Naív gondolat 1. rész (kezdetleges)

Zivyra képe

Ma úgy döntöttem, hogy újra írok. Na nem azért, mert tudnám hogy miről, csak mert hiányzik.(Meg panaszkodni akarok egy kicsit) Úgy érzem, valahol megrekedtem, Kifogytam a mondanivalóból, abból, hogy gondolkozzam. Csak élek, úgy mintha nem is léteznék. Dolgozom, pihenek, mosok, főzök takarítok, bevásárlok, majd ismét dolgozom. Úgy érzem semmi sem történik, a roboton kívül. De ez nem így van. Sőt! Van valami ami nagyon kikívánkozik belőlem. Talán jobb, ha kezdem majdnem az elején.
Egy ampulla készítő üzemben dolgozom, négyműszakos beosztásban. eddig vizuális ellenőr voltam (már laboros vagyok, ami igazából minőség ellenőrt jelent). Nehéz munka. Azt mondják nem való mindenkinek.(Ez hülyeség) Inkább úgy mondanám, nem való annak, aki nem akar megdolgozni a fizetéséért. Nem könnyű, de fogalmuk sincs arról, hogy ennél kevesebb fizetésért is ki lehet köpni a tüdődet 12 órában, akár 9 napon keresztül, szünet nélkül. Igen, ezt azért írtam, mert tapasztaltam. Nah, de nem is ez a lényeg.
Tehát. négyműszak. Ide felvesznek bárkit, aki elvégezte az általános iskolát. A felvételi tesztet olyan könnyűre csinálták, hogy 96 %-os lett a teszt eredményem, amikor felvettek. Nem szeretnék beképzeltnek tűnni, de azt azért megemlíteném, hogy a HR elejtett, egy mondatot, hogy két éve nem írt senki ilyen jó tesztet...( Oh...) A másik oldala a következő... Van aki a legcsekélyebb pontot sem tudja elérni, ami elvileg a felvételi követelmény lenne (20%). Bizonyos embereknek megírták a tesztjét. Nem véletlenül szoktam időnkét azt mondani hogy "szellemi fogyatékosokkal dolgozom együtt!" De tudod mi a legnagyobb gond? Nem az, hogy valaki nem IQ-bajnok, hanem az a szomorú tény ami megbúvik a többségben. Rosszindulatú, hivalkodó, citromot szopogató, sivár életű, hangulat emberek, akiknek az okoz némi boldogságot, ha kipletykálhatják, megtaposhatják és megalázhatják a másikat. Egyik másik annyira primitív, hogy ki is jelenti, arra játszik, hogy megríkasson másokat, akik most kezdték , most tanulják a "szakma" rejtélyeit. Nem vagyok hisztis, túlérzékeny, nyafogó cicababa. Végtelenül kedves és jó fej tudok lenni...(szerintem). Sosem bántanék senkit, aki engem nem bántott. Nagy százalékban még azt sem, aki igen. Nem akarok lesüllyedni a szintjükre. Ezért kiközösítenek. Nem tudok beilleszkedni sem... nincs meg ez a skillem (Mármint az IQ-EQ csökkentő). Próbáltam barátkozni, oda csapódni valakikhez, beszélgetni velük, de nagyon zártak ezek a klikkek. Lehet, hogy kicsit naiv voltam, de azt gondoltam még az elején, ha őszinte vagyok és kedves, ha mindig mosolygok és mindenkinek megpróbálok segíteni, akkor majd elfogadnak, netán megkedvelnek. Próbáltam viccelődni, bolondozni, de vagy azt hitték rólam, hogy valóban hülye vagyok, vagy lepattant róluk a humorsziporkám és egy vállrándítással, vagy fintorral rendezték le a kommunikációt. Némelyik még arra sem veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon, ha kérdezel valamit. Ezt szörnyen utálom. Mi az, hogy derogál, neki, hogy válaszoljon. Tán felsőbb rendű lény? Én meg szépen elbújok a sarokba a diplomámmal.
Két éve húzom itt az igát. Megtanultam nem barátkozni, távol maradni másoktól, megtartani magamnak a véleményemet és vastag falat húztam fel azok elé, akik ártottak különböző módon nekem. Már nem félek konfliktus helyzetbe kerülni és megvédeni magam. De azt is megtanultam, hogy hiába próbálnám elmagyarázni másnak, hogy az amit művel bántó, megalázó, vagy kegyetlen dolog, mert sajnos nem csak IQ-val állnak rosszul. Az EQ-nak is hiányában vannak. Szomorú tény, de be kell vallanom, hogy nem vagyok oda való. Naív gondolat azt hinnem, hogy ez meg fog változni és mintegy varázsütésre a munkatársaim egyszeriben normális, empatikus és intelligens lényekké változnak át. Azonban nem vagyok olyan, aki feladja. Valahogy el fogom érni, hogy az ő kis primitív agykezdeményükig is eljusson az, hogy én tényleg kedves, segítőkész megbízható és jó szándékú ember vagyok, akit nem illik kihasználni, de megéri viszonozni a kedvességem, mert naív vagyok és ez egy szép álom, ami soha a büdös életben nem lesz így.... szörnyű....

17 egyedi megtekintés
3 tag jelölte kedvencnek

Új hozzászólás

Kedves Zivyra!

Jó, hogy leírtad, érdekes volt. Együtt érzek veled.
A munkahelyi mobbingról hallottál már?
https://www.youtube.com/watch?v=...
Talán még szerencséd, hogy - talán kellő intelligencia hiányában - azt nem alkalmazzák veled szemben.
Remélem, hogy valamilyen módon kedvezőbb körülmények közé kerülsz előbb-utóbb, mert ez hosszú távon ártó lehet rád nézve. Szerintem próbálj munkahelyet változtatni, találj egy számodra megfelelő munkahelyi közeget. Persze a belinkelt videó is mutatja, hogy az azonos vagy hasonló IQ a kollégákkal nem jelent feltétlen befogadást, sőt! A mobbinghoz kell valamiféle ész, rafinéria.
Drukkolok neked, ha belevágsz a változtatási programodba.

Üdvözlettel
Robi

Ui.:
tetszett az írásod, mint írás, a helyzet, amit vázoltál benne, sajnos sokkal kevésbé, várom a folytatást!