Buli van?

Artur képe

 
A néni kétkerekű  bevásarló szatyrot húzott maga után.A falba kapaszkodva rángatta fel a lépcsőn. Meg kellett állnia pihenni és letörülni a szemüvegét ami teljesen bepárásodott.
Zoli elnevette magát Dezső ŕá nézett Mulatságosnak találod?
Nézd úgy totyog mint egy pingvin -súgta Zoli miközben a szalámikat pakolta.A néni ezalatt a pulthoz lépett és halkan azt mondta
- Kérek két csirke farhátat.
Zoli széles jó kedve kikerekedett.
- Buli lesz mama? -kérdezte fennhangon és két farhátat dobott a mérlegre.
 Bőrkabátos vékony barna férfi állt meg az ajtóban . A férfi keményen  összeharapta a szájat . Dezső kiállt a pult mögül ,hogy helyet adjon . A férfi  a  kézi kasszába dobta a kocsi kulcsot és műanyag kesztyűt húzott. Dezső egy fehér köpenyt teritett a vállára. Zoli üveges szemekkel húzódott a sarokba.
A férfi a nénihez fordúlt.
Elnézését kell kérnem. A kollégám  eltévesztette . Kellemes karácsonyt szerettünk volna kivánni és ha megengedi ilyenkor régi vevőinknek egy kis kóstolóval szoktunk kedveskedni amivel egyben reklámozzuk új termekéinket  és  megköszönjük a hűségüket  a boltunk iránt .Amig beszélt kezével szakszerüen csomagolta a legfinomabb húsokat és szalámikat majd a méretes szatyrot Dezső kezébe nyomta.A munkatársam elkiséri önt és segit cipekedni . A néni szeme mosolygott a szemüveg alól
Mennyit fizetek?- kérdezte.
Ez csak  egy kis kostoló ,ajándék.
-És a csirke farhát.?
-250 forint lessz -mondta a főnök. Verebélyi..fiam sohasem tanultál meg fejben szorozni.
Való igaz...való igaz mondta a férfi most elősször jelent meg valami halvany mosoly a bajusza alatt.
Kisérd haza a tanarnőt mondta Dezsőnek ..és visszafelé tedd ki újra a táblát, hogy hentest keresünk. A néni belekarolt Dezsőbe amig lelépett a lépcsőn. Mikor kimentek a főnök pénzt dobott a kasszából az asztalra majd becsomagolt két csirke farhátat .
Azt is mellé tette.
-Vigye haza . Búcsú ajándék. Bulizhatnak egy nagyot. Imádkozzon nehogy eljöjjön az idő amikor majd a csirke-farhát is elérhetetlen álomnak tűnik.

64 egyedi megtekintés
1 tag jelölte kedvencnek

Új hozzászólás

Örülök ,hogy újra látlak kedves Rézi.
Már néztem a ķépeidet de még le kell ráznom magamról ezt a téli depressziót. ÜDV.

Nagyon jó, ha szabad ezt a kifejezést használnom...Gyakorlatilag lehet egy életkép, és bizony sokan vannak, akik a munkában megöregedett embereket nem veszik semmiben, vicceket sütögetnek el, de vannak durvábbak is.
Remek, Üdv Rézi.

Nem gondoltam konkrétan a fiatalokra,nem kor függő..ember függő.Egyre kevesbé vagyunk emberségesek egymással.
Megtörtént eset láttam .. én csak leirtam ..úgy ahogy éppen csak.
Köszi.

Attòl függ az emberség, hogy milyen àllapotban vagyunk :(

Szomorú számomra ez az írás. Lehet azt akartad vele tükrözni, hogy a fiatalok mennyire tiszteletlenek? A főnök példát akar mutatni, hogyan kellene bánni a vásárlókkal? Lehet a nénike, egy tanítónő, aki tanította az iskolában (a főnököt) és itt ez a fiú, aki még szorozni se tud, persze bulizna a csirkefarhátokkal. Érdekes.