Esszépályázat 2017

rita0nagy képe

"A Kortárs folyóirat esszépályázatot hirdet Európa, Európa… címmel. Olyan esszéket várunk, amelyek bemutatják, hogyan alakult 1990 utáni szépirodalmunk Európa-képe: milyen víziók, tapasztalatok, hatások, élmények csapódtak le a regényekben, elbeszélésekben, versekben, drámákban, illetve esszékben. A pályázó ne csak egy-egy műről írjon elemzést, hanem legalább három művet vagy három pályaszakaszt vagy három alkotót hasonlítson össze, hogy láthatóvá váljék, milyen sokrétű és összetett lehet ez a viszonyulási rendszer a mottóban felhasznált két idézet iránya között.

Díjazás:

díj 100 000 Ft

díj 85 000 Ft

díj 65 000 Ft

Az írások terjedelme: 15 000-25000 leütés

Beérkezési határidő: 2017. augusztus 20. 24 óra

A pályázatokat a palyazat2017.kortars@gmail.com címre várjuk. A zsűri tagjai a Kortárs folyóirat és a Kortárs Online szerkesztői. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben nem érkeznek be megfelelő minőségű pályaművek, a pályázati díjakat nem osztja ki.

A pályázatot kiíró szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaművek közül az arra érdemesítetteket a Kortárs folyóiratban, illetve a Kortárs Online-on közzétegye.

A pályázat eredményéről a pályázókat szeptember 20-ig értesítjük, a pályázat hivatalos eredményhirdetése a Kortárs folyóirat 60. születésnapján, szeptember végén lesz.

Nem pályázhatnak a Kortárs folyóirat, illetve a Kortárs Online szerkesztői és közeli hozzátartozóik."

Forrás: http://www.kortarsonline.hu/esem...

Beküldési határidő: 
2017. 08. 20.
4 egyedi megtekintés

Új hozzászólás