Telefon

kismezei képe

- Szia! Igen, már itthon vagyok, ma elég rövid napom volt. És te, még úton? Aha, tárgyalásra mész. Akkor ma megint későn jutsz ágyba. Megjött az e-mail a szállodából, láttad? Elküldtem neked is. Ez már a végleges ajánlatuk.
- Jó, szia, vigyázz magadra, és köszönöm a nyaralást.

- Szia! Nem, még van egy vendégem, mindjárt megyek tovább, csak bizsergett a telefon a zsebemben, gondoltam, hogy te leszel az. Na, csak nem már hazafele? Hogy egyeseknek milyen jó dolguk van, már hétre haza is érnek! Nekem még vagy egy óra van hátra. Jövő héten lesz három szabad napom, találkozunk?
- Jó, majd megmondod, neked melyik nap jó, én szerdától ráérek.

- Szia! Akkor holnap Zalaegerszegen? Megkaptam a szobafoglalást, amit átküldtél. Te, ez a szálloda nagyon szuper, csodálatos a wellness-részlegük. Már látom, mivel fogom tölteni a napot, ameddig te közgyűlsz. Kérhetek masszírozást is?
- Nem baj, legfeljebb majd egyedül vacsorázom, ha már muszáj este is tárgyalnod. Volt ilyen máskor is, úgyse tart egész éjjel. Reggel azért már melletted ébredhetek.
- Szerintem az lesz, hogy én is fölmegyek veled Pestre, úgyis lesz ott dolgom. Majd kiteszel a cég előtt, akkor beérsz időben, és nem kell olyan korán indulnunk. Aztán egy délutáni vonattal hazajövök.

- Na, már azt hittem, megint elvesztél. Mindig a frász tör ki, ha napokig nem hívsz.
- Jó, tudom, sok a dolgod, de azért csak szoktál hazamenni? A legjobb idő arra, hogy telefonálj.
Mi van a cégnél? Meglesz az a szlovák üzlet? Azért az nem volt semmi, mikor a múltkor Nyitráról egyenesen ide jöttél.

- Szia! Éppen vacsorát főzök. Te még csak most mész haza? Jó hosszú napod lehetett. Nagyon elfáradtál?
- Tényleg jössz holnapután? De jó! Persze, majd átszervezem a napomat. Ahogy elnézem, ötre már én is a szállodában leszek. Ó, már megint a Gyulával vacsorázol? Nem vihetnél el egyszer engem is? Jó, értem, tárgyalsz. Akkor majd felhozatok valamit a szobába, amíg megjössz. Tudom, neked sajttálat is kérek.
- Majd úgy szervezem, hogy a délelőttöm szabad legyen, akkor nem kell rohannunk a reggelivel. Örülök, hogy jössz.

- Szia! Hú, ne tudd meg, milyen napom volt! Reggel kilenctől este hétig megállás nélkül. Még nem is reggeliztem, a kölykök meg már megint ordítanak. Szerintem ezek azt várják, mikor érek haza. Nem hiszem, hogy egész délután képesek lennének így üvölteni. Pont ez kell most nekem.
- Aha, gondoltam rá, de ha agyonütöm őket, akkor meg unatkoznék. Miért, a tieid nem szokták egymás ölni?
- Persze, két lánnyal azért könnyebb, nem?
- Tudod már, hogy mikor jössz utánunk, ha nyaralni leszünk? Ja, tényleg, te nem tudsz annyira előre szervezni. De azért egy napra csak lejössz, mint máskor, nem? Ahogy szoktad, este jössz, reggel mész. Csak legyen szabad szoba. Ha a mi szállodánkban nem, majd egy másikban.

- Szia! Kösz, hogy visszahívtál. Csak azért kerestelek, mert jövő szombaton lesz az érettségi találkozó. Tényleg, ti tavaly tartottatok? Nem? Hát, a miénket én szerveztem, ha gondolod, nektek is megszervezem a legközelebbit, úgyis ismerem a fél osztályt. Mostmár benn a suliban is lehet tartani, tudod, az új szárnyban van egy jó nagy aula. Te még nem is láttad? A múltkori találkozón Judit néni éjfélkor vitt körsétára minket, én is akkor láttam először az átalakítás óta. Kerestem a ti tablótokat is, de elég sötét volt. Vagy már talán nincs is kinn, a miénket se találtuk meg.
- Na, csak azt akarom mondani, hogy már pénteken fölmennék, ha ráérsz.
- Aha, értem. Horvátországba mész a családdal a háromnapos hétvégén. Hát, rád is fér egy kis kikapcsolódás. Csak vigyázz majd a vezetéssel, mert hosszú az út.
- Jól van, szívem, majd máskor találkozunk. Jó éjszakát.

2 egyedi megtekintés
1 tag jelölte kedvencnek

Új hozzászólás

Permanens múltidézésbe cseppentem...:((

Köszönöm a véleményed, igazán elismerő - különösen a "behúzol a történetbe".
"Jövőnket" illetően mire jutottál? DDD

Ez meg már "hátrabukfenc"!!!:)))
De nagyon jó, gratulálok! Nincs semmi felesleges kényszerítés a vélemény formálásra, csak egyszerűen tolmácsolod a ténytörténéseket, de olyan életszerű ritmusban, hogy behúzol a történetbe, akaratlanul bele csöppenek a világodba, és gondolkodom a "jövőnkről" a sodrásodban...

Elnézést, hogy a "háttérre" nem világítok rá, gondolja ki-ki tetszése szerint. Vagy vesse össze egyéb írásaimmal:)

Köszönöm szépen a választ, kedves kismezei.

Természetesen nem kell kibontani az írás hátterét. Próbálnám meg ezt mondjuk Gárdinyinál. :)
Az összevetés meglesz, ebben biztos lehetsz. Már csak idő kérdése. :)

Üdvözlettel
DnB - Robi

Bocs: tudom, hogy költői kérdés volt a"milyen kapcsolat"-eszmefuttatás:)
Úgy gondolom, ez az írás - csak az egyik fél szövegének megjelentése miatt - valóban kissé nehezen kihüvelyezhető, de hát pont ez a lényeg: mai viszonyaink között oly sokféle kapcsolat létezik, ez vajon most éppen milyen típusú? Bár - úgy gondolom, és szándékom szerint - van néhány iránymutató szó, félmondat, mely a kapcsolat milyenségét jelzi.:)

Köszönöm. Egy prózaversenyre írtam. Régebben azt mondtam, ritkán írok prózát, mert a prózaíró képességem elveszett valahol az évek során. (Tizenéves koromban többet írtam.) De rájöttem, nem veszett el, csak valahogy jobban szeretek verset írni.

Kedves kismezei!

Elég életszerű. És elgondolkodtató. Mert a meg nem írt hátteret próbálja kitalálni az ember. Titkos szeretők? Háromszög? Vagy két gyerekekkel magára maradt ember, akik nem költöznek össze, hanem inkább a távkapcsolatot válasszák? A ritkább, de örömtelivé varázsolt együttlétek kedvéért. Talán jobban élveztem volna a párbeszédes megoldást. Ez kicsit egymás mellett elbeszélős volt így. De nem a rossz értelemben egymás mellett elbeszélős. Hanem az írás szerkezetére, felépítésére vonatkozólag.

Jól írsz (prózát), az látszik már ebből az elsőként olvasott írásodból is. Ha jól emlékszem, inkább verset szoktál, így írtad valahol. Érdemes lesz több művedet is elolvasnom, azt látom.
Szívvel honorálom az alkotásodat. :)

Üdvözlettel
DnB