A pofon

Artur képe

A pofon

Bedobta a szekrénybe a teniszütőt,meg a tornacipőket a zokniban volt bőven vörös salak..
(A felesége megint morogni fog. )Most nem érdekelte. Fáradt volt Lerogyott a kedvenc bőrfoteljába és élvezettel nézte az új Barcsay képet.Iszonyú drágán vette. Csöngettek. Ingerült lett-Henriette megint elhagyta kulcsát?- Kinyitotta az ajtót és meg is bánta mert kint egy ápolatlan ember állt.Vissza akart menni. De az ember megszólalt.
-Dönci?
Elengedte a kilincset és kijjebb lépett Húsz,vagy inkább harminc éve nem szólította így senki.Hosszan nézte ezt lesoványodott,csapzott hajú embert aki hatalmas táskát cipelt magával
-Tartozok neked valamivel-mondta az idegen- pontosabban te tartozol nekem valamivel és akkor becsülettel tudom itt hagyni ezt a világot.Sok nem szép dolgot követem el életemben, néha még loptam is, de ezt tudom a legkevésbé megbocsájtani magamnak. Charlie vagyok és tartozol nekem egy pofonnal .Add vissza és már tűnők is el.
-Charlie ?-Ízlelgette a szót .
-Lakatos tanulók voltunk de te másodikban abba hagytad.
-Aha ,hogy találtál meg ?
-Az előbb felismertelek az utcán,illetve reméltem ,hogy te vagy az .
-Emlékszek már rád- mondta Dömötörfy -és mi a ez a pofon történet?
-Játszottunk és te véletlenül megütöttél én meg követeltem ,hogy vissza adhassam.Te sokkal de sokkal erősebb voltál mint én. Bokszolni jártál ,meg atletizálni.Akkor is meg volt köztünk ez a fej magasság különbség .Te oda tartottad az arcodat,én meg tiszta erőből megütöttelek.Azt hittem majd utánam rohansz és laposra versz , de te meg se mozdultál. Mindenki rajtad röhögött. 25 éve ennek és én azóta nem találok erre a pofonra megbocsájtást.
-Ugyan már- mondta Döme- rég elfelejtetem de ha ez boldoggá tesz -Óvatosan megütötte Charlie arcát.
-Nem! Nem alamizsnát akarok hanem egy rendes pofont. Döme .Az az igazság ,hogy én nem sokára meghalok Szívbeteg vagyok.De sem a körülményeim se az egészségi állpotom nem teszi lehetővé,hogy új szívet kaphassak Üss pofon rendesen,és akkor méltósággal megyek el-mondta Charlie és kihúzta magát... aztán hirtelen össze görnyedt és fehérebben mint a fal eszméletlenül rogyott le az ajtó sarokban.

A nővér nagyon meglepődött amikor a professzor egy méretes pofonnal ébresztette fel a frissen műtött beteget.Aztán még jobban meglepődött, mert amikor a beteg felnyitotta a szemét kapott még egy pofont.-Ez meg a kamat -mondta Dömötörfy - és kaptál még ráadásnak huszonöt évet.A szívbillentyűdnek volt egy születési rendellenessége Sikerült rendbe hozni .Gyakorlatilag most már makk egészséges vagy.A műtéted viszont nem volt olcsó Ha jól gondolom nincs olyan biztosításod ami fedezné Le fogod dolgozni.Kaphatsz étkezést meg szállást.Kell nekem itt egy karbantartó. A fizetésedből havonta levonatok 30 % a műtétre de nyugodj meg a maradékra is sorban állnának a jelentkezők Te voltál a legügyesebb lakatos tanuló. Sokkal jobb mint én.Mindig irigyeltelek.Nekem más szakmát kellett választanom....Szerencsédre!

18 egyedi megtekintés
1 tag jelölte kedvencnek

Új hozzászólás

Ó csak egy ötlet..bár van némi valóság alapja. Persze az élet nem ilyen túl kerek de ahogy Virág elvtárs mondta :Pfúj fajtiszta naturalizmus .Üdv

Gratulálok Artur! Egészen jól megírtad! Tetszett a történet! :-)))

Drága Dana és Kedves Robi!

Ennyi időm volt (kegyes hazugság), meg nekem inkább ötleteim vannak még nem tudom őket jól megcsinálni (ezt sem). Wendler majd kicsit megpofozza ha módja lesz rá.Csak mán égett az arcom se írok se olvasok mostanában .Lehet, hogy "nemesedem"?
Medve ölelés.

Kedves Artur!

Ez tényleg jó. Bár eléggé le van kerekítve. Kitol(d)hattad volna. Akár novellányira is. Mert ez így inkább csak egy vázlat. Mármint méretre. Amúgy miniatűrként is jó! Szívesen olvastam. :)

Üdvözlettel
DnB/Robi

Az átfésülés tényleg ráfér. Viszont remek történet. Nagyon tetszett a csattanója! :)
Ölellek: Dana

Mindjárt javítom Áron . Elkapkodtam mindenképpen .BUÉK.!
Te meg Öcsi légy szíves fésüld meg ha van időd.Jó éjt !

Kedves Bátyám!
Megfésültem, elküldtem.
:)

Köszi Öcsi !
Nem sokára átnézem csak az kell hozzá,hogy kilássak a szememen ..még pár nap szuper hajtás aztán kicserélem a kettőt

Artur Bátyám!

Remek történet! Azonban ráférne egy alapos fésülés, ha nem sértelek a megjegyzésemmel.
:)

Csaknem az egész, s csaknem egészen tetszett.Pici hibája talán, mely javtható: "csöngetek"- a szövegkörnyezetből adódóan valószínűsítem, hogy :csöngettek. Tisztelettel, s Boldog Új Évet kívánva!
Berta Gyula
:)