Complicated Soul

Farkas képe

Kicsit félve teszem fel ezt a régi alkotásomat.
Több hónappal ezelőtt fejeztem be, mikor még csak ismerkedtem a digitalizáló táblával. Azóta sokkal tovább léptem, de mielőtt megosztanám a jobb digitális műveimet, először mindenképpen úgy érzem, hogy látnotok kell honnan indult a fejlődésem.

A rajz ötlete nem saját volt, egy neten talált kép ihletet meg és hasonlóan készítettem el egy saját stílusban.

(Nem is közelíti meg, a mostanában látott alkotásokat - tudom. De remélem el tudtok látni pár hasznos tanáccsal.)
Genius G-PEN F509 + GIMP

123 egyedi megtekintés

Új hozzászólás

Érdekes és tetszik .
Szeretem ami eltér a megszokottól :
Üdv Artur

Nagyon köszönöm.
Próbálom majd ezt a vonalat továbbvinni a többi alkotásomban is. (gondolok itt arra, hogy valami kicsit újat mutassak)

Régen én is próbálkoztam grafikával, nekem pont az volt a bajom hogy kevés hangsúlyt fektettem bele a kontűrökbe.
Ez a grafika maga erre alapszik, s szerintem egész jónak sikerült, pláne ha régi alkotás.
Na kíváncsi vagyok a többire :)

Üdv Milán

Mostanában egyszerre többet is készítek, de vannak még régiek.
Úgy gondoltam, hogy szépen sorrendben haladva töltöm fel őket, a régiektől haladva a legfrissebb felé.
Abban reménykedve, hogy így majd láthatóvá válik a fejlődésem.

Remélem nem gond, ha esetleg megkérdezem, hogy akik az alkotásom nézik azoknak milyen érzések és gondolatok jutnak az eszükbe ? :)
Esetleg neked ? :)

Nos én azt mondanám, hogy érdekes....Szerintem nem kellett volna olyan erőteljesen kontúrozni....., de van benne ráció.
Én várom a következőt...! Mellesleg itt szenvedek már két napja és nem tudok új festményt feltölteni, kiírja, hogy hiba az oldalon.
Üdv. Rézi

Ha halványabb lenne a kontúr akkor miben változna a látvány / összhatás ?

Nem tudom, hogy alkot-e valaki hasonló stílusban, de nagyon megtetszett amikor már a harmadik színt vittem fel. Több alkotást is készítek hasonló módon. Úgy érzem különleges érzéseket lehet így kifejezni, és pont ezt szeretném most megmutatni Nektek :)

Esetleg próbáljon ki egy másik böngészőt is, hátha csak egy helytelen konfiguráció / böngésző forráskód frissítés miatt jelenik meg az alábbi hibaüzenet.

Farkas

Üdv.
Nos ezt a technikát nem ismerem, illetve láttam hasonlókat, de nem azt mondom, hogy elzárkózok ezen alkotások elől...Én csak egy autodidakta rajzoló-festő vagyok s tehát nem oszthatom az észt.....:) Ha valamit kontúrozunk, az kiemelni akarjuk, ám a realisztikus ábrázolásban ritkán van így....Színekkel és vonal vastagsággal mindenre rálehet világítani. A farkasod, csak van, nincs térben....az imént hallgattam a Zeppelint, miközben festettem, kvázi a zenében is vannak kontúrok, magyarán amit ki akarunk hangsúlyozni, ám az egész, az részletgazdag.....A fehér részeket nem tudom hová tenni...., a farka, már már plasztikus, ám a többi rész csak úgy van.
NE magáz...., haha, azóta sem sikerült feltölteni....
No remélem nem szívtad mellre amit írtam, üdvözlettel, Rézi

Dehogy is. :)
Sőt örülök, hogy leírod a véleményed mind az alkotásomról, az alkotásom technikájáról / stílusáról és módjáról.
Így pontosabb képet kapok az oldalon alkotó művészek véleményéről.

Kedves Farkas!

Számomra a műved azt fejezi ki, amit a cím is mond róla. A saját lelkivilágodat tártad elénk, tekinthetjük egy bemutatkozó alkotásnak is. A fejlődésre is utal, arra, hogy valahonnan valahova tartasz, és közöttünk is tanulni, fejlődni szeretnél. A farkas alapvetően egy vadságot, elzárkózást a gyengéd érzelmektől, keménységet szimbolizál, mégis van benne valami szenvedély, elegancia, szín, - ahogy ábrázoltad is - életerő, mozgékonyság, stb. És egyenes vonalak segítségével alkottál íves formákat. Ez az egész kettősséget, sőt sokoldalúságot, belső vívódásokat fejez ki. A fehér területek a bensőd számodra is ismeretlen részeire utalnak. Szerintem.

Nem értek a vizuális alkotásokhoz, nagyon zöldfülű vagyok. Úgy egyáltalán a művészetben. A saját benyomásaim és az eddigi tapasztalataim, igencsak rendszertelen tudásom és hiányos "műveltségem" alapján fogalmazódtak meg a gondolataim. Amit látok az tetszik, és kíváncsian várom a további alkotásaidat.

Barátsággal: Brigi

Kedves Brigi ! :)

Amit ki szerettem volna fejezni, azt mind-mind leírtad ide. Nem gondoltam volna, hogy valaki ennyire mélyen tud látni. És hogy ilyen mélyen tud látni az ÉN alkotásomba is :) Ez kellemes meglepetés volt.
Azért kérdeztem meg egy kommentben tőletek, hogy mit láttok benne illetve, hogy milyen érzéseket kelt bennetek az alkotás mert tulajdonképpen ilyen pontosan és ennyire korrektül én sem tudtam volna leírni (sajnos) mert ezeket az érzéseket nem tudtam volna írott szavakba önteni.

Örülök, hogy feltöltöttem a "farkasom", mert így egy kicsit közelebb kerültem magamhoz és hozzájárultál ahhoz, hogy egyre kevesebb fehér terület legyen a további alkotásaimon. :)

Köszönöm a véleményed :)
Hamarosan jövök a többivel is :)

Farkas

Ezt nagy örömmel olvasom:) Részben arra a kommentedre válaszoltam.
Lehet, hogy nem tudtad volna leírni, de megrajzoltad. Sokszor, ha valaki megkérdezi tőlem, hogy miről szól egy versem, nehezemre esik elmondani, esetleg egy-egy részét, de többnyire azt tudnám mondani, hogy azt jelenti, ami oda van írva, ha máshogy fejezném ki, az már mást jelentene.
Üdv:Brigi

Tehát nem szükséges, hogy eltudjam mondani mit akartam kifejezni ? :)