Alfa és omg

FüleS képe

Az emberi történelem egy nagy hurok,
semmiből születés, felemelkedés és pusztulás.
A civilizáció véres hurka az emberi nemnek.

137 egyedi megtekintés
1 tag jelölte kedvencnek

Új hozzászólás

Az emberiséget is ledarálják és a saját belébe töltik vissza? Érdekes gondolat! :)

Na én most jól eldöntöm itten ezt a lét és böllér elméleti vitát he'! Magam a kolbászra és a szalonnára szavazok mint a civilizáció látens placentáira.
(ennek sincs értelme oszt fogadjunk, hogy gondolkodsz rajta) És mivel minden disznótor pálinkafogyasztással kezdődik a violencia feltornázása érdekében (ezért is oly kedves számomra ez a halálnem) már meg is érkeztünk nagyszerű versed mozgatórugójához a körforgáshoz.
Remélem most már minden tiszta. Vagy van még kérdés?
Tisztelettel vegyes ájulattal: Fatrotor a kolbászkiller

Mindenben egyetértek, kivéve amiben kettőt, többet, esetleg egyet se :)
Repülősót!
Köszönettel. :)

Ehhez én kevés vagyok asszem... :D

Kommunikáljuk úgy, hogy Te több vagy ennél...
Máris jobban hat :P

Ebben a gyönyörű létben hagyom, hogy gondolataid átjárjanak, aztán majd meglátjuk, mert mindenre fény derül.
Üdvözletem!

Köszönöm a hagyást, remélem a derülést. :)
Üdv!

Valamelyik vallásban benne van ez a ... mókuskerék. Karmikus körforgással, meg egyéb nyalánksággal. Nekem a második sorból elsősorban ez jött le. A civilizáció nem fehér embernek való, mégis azt gondolják, hogy abban a legjobb élni. Pedig ütnek-vágnak bennünket, amíg élünk. Lehet, hogy a halálunk után is, de az már nem nekünk fáj.

Egyszer egy barátom azt mondta, ritka szerencséje van az emberi fajnak, mert ha a múltban csak egyszer is másként fordul a genetikai kocka, akkor egészen más lenne a végeredmény is. Nem tudom, mert nem értek a szerencsejátékokhoz, de vannak sokan, akik szeretnek kockáztatni.

Szerintem, egészen jól sikerült ez a három sor. Bennem legalábbis mély gondolatokat ébreszt, bár aludnom kellene már. Mélyen, de minimum gyorsan ... és sokat, mert hajnalban jön a gyári járat. Micsoda szerencse, hogy csak egyszerű rabszolga vagyok, így nem kell sokat magyarázkodnom.

Szerintem az emberiség létében nincs benne a kimintvet, mert túl jól sikerült a fajfenntartás, a környezethez való alkalmazkodás. Nincs örök növekedés.
Köszönöm a látogatást!
Sorsodban pedig osztozom. :)

Hú én valamilyen agymenésre gondoltam az „omg” miatt, pozitívan csalódtam ugyanis valami nagyon mély gondolatokat foglal magába. Ha már Ady referencia akkor a vér mindenképp benne kell legyen :P A végét kissé befejezetlennek éreztem, értem én hogy miről beszélsz, de én mondjuk így fejeztem volna be:

„A civilizáció véres hurka az emberi nemnek”,
megsütik, ízlelik aztán mindent megesznek :P

Elvégre a open ending sem rossz ötlet kicsit elgondolkoztatja az embert. Ez természetesen csak az én véleményem...a véres hurka meg sokkal finomabb (semmi kanibalizmus itt csak a hurkáról van szó :)
Tömör és velős gondolatok, összességében tetszett.

Baráti üdvözlet

Milán

Részben biztosan van valami mélysége, de direkt próbáltam a hülyeséggel felkapni a végét, illetve ezzel groteszkké tenni. Azt hiszem, hogy a tiszta bölcsességből nekem nem adatott annyi, hogy igazságokat faragjak, és mint művészi érték ezt közzétegyem. Ha nem lenne hozzá a hülyeség, el is vetettem volna. Viszont a meglepetés, egy mosoly után nem akarok vele semmit, ezért nem faragtam rajta még valami sorral. Ilyenekből van a bemutatkozóm is. :)
Köszönöm a véleményt, figyelmet.
Barátsággal: Fs

:)
Egész jól adod.
...
Nekem mindegy, akarod-e, hogy legyen értelme.
A vér az emberi szervezet része, gyakran pedig úgy pusztul el az ember, hogy a vére is jelen van, vagy távozóban.
A májban nagyon sok vér van. Ha a májasat szereted, szinte biztos, hogy a véres halál is tetszene.
Igen, a születés is véres... jó, hogy mondod. Vagy lehet, hogy neked májjal előre kibújni volt praktikus :)
Szerintem a semmiből nehéz pusztulni. Ezért hurok. Semmi, felemelkedés, pusztulás. (ez jó, ezt átírom)
A "nemet mond"-ot nem tudom eldönteni, hogy viccnek szántad vagy viccet csináltál vele magadból, de annak is gyenge.

Esetleg olyan hurok lehetne, mint amit a nyak köré raknak, csak nem dísznek, de ez nem nagyon van benne a három sorodba, ezt már csak én találtam ki.
Lehetne az is hogy mindenki a maga hurka kovácsa:)

Igazából nem látom, hogy ez hova futna ki, mert ha egy hurok van akkor azt senki nem látná csak maximum sejthetné, hogy mi a vége, ergo jós vagy, jó értelemben, ha meg több van akkor az meg inkább már hurkák, koncentrikus hurkajövő, ezt már megírták, csak nem így. Így jó :)
A májas jobb lenne, az jobban kenhető. A vért meg kéne sütni, különben elfolyik és foltot hagy, csúnyát, nehéz kiszedni bármiből.
Értem, szóval Te vérrel előre bújtál ki? Vagy micsudi?
Én azért csinálnék valamit mielőtt eltávozom, főleg úgy hogy legyen értelme, mert a semmiből pusztulást elég sokan nyomatják manapság.
Szóval akkor a civilizáció egy nagy véres hurka, amit az emberkupacok raknak össze.
Még mindig nem értem miért diszkrimináltad a májas hurkát, ez nem szép.

Egy kis jómodort kérnék:)

Ha nincs benne akkor te találtad ki.
Ha pedig nem lenne itt az írás, biztos megírnád, hogy kitalálhasd róla.
Vagy az utolsó mondatot ilyennek szántam; ha nem is helyes minden olvasatban, többet lehet sejteni róla.
Ezek közül valamelyik lehet igaz. Szerintem az első kettő.
Szülés témában nem vagyok otthon, mert mindig azt gondoltam róla, hogy kemény, női munka, de... abban biztos lehetsz, hogy a kibújás előtt és után is van vér, néha nem is kevés, ellenben gyakran sok.
Hacsak nem szól közbe a kajzersnitt. Ott asszem kevesebb.
Még mielőtt elmondanád, hogy az mutter vére, mert valahogy érzem, hogy ez jönne, megkérdem, hogy ameddig elvágják a köldökzsineget van-e különbségnincs...
Mit veszel csinálásnak?
Mert akkor, amikor az univerzum a csillagok kihűlése után tágul tovább a teljes sötétben és hűvösben, vagy esetleg újra kimondhatatlanul sűrűre áll össze és felrobban úja, nem sok minden lesz, amit csináltál. Ez egy véglet. A másik meg az, hogy mindenki több mint senki, mielőtt pusztul.
Semmi vagy, esetleg valami, csak felfogás kérdése.

A jó modoromat akkor vesztettem el, amikor azt gyanítottam, hogy előbb döntötted el, hogy tanítani fogsz nekem valamit, minthogy kitaláltad volna, hogy mi lesz az.
Persze ez sem volt jogos, egy úriember sosem veszti el a modorát. Ne haragudj.

Az utolsó mondatnak nincsen értelme. Ha akarom, ha akarom akkor meg talán. És mért pont véres? Én a májasat jobban szeretem.
Ha a két mondat párhuzam akkor megint csak eltévedek. Mert akkor a semmiből születés az véres. Sőt a semmiből pusztulás is véres. Az igazi az igen, de hogy így?! Nem értem...
Meg az miért véres hurka ha valaki nemet mond?
Segíts kérlek...