vizuális művésztársunknál is kommentáltam néhány vitatott alkotást. Astarotnál.

Ja, és indokolatlan az idézőjel, mert nem szó szerinti az átvétel:
Nálam:
Végigmérnek a szemsugár-fényeid.
És eredetiben (valószínűleg Bocskor Bíborka dalszövegében):
Végigmérnek szemsugár-fények.

Ma sincs tömegnyomor az oldalon. Danával ketten vagyunk. Este majd visszajövök...

Nem lehet mindennap "görbe" estét rendezni.
:)

Na ja! A görbe este, mint tudjuk, de az ellentéte az egyenes este, amikor egyenest idejön mindenki? Na jó nem mindenki, csak a fele (mert szerénynek kell lenni). Szerényen számolva az annyi, mint öööö.... drájcig-fircig meg a maradék.

Na mondtam, máris négyen vagyunk az oldalon! :)

Nem sok szabadidőm van naponta. A legtöbb hétvégém is foglalt, (taposómalom, mókuskerék, szolgálati hell, (nem elírás ) közelléti meló ) kinek, melyik kifejezés ismerős, de ismét egyre szívesebben dugom be ide az oldalra az orrom.
:)

Dugjad csak dugjad! :) Én napközben ha tehetem a telefonomról kommunikálok. Persze előfordul, hogy csak este tudok jönni. :)

Még ,hogy a Milán nem magyar név??
Hát milyen név lenne?? Hiszen egy magyar viseli...büszkén és tisztességgel.

Sajnos most épp elaszok így majd később írok-olvasok, most csak jelzem ,hogy erre jártam.

Ne a fán, mert leesel! Ágyszerű valamit keress, de nem a konyhában! :)

Jó éjt barátom!

Most éppen heten vagyunk itt, ez már 3,00 %-a a művészeknek! :) Szóval még van egy pár lemaradásom a mai napon, megyek hozzászólni, akire még nem volt időm!

Ajánlom nektek is! :)

Én is itt vagyok még, néha, de itt vagyok.
Nem azért, hogy publikáljak.Inkább az alkotásokért, mert nagyon sok elgondolkodtató akad, én pedig szeretek gondolkodni. Értékesek vagytok!
Ősztől egyetem, ha nekem kicsit később is kezdődik, így nem tudom, hogy mennyire fogtok látni engem.
Bizakodom.
(Elnézést a rövid hsz-ért, de jelenleg is egy tábornál dolgozom.)

Na há' nem betüszámba méricskélik a multi-kultúrát, a lényeg az hogy itt vagy Hédi és ez sokat számit :)

Teljesen meg tudlak érteni! Amikor csak lehetőséged van szívesen látunk, ha tudsz - csak pár szóval jelezd, ha valami tetszik! :)

Tudom kedves Brigi! Minden vég egyben egy új kezdet is és fordítva is igaz. Akikről már beszéltem, most is itt vannak, az a feladat, hogy akik nincsenek, azokat vegyük rá, hogy bekapcsolódjanak és aktívak maradjanak! Az új tagoknál már nehezebb a dolog. Bejutnak aztán huss...

Megpróbálom segíteni, aki engedi. De nehéz süket-néma zenekarral; ahol a brácsás kérdezi zenélünk már? ::) csak bólogatni lehet, az meg nem látszik a monitoron!

Barátsággal: Pekk@

Raven, számomra is nagyon szívmelengető ez őszinte és nagyon pozitív hozzászólásod :)

Gary, mondasz valamit. Ha a Görbe Kört a társadalom kicsinyített másaként képzeljük el, akkor kézenfekvő, hogy: váltsuk meg a Görbe Kört, és megváltjuk a világot :):)

A kérdésedre, Pekk@:
Szerintem egyik sem, és mindkettő.
Folyamatosan kezdődik és végződik valami, több "korszakot" megélt már a Gör, és még meg is fog valamennyit - amennyit a sors, Isten, meg ilyenek megengednek, és amennyit kihozunk belőle.
Továbbra is megteszek minden tőlem telhetőt, hogy ez a lehető legtöbb legyen, és vevő vagyok az ötletekre, játékokra, jelentkezőkre, konstruktív jellegű vitákra, meg mindenféle jóra. :)

Barátsággal: Brigi

Bocsi, reflexből Raven-t írtam :)

:D az nem jelent gondot, sőt örvendek hogy a régi cimborák barátsága még megmaradt :)
Pozitivista kell egy kicsit lenni, s valahogy megoldódik ez a kultúrális recennzió :P
hmm sosem kedveltem annyira az -istákat/-izmusokat....muramista

Ma 25 percig nem lehetett belépni az oldalra! Feltettem a hibaüzenet képét, ha lehetne valami megoldást kérni? Nagyon zavaró!

Köszönöm!

Értem én, hogy zavaró, engem is zavar. De sajnos jelen pillanatban nem tudunk vele mit kezdeni, viszont mint írtam már tegnap, Mice válaszára várok. Kérlek, légy türelemmel. :)

Rendben! Türelem, s az error házának bealkonyul! :)

Sajnos én is ellaposodni látom a dolgokat. Valami baj van, de nem csak itt. Átsugárzik ide a társadalom baja. Azt javaslom, hogy tartsunk ki és mentsünk lelkeket.

A társadalmi bajok, és az egyéni problémák máskor is érezhetőek. Egyetértek - tartsunk ki! Rajtam nem múlik... :)

Pont az a lényeg hogy túllássunk a társadalmi és mindennapi problémákon és egy ilyen helyen, menedéket keresve megpihenjünk egy keveset. Kitartás, nem szükséges a világ megváltás csupán saját kicsi világunk tartogassuk meg e helyen :)

Igen, ez lenne egy megoldás. Csak rajtunk múlik. :-)

Inkább írjál, mint sírjál. :)

Már nem volt hiába, hogy ezt a társalgót elindítottam! :)

Köszönöm Dana ki kellett sírjam ezt az írást avagy ki kellett írjam ezt a sírást :)

Persze akik nem jönnek, azoknak papolhatunk itt! :(

De akik itt vagyunk, tudunk tenni egy csomó dolgot.

Drága Milán! Megszépítetted az estém. :) Régen mosolyogtam ennyit, nagyon tetszett, ahogy megírtad, amit írtál. Ölellek: Dana

Te is drága Dana! :)

Nem hiszem, hogy a vég kezdete lenne, mert én pl. szinte hetente olvasgatok itt, (elég sokat egyszerre), bár igaz, hogy nem szoktam bejelentkezni. De sokat olvasok, higgyétek el!
De ti nagyon jók vagytok, csak azt gondoltam, én minek legyek itt, ha nem tudok mostanában feltölteni a munkáimból? (Játékaimból?) Nekem ez nem munka.
Én nem tudom, hogy mennyit tudnék bevállalni, mert rettentő sok gondom van, de amikor csak lehet, jövök!
Igaz, hogy egy másik oldalon ott a nevem, de inkább a lányom szokott ott lenni.
Próbálok azért én is aktívabb lenni. Azt hiszem, ez a válasz a legkorrektebb, amit adhatok.
Ági

Nem győzöm ismételni:

//Azzal a szándékkal írtam mindezt, és nyitottam meg e társalgót, hogy a kérdés:

"EZ A VÉG KEZDETE, AVAGY A KEZDET VÉGE?"

megválaszolható legyen.//

Remélem, akik - mint te is - fontosnak érzik, hogy szóljanak a másikhoz, az alkotásaikhoz; azok elmondják itt véleményüket, hogy a fenti kérdés valóban megválaszolható legyen!

Tegyünk azért, hogy tízen - húszan életet, irodalmi és művészeti tartalmakat hozzunk ide!

Köszönöm!

Akkor ötleteljünk, hogy messze legyen a vég. Ki mennyi hsz.-t tud "bevállalni", ha felnéz az oldalra?
Én egyet biztosan. :)

Én napi 3-nál többet is. :)

Azért csak egyet, mert az biztos. Háromnál többet nem szeretnék, mert van amikor csak takarékon működöm, és akkor nehezen fogadok be műveket. :)

Napi 3-4 hozzászólás eddig is volt, ezt tartom.