Jövő-gyár

Minden Áron képe

Jövő-gyár
Kifejezetten érdekes helyre vetődtem: álmaimban sem gondoltam, volna, hogy… de kezdjük talán az elején:
Gyanútlanul sétálgattam egy hatalmas épület mellett, feleségemre várakozva. Általában mindig így teszek, amikor ügyintézési dolga van, nekem pedig nincs… azaz, történt már másként is, de…
Nem hittem, hogy egyetlen feleségemet az ilyesmik is érdeklik, azt pedig kinevettem volna, aki még eme tevékenység pontos helyét is ismertnek titulálná…
Tudják, elég régóta vagyunk mi már házasok. Nos, nem úgy értem, hogy eljárt volna felettünk az idő, de voltaképpen mi ketten már sok-sok problémát oldottunk meg, közösen. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon össze vagyunk kovácsolódva. Azt gondolom, talán ezzel senkit sem sértek meg, kettőnk közül.
Csodálatos ez a vénasszonyok nyara, amit már a múlt hétre ígértek ugyan, de nekem semmi kifogásom ellene. Le kellett ülnöm egy közeli padra. Hiába jobban lehet élvezni a napsugarakat is, ha azt kényelmesen várakozva teheti az ember.
Ahogy várakozás-teli ücsörgésemet folytattam, a késő őszi nyárban, véletlenül, talán, avagy a sors által szigorúan meghatározottan, lényeg, hogy egy reklám került a szemem elé. Megmondom, őszintén, mert hogyan másként, hogy így szemüveg nélkül is végigolvasva kissé meglepődtem.
Meglepődésem örömmel vegyült, mikor felfedeztem a dolog lényegét, ugyanis mindig vonzottak azok a dolgok, melyek furcsaságuk ellenére, vagy talán éppen furcsaságuk okán, új ismeretek megszerzését tették lehetővé.
Mert miről is beszélek? Természetesen pontosan arról, hogy milyen nagyszerű is a világ, még ha véletlenül is vettem észre a hirdetményt, mely az olvasó értésére adja, hogy ez az a hely, ahol megismerheti, ahol bárki megismerheti, csak le kell tenni az árát, s alig néhány napra rá már kinyomtatott formában is elérhető az ismeret a holnapról, a holnapokról, amit ez ideig a még nem létező jövő tartalmaz.
Magam is elcsodálkoztam, mindezen: ki, és honnan meri venni a bátorságot, hogy ilyesmit árusítson? Van-e bármi hitelesség az ilyen hirdetmény mögött?
Az ilyen dolgokat, még ha kétségesen is fogadjuk, le kell ellenőrizni, mielőtt továbblépve megrendelnénk a beígért dokumentációt.
Ilyen gondolatok közepette mentem közelebb a hirdetményhez, annak hamisítatlan, igaz voltát megtudni.
Ahogyan betűről-betűre újra elolvastam, döbbenten állapíthattam meg, hogy így, szemüveggel mégis jobban látok.
Csupán az okozott némi csalódást, hogy szemüveg nélkül már nem célszerű ilyesmit sem olvasnom, mert a hirdetmény nem a holnapról, hanem magáról a honlapról szól.
Az időközben megérkező autóbuszra már vesztesként szállhattam fel, a jövőm megismerhetőségének hiányával, sajnos.

51 egyedi megtekintés

Új hozzászólás

Egyéb hibája nincs .Jól kidolgozott ötlet..azt hiszem
Karinthynek van hasonló az órás és az óriás...sokáig azt gondolta óriás lakik a városukban Ūdv

Köszönöm, ezt nem tudtam.:)

A hibára való figyelmeztetést is köszönöm, javítottam.:)

Kedves Artur! Nincs mit megbocsájtanom, köszönöm, itt jártodat!

Azt hiszem kedves Áron arra még kicsit várnunk kell..
Õrõmmel látom megjõtt az írni való kedved.
Az elején kicsit sokaltam a volnákat..remélem régi barátságunk okán megbocsájtod ezt nekem.
Ūdv.Artur Bjõrn