Zenés alkotás

Farkas képe

Melyik zenei stílus inspirál titeket a legjobban egy alkotás elkészítésekor ?
Milyen érzéseket erősít fel bennetek a zene ?

Számomra rengeteget segít a zene miközben rajzolok, mert így sokkal jobban fel tudok oldódni és ez igazán előhozza / felerősíti az adott érzést.
Rátok is ilyen hatást gyakorol egy-egy dallam ?

Farkas

58 egyedi megtekintés

Új hozzászólás

Van mikor a zene hozzásegít a íráshoz és persze előfordúl hogy csendre van szükségem és akkor kikapcsolok mindent, max nekifutok a természetnek. Na de John Cage mondta hogy abszolut csend nem létezik mert mindennek megvan a maga zenéje. A városnak, a természetnek, mert a csend is egyfajta zene :)
Mikor még rajzoltam általában zene ment a háttérben. Most nem feltétlenül klasszikus zenére gondolok :P Te mi féle zemét halgatsz rajzolás közben?

Próbálom az alkotáshoz használt zenét ahhoz igazítani amit éppen ki akarok fejezni a munkám által. Az időm nagy része azzal telik, hogy például rajzolás előtt a megfelelő számokat keresem. Bár elég nehéz módszer, de számomra nagyon kifizetődő, mert könnyebb így koncentrálnom az adott érzésre.

Hát, mivel zenélek is - ezért főleg azoknak az előadóknak hallgatom a dalait akiktől az együttesemben játszunk is.
Ez főleg a rock és hasonló irányzataira korlátozódik.

Nagyon szeretek alkotni a Rise Against, Skillet, Pillar és Papa Roach alkotta dalokra mert hasonló stílust képviselnek mint amilyet én is ki szeretnék fejezni :)

A rock meg a rokokó:)

Jó magam is a rock, punk, metál kedvelője vagyok.
A blues és jazz sem kizárt:D
Na de ha zene meg linkelések, akkor ajánlom a Jagos István Róbert "Zenegép" társalgóját.
Amúgy teljesen jó ötlet arról dumálni hogy egy dallam milyen hatást kelt egy alkotólélekben.
Jelenleg a Nightwish új albumát "Endless forms most beautifull"-t emésztgetem és be kell vallanom hogy a művészet és tudomány ötvözése itt zseniálisan van megcsinálva. Manapság gyakori jelenség ennek a két külön műfajnak az összeolvadása, nem csak a lírában hanem zenében, vizuális művészetekben. Tehát tudomány (csillagászat, fizika, kémia stb.) és a művészet (irodalom, festészet, zene) és ha ez a kettő találkozik , hát az igen jó hatásokat tud kihozni.
Jelenleg ennyi de erről a témáról is sokat tudnék beszélni:)

Nem tudom, hogy olvassátok - e ezt a társalgót, de ha nem, annál jobb. Így csak magammal beszélgetek, és magamnak fogalmazom meg a gondolataimat.
Eleve soha nem írom magamról, hogy alkotok. Ki tudja miért?..... Nagyon ritkán rajzolok, és többször festegetek.
Zenét hallgatni? Nem nevezném annak. Hallgatom, de háttérzeneként többnyire. Azért van kivétel. Nem stílushoz, hanem hanghoz kötöm.
Viszont, ha elkezdek festeni, (ja, azért a TV nálam mindig működik közben, szintén háttérként.), akkor mindegy, hogy csak alapozok, vagy épp a finálém van, akkor sem hallok semmit!
De úgy értsétek, hogy volt, hogy a lányom háromszor is szólt hozzám festés közben, azt sem hallottam!
Vicces? Az még viccesebb, hogy a külső zajokat alig hallottam, másnap viszont ismételték ugyanazt a filmet, én meg tudtam végig, mi történik. Bocs, ez nem múltidő, most is így van.
Milyen zene inspirál? Rám valószínűleg utólag hatnak a ,,zajok".
Egyébként nagyon szeretem a kissé keleties dallamokat, de ez sem mindig igaz.
Teljes csendben viszont nem tudnék festeni valószínűleg. Zavar a csend.

Nos mindig a témától függ, hogy mit hallgatok, most egy tájképet festek, kemény színekkel és ezt hallgatom...,mellesleg nagy kedvencem, minden hangulatomhoz és témához találok tőlük motivációt....https://www.youtube.com/watch?v=...